Kıdem Tazminatı Davası Nasıl Açılır?

Kıdem tazminatı konuları, iş yasalarının en kritik meselelerinden biridir. Maltepe işçi avukatı kadrolarımız da bu konuyla ilgili titizlikle çalışmalar yürütmekte ve davaların olabildiğince işçi lehine sonuçlanmasını amaçlamaktadır. Çünkü bu konuda, özellikle ülkemizde işçiler mağdur edilmektedir. Maltepe işçi avukatı, ilk olarak kıdem tazminatı sebeplerini inceler. Sağlık, işçiyi yanıltma, işçinin maaş alamaması, işin değiştirilmesi, taciz, hakaret, işin değiştirilmesi, ölüm ve askerlik gibi konularda işveren işçiye kıdem tazminatı ödemek durumundadır. Bu konuda haksızlığa uğradıysanız ya da hak ettiğiniz ödemeyi alamadıysanız bir avukata başvuruda bulunabilir ve konunun ispatlanması için çalışmalara başlayabilirsiniz. Kıdem tazminatının hesaplanmasın da 30 günlük brüt maaş dikkate alınır. 2016 yılı için iş kazası ile ayrılma da dahil olmak üzere bu rakam 4.092.53 TL’dir.

Manevi Tazminat Miktarı

Ölümlü trafik kazası sonrasında belirlenen maddi tazminat davası tutarları, bir zenginleştirme aracı olarak görülmez. Bunun yanı sıra tazminat davaları, ölümlü trafik kazası sonrasında meydana gelen destekten yoksunluğu gidermek için sunulur. Davacı çocuklar için 11, eş ve çocuk için ise 5 bin TL tazminat davası başlangıç olarak kabul edilir. Yani en az 16 bin TL manevi tazminat davası söz konusu olabilir. İş kazasıayrımının yapılması da diğer bir hukuksal süreçtir.

Tüketici Hakları ve Davaları

Maltepe tüketici avukatı, ülkedeki diğer tüketici hakları avukatları gibi bu bilincin yerleşmesini sağlamak için çalışıyor. Örneğin Maltepe tüketici avukatı katkısıyla da bankaların kestiği yıllık kart ücretleri artık tüketiciye geri ödenmektedir.

Iş Mahkemesine Başvuru Nasıl Yapılır?
İş mahkemesi başvurularının tek yapılma yolu dilekçedir. Kişiler bu sürece başlamadan evvel arabulucular eşliğinde diğer tarafla anlaşmaya gitmek durumundadır. Daha sonra mahkeme süreçleri başlar.
Hangi Durumlarda Tazminat Davası Açılabilir?
Tazminat davalarının açılabilmesi için kişilerin başına ölüm ya da yaralanma gibi çeşitli durumların gelmesi gerekmektedir. Bunun yanında kişiler eğer maddi açıdan bir zarara uğraşmış ise de mağdur olarak, suçlu tarafa dava açma hakkına sahiptir.
Iş Tazminatı Davası Nasıl Açılır?
İş tazminatı davalarında kişilerin dilekçelerini dikkatli bir şekilde hazırlayarak yetkili kurumlara sunması gerekmektedir. Bu durumda kişilerin hem maddi hem de manevi bir şekilde zarar gördüğünü belirtecek ve kanıtlayacak belgeleri dilekçesinde öne sürmesi gerekir.
Tazminatımı Alamadım Nereye Başvurabilirim?
Tazminatlarını alamayan kişilerin ilk öncelikle başvuruda bulunmaları gereken yerler iş yerinin bulunduğu yerdeki adliyelerdir. Bu kişiler arabuluculuk bürolarına başvuruda bulunurlar. Eğer kişilerin bulunduğu adliyede bu bürolar bulunmuyor ise Sulh Hukuk Mahkemelerine başvuruda bulunabilir.

“Kıdem Tazminatı Davası Nasıl Açılır?” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Hemen Ara