Beykoz Görele Mahallesi Avukat

Boşanma, kısaca özetlemek gerekirse nikah bağı ile birbirine bağlı iki insanın, birbirinden ayrılması olarak tanımlanabilir. Kadıköy, Görele Mahallesi’nde olduğu gibi Dünya’nın hemen her yerinde pek çok kişi boşanmak için mahkemelere de başvuruda bulunuyorlar. Boşanmak için avukat tutma zorunluluğu olmasa da, tutulan durumlar için Görele Mahallesi avukatlarına Dünya’nın diğer yerlerindeki avukatlara olduğu gibi müvekkillerin kişisel hak ve menfaatlerini en iyi şekilde korumak için çok iş düşüyor.

Boşandıktan Sonra Taraflar Hemen Yeniden Evlilik Yapabilir mi?

En çok sorulan sorulardan bir tanesi boşanma sonrası hemen evlilik bağının yeniden kurulup kurulamayacağıdır. Boşanan taraf erkek olduğu durumlarda, boşanma davasının kesinleşmesi ile birlikte isterse yeniden hemen evlenebilir. Fakat boşanan taraf kadın olduğu zaman, Türk Medeni Kanunu gereği, boşanma kararı alınmasının üzerinden en az 300 gün geçtikten sonra yeni bir evliliğe başlayabilir. Bununla birlikte, söz konusu olan sürenin ortadan kaldırılması için mahkemelere dava açılabilir ve bu süre dava ile ortadan kaldırılabilir.

Boşanma süresinde yukarıda bahsedilen örnekte olduğu gibi kişisel hakların bilinmesi önemlidir. Aksi takdirde bu hakların bilinmemesi bu haklardan faydalanılamayacağı anlamına gelecektir. Bu nedenle Mehmet Ali Helvacı gibi boşanma konusunda uzmanlaşmış ve bu konuda uzmanlığı sayesinde kişisel haklara hakim olan birisi ile çalışmak, dava sürecini olumlu yönde etkileyecektir. Boşanma davası için hangi avukatla çalıştığınızı iyi seçin.

İlginizi Çekebilir;

Beykoz Görele Mahallesi Boşanma Avukatı

Beykoz Görele Mahallesi İşçi Avukatı

ANLAŞMALI BOŞANMA AVUKATI

Yeni Mahalle Mahallesi İş Kazası Avukatı

Beykoz Göztepe Mahallesi Avukat

“Beykoz Görele Mahallesi Avukat” üzerine 2 yorum

Yorum yapın

Hemen Ara