Kiracı Tahliyesi İçin Profesyonel Avukatlarla Çalışmalısınız

Kira hukuku içerisinde pek çok sorunla karşılaşıldığı için geçtiğimiz dönemlerde; kiralayan ve kiracı ilişkisi için düzenlenen kira sözleşmesi Borçlar Kanunu içerisine dahil edilmiştir. Borçlar Kanunu kapsamında değerlendirildiği için de bu ilişki artık alacak verecek ilişkisine dönmüştür. Olası sorunlarda davaya başvurulması halinde, işinde uzman avukatlarla çalışılması sizi daha hızlı bir şekilde çözüme götürecektir. Sadece ev ve kiracı değil aynı zamanda iş yeri mülkü için de aynı davalardan ve sorunlardan bahsedilebilinir. Bu nedenle kiracı avukatları ile bu sorunları görüşmeli ve izleyebileceğiniz hukuki yolları bilmelisiniz.

Kira Avukatları Hangi Konularda Yetkindir?

Kira avukatları kira davalarının çoğuna bakması için yetki sahibidir. Hem Borçlar Kanunu maddelerine hakim hem de kira kanununa hakim olan bu avukatlar aynı zamanda şu işlemleri de yapar:

  • Kira sözleşmesinin hazırlanması
  • Kira tahliye davalarına bakılması
  • Yeniden inşadan doğan sorunlarla ilgili davalara bakılması
  • İş yerinde çıkan anlaşmazlıklara ilişkin mülk davalarına bakılması

Kira Sözleşmesi Yapmanın Önemi Nedir?

Avukat kira sözleşmesi örneği sizin için yapabileceği gibi aynı zamanda bunun mümkün olduğunda detaylandırılmasını da isteyecektir. Çünkü detaylı bir kira sözleşmesi, ileride doğacak olan sorunların önüne geçmesi açısından da önem taşıyacaktır. Bu sorunları engellemek için bunu bir avukat eşliğinde hazırlamanız önemlidir.

Kira sözleşmeleri hem kiracının hem de kiralayanın haklarını koruduğu için her iki tarafta sözleşmede yer alan maddelere ayrı ayrı dikkat etmelidir. İmzalamadan önce detaylı olarak okumanız son derece önemlidir.

Kira Sözleşmesinde Dikkat Edilmesi Gereken Konular Nelerdir?

  • Kira sözleşmesini imzalamadan önce mal sahibinin mülkün gerçek sahibi olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Bunun için yasal bir belge isteyebilirsiniz. Eğer karşınızdaki mülk sahibinin vekiliyse yine bir yasal vekillik durumunun olup olmadığı araştırılmalıdır
  • Adresin doğru yeri gösterip göstermediğinden de emin olmalısınız. Çünkü ileride yaptığınız resmi başvurular yanlış adresten dolayı sonuçsuz kalabilir.
  • Kiraladığınız mülkün geçmiş dönemde kalma borcunun olup olmadığını öğrenmelisiniz. Bu borçların sorumluluğunu kabul etmediğinizi sözleşmede belirtmelisiniz.
  • Hangi oranda size zam yapılacağını da bilmelisiniz. Kesinlikle açıkça belirtilmesinin gerekli görüldüğü maddeler arasında yer alır.
  • Kiranın hangi bankaya ödeneceği ve hangi hesaba ödeneceği de sözleşmede açık bir şekilde yer almalıdır. Havale ve EFT gibi masrafların çoğu kiracıya aittir.

Depozito Kira Sözleşmelerinde Anlaşılamayan En Önemli Konu

Kira avukatı İstanbul içerisinde bulduğunuz birçok avukat size kira sözleşmesinde özellikle depozito konusuna değinmenin önemli olduğunu anlatacak ve bununla ilgili detaylı maddeleri sözleşmeye ekleyecektir. Çünkü depozito kira sözleşmelerinde tarafların en çok uzlaşma problemi yaşadığı konudur. Bu nedenle bu konunun üzerinde durmakta yarar vardır.

Depozito maddesini ne kadar ayrıntılı yazarsanız ileride doğacak sorunların o kadar önüne geçmiş olursunuz. Depozitonun hangi şartlarda alındığını yazmalı ve hangi şartlarda geri verileceğini de belirtmelisiniz. İspat etmek bakımından kiracının ne kadar depozito verildiği de sözleşmede mutlaka yer almalıdır.

6570 Sayılı Kira Kanunu Nedir?

6570 sayılı kira kanunu Borçlar Kanunu içerisinde geçen ve genel hatlarıyla kiracıların hakkını korumaya yönelik olarak hazırlanan bir kanunlar bütünüdür. Hangi şartlar altında kiracının dava yoluyla tahliyesinin istenebileceğinin yazıldığını görürsünüz.

15 gün geçtiyse, kendi keyfi isteklerince kiracıyı evden atma hakkına sahip değildir. Sözleşme tarihinden sonra 15 gün geçtiyse, 1 yıl daha evde ikamet edebilir.

Dava Yoluyla Kiracı Tahliyesi Nasıl Yapılır?

6570 sayılı kanunun 7.maddesinde yer alan maddelerden birini taşımanız gerektiğini bilmelisiniz. Hangi koşullarda tahliye yapıldığını anlamanız için kısaca şunlara değinebiliriz:

  • Akrabaları kiracının oturduğu mülke ihtiyaç duyuyorsa kiracı tahliye davası açılmaktadır
  • Kiraya verilen taşınmaz yeniden inşa edildiğinde ya da imar olduğunda dava edilmektedir
  • Karşın borç stabil duruyorsa mülk sahibi tahliye davası açar
  • Kiracının mülkün olduğu ilçe sınırları içerisinde başka bir mülkünün olduğu ortaya çıkarsa, ev sahibi tahliye davası açar

Tahliye Taahhüdü Nedir?

