Avukat Tavsiyesi Nasıl Alınır?

İnsanlar bir avukat seçmek istediklerinde ilk olarak çevrelerindeki insanlara danışır. Avukat tavsiyesi incelemesi yapmadan avukatı seçmek, güvenli bir durum oluşturmaz. Çünkü avukatın dava hakkındaki tecrübesi sizi ipten alır. Bu durumlarda elbette ki tavsiyelere uymak önemlidir. Ancak, bir yandan avukatın ne kadar tecrübeli olduğu, dava konusunda ne kadar bilgili olduğu ve kendine güvendiği de önem teşkil edecektir. Hukuk bürolarından ya da barolardan kendinize bir avukat seçebiliyorsunuz.

Avukat Kimdir?

Avukat mesleğini icra etme adına kişilerin 4 yıllık hukuk fakültelerinden mezun olması gerekmektedir. Aynı zamanda 1 yıl boyunca da stajlarının yapılması önemlidir. 1 yıllık stajın 6 ayı adliyede, 6 ayı da hukuk bürolarında geçmelidir. Aynı zamanda her bir avukat mutlaka baroya kaydını yaptırmak zorundadır.

Avukatlık mesleği kutsal bir meslektir. Engin bir bilgi gerektirmektedir. O nedenle avukat seçimlerinde çok dikkatli ve hassas davranma, özgürlüğünüzü etkilemektedir.

Avukat İlkeleri Nelerdir?

Hukuksal süreç insanları her zaman korkutur. Bunun en önemli nedeni hukuksal süreç sonrasında kişiler özgürlüklerini yitirir ya da para cezasına çarptırılmaktadır. Bu gibi durumlar insanlarda belirli bir psikolojik baskı oluşturur. Dolayısıyla kişinin kendi kendini savunması ne yazık ki çok da sağlıklı değildir.

Bu gibi durumlarda avukat seçimini doğru şekilde yapmak gerekir. Avukatlık mesleğini icra eden her bir kimse aşağıdaki unsurlara mutlak bağlılık göstermek durumundadır.

  • Avukat ile müvekkil arasındaki paylaşımın gizli kalması,
  • Avukatın her an nezaket kurallarına bağlı olması,
  • Avukatın davanın bir tarafı haline gelmemesi,
  • Savunma sırasında avukatın karşı tarafı rencide etmemesi,
  • Karşı tarafın savunma sırasında haklı çıkarılmaması önemli unsurlar arasındadır.

Avukat Tavsiyesi Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

İnsanlar avukat tavsiyesi alırken oldukça zorlanıyor. Çünkü hukuksal süreçler genel olarak kişilerin özgürlüklerini kısıtlama potansiyeline sahip olabiliyor. Bu gibi durumlarda belirli soruları sorarak doğru avukata yönelmek gerekiyor. Öncelikle aşağıdaki soruları sorun, ardından doğru avukatı seçin.

  • Ne kadar süredir mesleğin içerisinde,
  • Benim davama benzer bir davaya baktı mı,
  • Aldığı davaların zorluk derecesi ne,
  • Davalar üzerindeki başarı yüzdesi ne kadar?

Avukatlık Mesleğinin Dalları Nelerdir?

Avukatlık belirli dallara sahip olan bir meslek gurubu değildir. Yani burada belirli anabilim dalları karşınıza çıkmaz. Ancak, avukatların belirli konularda kendilerini geliştirdikleri de bir gerçektir. Seçim yapmak için hangi alanda yardıma ihtiyacınız olduğuna odaklanmalısınız. Helvacı Hukuk olarak her dalda uzman ekibimiz ile sizlere hukuksal süreçte yardımcı oluyoruz.

Avukatlık Dalları: Belirli, akademik bir dal söz konusu değildir. Ancak, bazı avukatların belirli konularda uzman olduğunu söylemek gerekir. Boşanma, icra, ceza, ağır ceza, bilişim, taciz gibi davalara sürekli olarak bakan kişiler artık bu konuda uzman pozisyona gelir. Avukat tavsiyesi alırken uzmanlaştıkları alanlara göre seçim yapmak çok önemlidir.

İlginizi Çeker;

Anadolu Yakası Avukat Tavsiyeleri(Yeni sekmede açılır)

Beykoz Göllü Mahallesi Avukat(Yeni sekmede açılır)

İstanbul Avukat Arıyorum(Yeni sekmede açılır)

Boşanma Davalarında Avukat Seçiminin Önemi(Yeni sekmede açılır)

Ataşehir Fetih Mahallesi Avukat(Yeni sekmede açılır)

Yorum yapın

Hemen Ara