Yıllık Kira Sözleşmesinin Hazırlanma Şartları Nelerdir?

Yıllık kira sözleşmesi hazırlanırken belirlenen aylık ödeme, evin metrekare cinsinden yapısı, kaç oda kaç salon olduğu, özel demirbaşlar ve benzeri kayıtlar yapılır. Bunlar, kiracı eve girerken ve evden çıkarken ev sahibine sağlaması gereken sözleşme tarafından güvence altına alınmış yapıya sahiptir. Özellikle olumlu sonuçlar alınabilmesi, her zaman için iki tarafın da mağduriyet yaşamasının önüne geçilebilmesi için mutlaka hazırlanma şartları iki tarafa da uygun olmalıdır.

Gayrimenkul hukuk bürosu ile iletişime geçerek kira bedelinden demirbaşların korunması ve depozito gibi durumlar için eşit dağılım sağlayabilirsiniz. Ev veya iş yeri sahibinin tamamen kanuna uygun olmayan ve bölgeden alınabilecek kira bedelinin üzerinde bir bedel talep etmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bundan dolayı bu süreci emlakçılar değil, avukatlar takip etmeli ve hem gayrimenkul sahibinin hem de kiracının haklarını koruyacak şekilde bir karara varılmasını sağlamalıdır.

Kira Sözleşmesinde Yıllık Ödeme Belirlenebilir Mi?

Eğer siz ev gayrimenkul sahibi olarak yıllık ödeme talep ediyorsanız ve bu süreçte aynı zamanda doğrudan sizden bu tutar için bazı şartlar öne sürülüyorsa, anlaşmayı kiracıyla yapabilirsiniz. Aylık ödeme yapılması yerine, 12 aylığın toplu olacak şekilde yapılması için ödeme değerlerinden gerekli tüm yatırım işlemlerine kadar olan süreç kayıt altına alınabilir. Makbuz kesilme zorunluluğu bulunduğu için, eğer kiracı veya gayrimenkul sahibi bu süreçte sözleşmeye aykırı davranış sergilerse, gayrimenkul avukatı Maltepe bürosuna giderek şikayette bulunabilirsiniz.

Kiraya vereceğiniz gayrimenkulün kira değerini aylık olarak bölgedeki ortalamanın çok üzerinde olmayacak ve kiracıya uyacak şekilde belirleyebilir, sonrasında 12 ile çarpabilirsiniz. Böylelikle bir yıllık kira bedeli ortaya çıkar ve direkt olarak belirlemiş olduğunuz banka veya nakit elden ödeme işlemini makbuzla iki taraf için de kayıt altına alarak bir yıllık kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Arsa davalarına bakan avukatlar da bu süreçte gayrimenkul avukatı olarak iki tarafın haklarını korumakla yükümlüdür.

Borcun Ödenmemesi Nedeniyle Tahliye Ne Kadar Sürer?

Kira borcu uzun süredir ödenmiyorsa ve aylık ödemeler sürekli olarak aksatılıyorsa, bu tarz bir durumda doğruda ödemelerin yapılmaması öne sürülerek icra takibi başlatılmaktadır. Karar doğrultusunda borcun ödenme için başlatılan takibin ardından, tahliyeyle ilgili karar ortaya çıkarılmaktadır. Günümüzde yıllık kira sözleşmesindeki şartlar da bu süreçte önemli hale geliyor. Kiracıyla anlaşılması veya kiracı anlaşmaya yanaşmıyorsa, mahkemeye başvurulması gerekiyor.

En iyi gayrimenkul avukatları İstanbul bünyesindeki davalarda kiracıların çıkarılmasını ortalama 4 ila 5 ayda sağlayabiliyor. İkinci kez ödenmediği taktirde bir kez daha başvuru sonrasında sürenin bulunma gösterilmektedir. Evden çıkarılmasıyla ilgili olarak ortalama dört aylık bir süre boyunca çaba saf edilmesi gerekiyor. Kiranın icra yoluyla talep edilmesine imkan tanınır.

