Evliliğinde mutlu olmayan ve artık herhangi bir şekilde ilişkisinin yürümeyeceğini düşünen bireyler için boşanmanın özel şartları bulunmaktadır. Günümüzde bazı özel durumlarda bireylerden erkek veya kadın, içerisinde bulundukları durumu belirterek boşanmak isteyebilirler. Ayrıca tüm bilgiler doğru olmalı ve asılsız iddialarda bulunulmamalıdır.
Boşanma Sebepleri Arasında Neler Bulunur?
Çiftlerin evliliklerinin sonlandırılmasını sağlayan özel durumlar ortaya çıkar. Ayrıca bunlar genellikle cinayete varan sinir bozuklukları ve aldatma da dahil olmak üzere pek çok temel durumun ortaya çıkması olarak tanımlanır. Ayrı yaşamak da zaman içerisinde her türlü uygulamanın boşanma isteyen lehine sonuçlanmasına neden olan dava türünü ortaya çıkarır. Ayrıca günümüzde aşağıdaki durumlarla karşı karşıya kalındığı taktirde boşanma sebepleri arasında gösterilen ve eşlerden hangisi yaptığı fark etmeksizin kanıtlandığı taktirde boşanmayla sonuçlanır.
- Anlaşmalı boşanma süreci
- Eşlerden birinin diğerinden ayrı yaşamaya başlaması
- Evlilik birliğinin temelden ve net bir şekilde sarsılması
- Terk etme durumu
- Ayrıca yüz kızartıcı suç işlenmesi durumu
- Aldatma durumları
- Akıl hastalığı ve şiddet görme durumu
- Eşe çok kötü muamele etme, psikolojik ve fiziksel zarar verme
- Hayatına kast edecek bir plan yapma ve girişimde bulunma
Boşanma Davasının Türleri
Günümüzde boşanma isteyen bireylerin özellikle yenilenen türler sayesinde özel girişimlerde bulunmasıyla birlikte şartlar karşılanır karşılanmaz dava sonuçlanmaktadır. Boşanmanın şartları nelerdir? Günümüzde özel dava yapıları bulunur olsa dahi, boşanma isteyen bireylerin dikkat etmesi gereken iki husus bulunmaktadır. Ayrıca eğer çiftler arasında bir anlaşma sağlanır ve nafakayla ilgili durum ve eşya paylaşımı da dahil olmak üzere davada geçen tüm durumlar göz önünde bulundurulduğunda buna uygun şekilde anlaşmalı dava seçeneği bulunmaktadır. Herhangi bir paylaşımda bulunma istememesinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca az zararla kendi istedikleri sonucun ortaya çıkmasını sağlamaya çalışırlar.
- Ne Kadar Sürede Boşanabilirim?
İki farklı dava türü olduğu için bunların ikisinde de farklı bir süreç ortaya çıktığı görülmektedir. Ayrıca biri çekişmeli olan davalar, diğeri ise anlaşmalı olan davalardır;
- Anlaşmalılarda ortalama iki ila üç aylık bir zaman dilimi içerisinde dava başarılı bir şekilde sonuçlandırılabiliyor. Malların dağılımı ve çocuğun velayeti de dahil olmak üzere bu süre beş aya kadar çıkabiliyor.
- Çekişmeli olan davalarda uzun yıllar boyunca sonuca ulaşılamadığına şahit olunabiliyor. Uzun süre boyunca devam eden davalarla dahi karşılaşılabiliyor. Ayrıca doğru gerekçeleri göstermek, arkasında sağlam deliller bulunan gerekçeleri göstermek önem teşkil ediyor. Aynı zamanda çocuk bulunması halinde dahi davanın birkaç ay daha uzadığı görülebiliyor.
İlginizi Çeker;
https://mehmetalihelvaci.av.tr/is-kazalarinda-manevi-tazminat-davalari.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/bosanmanin-sebepleri-nelerdir.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/terimi-kaldir-acarlar-mahallesi-avukat-acarlar-mahallesi-avukat.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/kordonboyu-mahallesi-isci-avukati.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/atasehir-icerenkoy-mahallesi-avukat.html