Anlaşmalı Boşanma ve Evlilik Birliğinin Temelden Sarsılma Hali

Boşanma aşamasının gerçekleşmesi sırasında tarafların mahkemeye beraber başvuruda bulunmaları, ayrı ayrı dilekçe vermeleri ya da temsilcileri acılığı ile bu işlemleri gerçekleştirmeleri söz konusudur. Maltepe boşanma avukatı aracılığı ile siz de temsilcinizi yönlendirerek boşanma sürecinin yönetilmesini sağlayabilirsiniz. Boşanmanın tamamlanması için bazı geçerli sebeplerin mahkemeye sunulması gerekmektedir. Evliliğin temelinden sarsılmış olması da bunlardan bir tanesidir.

Evliliğin temelinden sarsılmış olma kalıbı şu şekilde izah edilebilir; kişilerin artık aynı ev içerisinde bir hayatı paylaşamadıkları ve maddi manevi birbirlerine zarar veriyor olmaları. Kişiler bu tür bir durum içerisinde yer alıyorsa evliliğin bitirilmesi adına gerekli olan boşanma davasını da açabilirler.

Tabi ki boşanmak için geçerli sebeplerini bizzat ya da yetkilendirmiş olduğu bir avukat eşliğinde mahkemeye sunması gerekmektedir. Sunulan sebepler ve boşanma isteği karşı tarafça kabul edilebilir ya da reddedilebilir. Her ret işlemi boşanma davasının sonuçsuz kalmasına sebep olmayacaktır. Hakim redde bulunan kişinin kusurlu olup olmadığı konusunda gerekli olan incelemeyi yaptıktan sonra kararını vermektedir.

Aile birliği içerisinde çocuklar da söz konusu ise mahkeme boyunca çocuklarının da iyiliği üzerine kurulu olan bir arayış geçerli olacaktır. Evliliğin artık çocukların yararını korumadığı ve hatta onlara manevi yönden zarar verdiği tespit edilirse zaten boşanma davası hakim tarafından kabul edilecektir. Maltepe boşanma avukatı uzmanlığında bulunan bu konuda hem çocuk velayeti hem de boşanma süreci ile ilgili gerekli bilgileri alabilirsiniz.

Anlaşmalı boşanma en sık rastlanılan ve zorluk seviyesinin de en düşük olduğu boşanma süreçlerinden bir tanesidir. Anlaşmalı boşanmanın sağlanabilmesi için tarafların evliliğinin minimum bir sene süre ile devam etme zorunluluğu vardır. Fakat diğer boşanma prosedürlerinden farklı olarak bu süreç içerisinde hakimin her iki tarafın da beyanlarını bizzat dinlemesi ve boşanmak istedikleri konusunda da bir şüphenin olmadığından emin olması lazımdır.

Kişilerin kendi iradeleri ile bu beyanı verdiğinden emin olmazsa anlaşmalı boşanma da sağlanmayacaktır.  Taraflar çocuk sahibi ise çocuğun velayeti hakkında da beraber karar vererek bu taleplerini hakime bildirmeleri gerekmektedir. Ancak bu şekilde taraflar evliliklerini anlaşmalı boşanma kapsamında sonlandırabilirler. Maltepe avukat profesyonel yapısı ile boşanma süreci boyunca kesintisiz uzman yardımı istediğiniz her an size destek vermeye hazır bulunacaktır.

3 Yıllık Fiili Ayrılık ile Boşanma Nasıl Gerçekleşir?

Boşanma isteminizin mahkeme tarafından reddedilmesi ve davanın sonuçsuz kalması da ortaya çıkabilecek olan olasılıklardan bir tanesidir. Mahkemenin bitiş tarihinden itibaren 3 yıl süre ile çift evliliğini tekrar düzeltebilecek bir ortam hazırlayamaz ve aile birliği de kurulamaz ise kişilerden herhangi biri mahkemeye yeniden talepte bulunursa mevcut durum ne olursa olsun bu koşullar sağlanıyorsa boşanma süreci tamamlanır. Bu koşul kapsamında en önemli olan nokta 3 sene içerisinde tarafların beraber bir hayat kurmamış olmasıdır. Boşanmanın sonuçsuz kalması durumunda bu 3 sene kuralına göz atılabilir ve alternatif bir çözüm yolu olarak değerlendirilebilir.

Mallar Üzerinde Tasarruf Yetkisinin Kısıtlanması

Maltepe avukat aracılığı ile bilgi alınmak istenen konuların bir diğeri de tarafların mallar üzerinde tasarrufunun kısıtlanmasıdır. Bu noktada önemli olan ailenin mali birikiminin ve taşınmaz mal varlığının koruma altına alınmasıdır. Hakim de taraflar arasında ayrım yapmaksızın bu kritere odaklanarak karar vermektedir.

Maddi olan süreç ile alakalı olarak dikkat çekilmesi gereken bir diğer nokta da nafakadır. Her iki taraf da uygun koşullar sağlandığı müddetçe birbirinden nafaka talep edebilir. Çocuk söz konusu ise çocukların sağlıklı ve yeterli seviyede bir hayat geçirmeleri için de ayrıca bir nafaka istemi söz konusu olabilir.

Aile birliğinin temelden sarsılması ne demek?
Belirli problemler doğrultusunda aile birliği temelden sarsılabilir. Aile birliğinin temelden sarsılması sonrasında boşanma davası açılabilir. Buradaki dava farklılık gözetir.
Evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeni ile boşanma ne kadar sürer?
Aile evlilik birliğinin temelinden sarsılması doğrultusunda anlaşmalı boşanma davası açılmış ise bu davanın sonuçlanması 40 gün sürer. Fakat çekişmeli boşanma davalarında ise bu sürecin sonuçlanması 300 gün kadar sürebilir.
Eşlerin ayrı evlerde yaşaması boşanma sebebi midir?
Eşlerin evli oldukları takdirde ayrı evlerde yaşaması bir boşanma sebebidir. Evlilik yükümlülüklerinin yerine getirilmesi için sebepler bulunur. Bu sebepler içerisinde aynı çatı altında yaşamak bir niteliktir. Aynı çatı altında yaşamayan taraflar bu durumu boşanma sebebi olarak gösterip, boşanabilir.
Boşanmada Ağır kusurlar nelerdir?
Boşanmada ağır kusurlar belirli sebeplere göre farklılık gözetir. Onur kırıcı davranışlar, evi terk etme, cinsel isteksizlik, kadın ya da erkeğin görevlerini yerine getirmeme gibi belirli etmenlerdir. Bununla birlikte yaşam biçimine müdahale etmede, ağır kusurdur.

İlginizi Çekebilir;


Boşanma Avukatı

ÇALIŞMA ALANLARIMIZ

Trafik Kazasında Maddi ve Manevi Tazminat Davası

Boşanmada Tazminat Davası

Anlaşmalı Boşanma Davası Süreçleri

Yorum yapın

Hemen Ara