Anlaşmalı Boşanma Şartları

Birçoğumuz hayatımızda hukuksal işlemler ile düzen sağlayabiliyor. Boşanma davası da hukuki bir işlem olup aynı zamanda Avukat Mehmet Ali Helvacı ile sonuca ulaşabiliyor. Boşanma davaları da avukatları gerektiren bir işlem olup aynı zaman da sonuca ulaşılması için birçok anayasa ile görülmektedir.

Anlaşmalı Boşanma Şartları Neler?

Boşanma davaları evliliklerin anlaşmalı ya da anlaşmasız bir şekilde ve hukuki olarak sonlanmasına olanak sağlamaktadır. Anlaşmaları boşanma davaları ise eşlerden iki tarafından rızası olan davalardır. Bu davalarda iki tarafta boşanmak istediği için davanın sonucu genellikle olumlu bir şekilde sonuçlanmaktadır. Anlaşmalı boşanma davasının açılabilmesi için ilk olarak anlaşmalı boşanma davası şartlarının yapılması gerekir. Boşanma davasında iki tarafta boşanmak isterse bu davanın şartlarının tutması gerekebiliyor.

  • Anlaşarak boşanan çiftlerin ilk uyması gereken madde evliliklerinin en az 1 yıl sürmüş olmasıdır. Eğer evliliğiniz 1 yıldan az sürdü ise anlaşmalı boşanma işlemlerinde sorun çıkabiliyor.
  • Bir diğer dava şartı ise anlaşmalı olan iki tarafta davaya başvurmalı ya da bir taraf diğerine dava açtığında karşı taraf davayı kabul etmeli. Bu seçeneklerden ikincisi en çok kullanılan ve olumlu yanıt veren seçenektir.
  • Anlaşmalı ve sorunsuz bir şekilde davanın sonuçlanması için hakimin her iki tarafı da dinleyip her hangi bir tehdit altında kalmadan karar verdiğini anlaması gerekmektedir. Eşlerin avukatları bile olsa iki tarafta davaya katılıp ifadelerini ve düşüncelerini belirtmeleri gerekmektedir.
  • Anlaşmalı boşanma şartlarından biri ise tarafların ikisinin de mal, velayet ya da nafaka gibi işlemler de anlaşmaları gerekmektedir. Eğer bu dava işlemlerinden birinde anlaşmazlık çıkarsa dava uzar ve probemler çıkabilir.

Bütün bu şartların gerçekleşmesi ve aynı zamanda bir protokol ile beyan edilmesi daha ile boşanma talebi verilebilir. Boşanma isteyen çiftlerin protokollerinin kabul edilme ile boşanma davası gerçekleşir.

Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Anlaşmalı boşanma şartları mümkün olduğunda hakim tarafından boşanma izni verilebilir. Fakat eğer hakim her iki tarafından da isteyerek boşandığına ikna olmaz ise boşanma davası olumlu sonuç alamaz. Taraflardan birinin başvuru yapıp diğer tarafından bu başvuruyu kabul etmesi gerekir. Eğer taraflardan biri boşanma davasını kabul etmez ise başvuru da olumlu bir şekilde sonuç alamaz. Her konu hakkında anlaşma sağlanması gerekir. Bu işlemler nafaka, eğer çocuk var ise velayet ya da mal paylaşımı gibi işlemlerde iki tarafında anlaşması ile başvurunun olumlu sonuç alması kolaylaşır. Her iki tarafta anlaşma sağladığında ve hakime bunu ifade ettiklerinde boşanmalarının sonucu olumlu olur.

Anlaşmalı boşanma davası her iki tarafında birbirleri ile anlaşarak ve isteyerek boşanması demektir. Bu da yapılan işlemlerde olan anlaşmalarında sağlanmasına neden olur. Tek taraftan olsa da uyuluyor olması boşanma davasının Olumlu olarak sonuçlanmasından neden olur.  Anlaşmalı boşanma davası şartları da aynı şekilde olup en az 1 yıl evli kalmanız gerekir. Ayrıca bir yıldan az süren evliliklerde boşanma gibi bir olanağı olmadığı için sürenin dolması beklenmektedir. Zorla ifade verdiğini düşünürsen boşanma davası ertelenerek ifadeler tekrar alınır. Boşanma sürecini uzatırken bazen olumsuz sonuçlarla karşılaşmaya neden olabiliyor. Ayrıca Maltepe boşanma avukatı boşanma davasının olumlu sonuçlanmasına yardımcı olmaktadır.

İlginizi Çeker;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/bagcilar-fevzi-cakmak-mahallesi-anlasmali-bosanma.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/eslerin-az-bilinen-bosanma-yukumlulugu-sartlari.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/bosanma-davalarinin-cesitleri-nelerdir.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/arnavutkoy-anlasmali-bosanma.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/kanunda-gecerli-sayilan-bosanma-sebepleri-nelerdir.html

Yorum yapın

Hemen Ara