  • Tahliye Sürecini Kısaltma Yolları

Tahliyenin kısaltılma için yapılan kanun önünde tek işlemler icra takibi ve tahliye başvurusunda bulunulmasıdır. Bu başvurularda bulunulduktan sonra birer ay olmak üzere kiracıya ödeme yapmasına dair bir imkan tanınır. Kiranın ödemesiyle ilgili anlaşılacağına dair konuşma gerçekleştirilmektedir. Hukuk yoluyla en erken 3 ila 4 aylık bir zaman diliminde kiracının çıkarılması mümkün oluyor.

Ödeme yapması gibi bir durum ise, çok uzun sürecek bir işlemin ortaya çıkmasına neden olacaktır. İki yol da denenmelidir, en kısa olan tercih edilmelidir. İptal edilme gibi durumlar nedeniyle iptal olduklarına şahit olunur.

Kira Yılı İçerisinde İki Kez Ödeme Yapılmaması

İcra ve tahliye talebinde bulunuyorsa, kiracıyı çıkarması mümkündür. Ödeme yapılana dek çıkarılması gibi bir durumla karşılaşılmıyor. Fakat yıllık sözleşmeye uygun bir şekilde icraya verilen kiracı, sonrasında evden çıkarılmaktadır.

Arazi davalarına bakan avukatlar ile yaptığınız başvuru sonucunda bir karar sunması gerekiyor. Bir aylık ödeme tekrar gerçekleşmez ise, kiracının çıkarılmasına karar verilmektedir. 5 aya kadar çıkabilen bir yapıya sahiptir.

  • Hangi Avukata Başvurmalıyım?

Mağduriyetle karşılaşmaksızın doğrudan süreci yönetmesini sağlar ve lehinize karar çıkmasını kolaylaştırırsınız. Başvurma nedenlerinizden biri olarak gösterilebilecektir.

Sözleşmeye uygun bir yaptırım uygulanma istenme gibi durumlarda avukatınızdan yardım alırsınız. Hangi kanıtlara ihtiyacınız olduğu gibi durumları incelemeye başlayacaktır. Özel çalışmalarda detaylara uygun bir şekilde avukatınız aracılığıyla sürdürür. Sonucunda ise hem kiralarınızı alır hem kiracıyı çıkarırsınız. Fakat Mehmet Ali Helvacı ile anlaşmanız halinde dahi 4 aydan uzun sürecektir.

Kira sözleşmesinde demirbaşlar nelerdir?
Kiralanan mülkte yer edilen eşyalar, abonelik sayaçları, ya da posta kutusu gibi çeşitli etmenlerdir. Kira sözleşmesi içeriğinde demirbaşlar olarak kabul görür.
Kira sözleşmesi nasıl bir sözleşmedir?
Herhangi bir taşınmazın başka bir kişiye kira olarak verilen verilmesi durumunda kira sözleşmesi oluşturulmaktadır. Kira sözleşmesi gerek kiracı, gerekse kira veren tarafından belirli etmenlerin yazıldığı bir sözleşmedir. Bu sözleşme kiracı tarafından oluşturulmaktadır.
Evi kiraya verirken nelere dikkat edilmeli?
Ev herhangi bir kişiye kiraya verilirken ilk olarak kira sözleşmesi hazırlanmalıdır. Kira sözleşmesi yıllık olarak hazırlanır ve kendi içerisinde belirli şartları bulunmaktadır. Bu şartlar dikkate alınarak hazırlanmalıdır. Detaylar sözleşmede belirtilirse sonrasında bir problem oluşmaz.
Işyeri kira sözleşmesi yazılı olmak zorunda mı?
Kira sözleşmesi yalnızca ev için geçerli değildir. Herhangi bir iş yeri için de kira sözleşmesi yazılmaktadır. İşyeri için kira sözleşmesi eve göre farklılık gözetir.

İlginizi Çeker;

Ödeme Yapmayan Kiracının Tahliyesi Nasıl Olur

10 Yıllık Kira Sözleşmesi Tahliye Dava Açma Süresi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kiracı Tahliye Dava Süresi Ne Kadardır?

Orhangazi Mahallesi Kira Hukuku Avukatı

Kira Sözleşmesinin Dava Yoluyla Sona Ermesi

“Yıllık Kira Sözleşmesinin Hazırlanma Şartları Nelerdir?” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Hemen Ara