Tahliye taahhüdü, kiracı ve mülk sahibi arasında imzalanan, anlaşmalı olarak kiracının belirttiği tarihte mülk içerisinden çıkacağını gösteren bir anlaşmadır. Taahhüdü hem en masrafsız hem de en pratik yol olduğu için tahliyeler için ilk başvurulması gereken yoldur. Kiracı konutu kendi rızası ile terk edeceği için sorunsuz bir şekilde sonuçlanan bu taahhütler bazı şartları da taşımak zorundadır.

Tahliye Taahhüdünde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Kiracı tahliye davası masrafları ne kadar gibi soruları merak ediyor ve masraf etmemek için tahliye taahhüdü yöntemine başvuruyorsanız bunun için bazı önemli hususlara dikkat etmeniz gerekir. Bunlardan ilki tahliye taahhüdünün kira sözleşmesi içerisinde geçmemesi gerektiğidir. Yani bu taahhüt ayrı bir kağıtta imzalanmalıdır. Ayrıca ayrı bir kağıtta imzalandığında bile üzerinde mutlaka kira sözleşmesinden sonraki bir tarih olmalıdır. Kira sözleşmesiyle aynı günü taşıyan taahhütler kabul olmaz. Taahhüdün geçerli olması için hem mülk sahibinin hem de kiracının imzasının bulunması şarttır.

Geçerli Bir Tahliye Taahhütnamesi Nasıl Olmalıdır?

Geçerli bir tahliye taahhütnamesi için anlaşmanın yazılı olması şarttır. Aynı zamanda şarta bağlı taahhütname yapılabildiğini de söyleyebiliriz. Bunun için taahhütnamenin geçerli olma için şartın da yerine getirilme şarttır. Kiracının kiralanan içerisinde imzaladığı taahhütnameler de geçerli olur. Kira dönemi içerisinde verilen tahliye taahhütname de geçerli sayılmaktadır.

Tahliye Süresi Ortalama Ne Kadar Sürer?

Tahliye süresi davanın durumuna göre değişeceği için hem çalışacağınız avukat hem de kiracınızın tutumuna göre bu süre değişir. Örnek vermek gerekiyorsa kirasını ödemediği için tahliye davası açtığınız bir kiracıyı örnek alabiliriz. Bu dava için ev sahibinin hiçbir hukuki sorunu ve usulsüzlüğü yoksa ortalama 4-5 ay içerisinde tahliye sonuçlanacaktır. Kiracı tahliyesi avukatlık ücreti için de ortalama bir fiyat vermenin mümkün olmadığını bilmelisiniz. Bu fiyat hem avukata göre hem de mülk sahibinin kira değerine göre değişiklik gösterecektir.

Uzman Bir Avukat İle Çalışmak Önemli midir?

Uzman bir avukat ile çalışmak tahliye davalarının kısa sürede sonuçlanmasını sağlayacaktır. Siz de taşınmazınız için kiracınızla problem yaşıyorsanız bu alanda ünlü isimlerden olan deneyimli Mehmet Ali Helvacı ile iletişime geçerek danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Tahliye davalarını bir an önce başlatmak sorunun çözüme ulaşması için en etkili çözüm olacaktır. Aynı zamanda bu davalar Borçlar Kanunu’nu içerisinde barındırdığı için profesyonel avukatlarla ilerlemek size hukuki anlamda daha yararlı olacak ve kısa zamanda kiracını tahliyesinin çözüme bağlanmasını da sağlamış olacaksınız.

Kiracı çıkartmak için avukat
Kiracı ve ev kiralayan kişi arasında problem oluştuğu takdirde profesyonel bir avukata ihtiyaç duyabilirsiniz. Burada kiracı tahliye avukatı hizmet gösterir.
Kiracı tahliye Avukatı
Tahliye davaları ile birlikte evden çıkarılacağı taktirde kiracı tahliye avukatına ihtiyaç duyulur. Kiracı tahliye avukatı gerek ispat ve gerekse hazırlanan dosya ile birlikte kişiye yardımcı olur.
Kiracı tahliye avukat ücreti
Tahliye avukatı, kiracı tahliyesi konusunda uzman ve oldukça donanımlı olmalı. Kiracı tahliyesinde herhangi bir problem yaşamamak adına her halükarda bir avukata ihtiyaç duyulur. Buradaki avukat ücretlendirmeleri farklılık gözetebiliyor. Net bir ücretsiz öğrenilmesi mümkün değil. Avukatın talepleri doğrultusunda da ücreti belirleyen etmenler yer edinir.

İlginizi Çekebilir;

Ataşehir Yenişehir Mahallesi Avukat

Kiracı Tahliyesi İçin Borçlar Hukuku Kapsamına Bakılmalı

Avukatınız Sayesinde Kiracınızla Olan Sorunlarınıza Son Verin

Kiracı Tahliye Şartlarını Bilmeden Kiracıları Evden Çıkarmak Mümkün Değil

Kiracı Tahliye Dava Süresi Ne Kadardır?

“Kiracı Tahliyesi İçin Profesyonel Avukatlarla Çalışmalısınız” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Hemen Ara