Uğurmumcu Mahallesi Kira Hukuku Avukatı

Kiralar her zaman düzgün ödenmeyebilir, kiracı evi iyi korumayabilir ya da kiracıdan istenilen iyimserlik kiracı tarafından görülmeyebilir. Tüm bu yaşanan problemler aslında çok derindir ve kişinin günlük yaşamlarını da etkiler. Önemli olan bu süreçlerin hukuki yol ile çözülerek, iyi bir avukat tarafından sentezlenmesi ile olur. Kartal ilçesinde meydana gelen birçok kira problemleri Uğurmumcu Mahallesi kira hukuku avukatı olarakta hizmet veren Avukat Mehmet Ali Helvacı tarafından da gerçekleştirilir. Avukatın iyi anlamda tecrübe sahibi olması, oluşabilecek problemlerin her açıdan önüne geçecektir.

Kira Sorunları Neden Meydana Geliyor ve Bunlar Neler?

Kira sorunlarının meydana gelmesi, iki tarafın bir ya da birkaç hususta anlaşamamaları gelir. Bundaki temel etkenler, verilen gözlerin tutulmaması ya da kira sözleşmesine uygun davranılmamasından kaynaklanmaktadır. Bundan dolayı da sürecin iyi bir şekilde idare edilerek uygun noktada çözüme ulaşması, işini bilen avukat artarlarından yapılması ile olur. Uğurmumcu Mahallesi kira hukuku avukatı birçok davaya girmiş ve bunları çözümlemiştir. Bunlar;

  • Kiralanan işyerinin ya da evin, konaklama dışında kullanılması ya da kiracının yine başkasına kira verme eğiliminde olması,
  • Düzenli bir aylık kira bedelinin olmaması ya da ödemlerin her zaman geciktirilmesi,
  • Alacak davalarının açılması, tahliye davaları ya da tazminat istemleri,
  • Normalde alınan kiranın sözleşme dışında arttırılmak istenmesi,
  • Hor kullanıma dair tazminatlar,
  • Mirasçılara kira miktarının ödenmesine dair davalar,
  • Ev ya da işyerinde gerçekleştirilen tadilatlara ilişkin anlaşmazlıklara dayalı açılan dava hususları

Bir takım etkenleri oluşturur. Bundan dolayı da ilgili sorunların giderilmesin sağlamak, gerekirse arabuculuk yapmak avukatın temel görevleri arasındadır. Bu ve bunun dışındaki sorunlarınız için Avukat Mehmet Ali Helvacı 2006 senesinden beridir hizmet vererek, yaşanan kira hukuku problemlerinin giderilmesini sağlamaktadır.

Kira Sorunları Kesin Olarak Çözülür mü?

Kira sözleşmesi, kiracı ve kiralayanın söz konusu durumları avukat tarafından iyi derlenmelidir. İstanbul bu hususta her zaman çeşitli problemlerin oluştuğu bir kira hukuku canlılığına sahiptir. Burada önemli olan Uğurmumcu Mahallesi kira hukuku avukatı tarafından verilen hizmetin tecrübe ile inşa edilmesidir. Kesin ve beklentileri veren çözümler için Avukat Mehmet Ali Helvacı ile görüşme sağlayabilir ve sorunlarınızı hukuki açıdan giderebilirsiniz.

İşyeri ihtiyacı nedeniyle tahliye davası açma süresi
Herhangi bir konut, işyeri gereksinimi nedeniyle kiralananın yeniden inşası gibi etmenlerde tahliye davası açılabilir. Buradaki süreci kira sözleşmesinde yer edinir. Kira sözleşmesinde sürenin sonunda belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümler yer edinir.
TBK 351. Yargıtay kararı
Türk borçlar kanununun 351.maddesi gereğince bir ay içinde tahliye gerçekleşecek olduğu takdirde bu durum kiracıya yazılı olarak bildirilmeli. Kiracının evden çıkması gereken durumlarda bir ay önceden belirtilmesi Türk Borçlar Kanunu bünyesinde yer edinir.
Yeni malik ihtiyaç nedeniyle tahliye Yargıtay kararları
Herhangi bir konut, etmenler doğrultusunda kullanılacağı taktirde bu durum sebep göstererek kiracıya tahliye oluşturulur. Tahliye kararı Yargıtay kararı ile birlikte sonuçlanır.

“Uğurmumcu Mahallesi Kira Hukuku Avukatı” üzerine 2 yorum

Yorum yapın

Hemen Ara