Anlaşmalı Boşanma Avukat

Anlaşmalı boşanma davası, Asliye mahkemesi tarafından sürdürülmekte olan ve eşlerin birlikte boşanmaya karar vermesi üzerine açılan davadır. Medeni hukuk düzenlemesi kapsamında 161. Madde ile 167. Maddenin geçerli olduğu durumlarda, taraflar anlaşmalı olarak boşanmak istiyorsa, birlikte asliye mahkemesine dilekçe vermeleri gerekmektedir. Mahkeme süresi kısa süren anlaşmalı boşanma 1 yıl evli kaldıktan sonra kabul edilmektedir.

Anlaşmalı Boşanma İçin Ne Yapmalı?

Anlaşmalı boşanma davası için tarafların dilekçe düzenlemesini dikkate alarak asliye mahkemesine başvuru yapması gerekmektedir. Boşanma davasında çocukların olması veya eşlerin ortak mallarının olması durumunda arabulucu ile mal ve velayet düzenlemesi yapılması, sözleşme ile karasın mahkemeye bildirilmesi şartı vardır.

Anlaşmalı davaların çekişmeli davaya dönüşmemesi için tarafların mal paylaşımı, nafaka ve velayet davası için gerekli olan düzenlemeleri yapması gerekmektedir. Mahkemede bunu beyan etmeleri ve itiraz olmadan sürecin tamamlanması şarttır. Anlaşmalı davalar için boşanma avukatına gitmek, süreç hakkında detaylı bilgi alınmasını, dilekçe örneği ve sözleşme düzenlemelerinin yapılmasını da sağlayacak önemli aşamalar arasında yer almaktadır.

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi Verildikten Kaç Gün Sonra Mahkeme Olur?

Mahkemenin yoğunluğuna bağlı olarak anlaşmalı boşanma davası için süreç 1 gün ile 30 güne kadar uzamaktadır. Eşlerin boşanma talepleri özellikle 1 yıl dolduktan sonra ise ikinci duruşmaya kalabilmektedir. Bu mahkemenin eşleri yeniden düşünmesi için belirli bir süre tanıması için uygulanır. Eşler boşanmaktan eminse, tek celsede boşanma kabul edilmektedir.

Anlaşmalı Boşanma Kaç Gün Sürer 2021?

Anlaşmalı boşanma olarak ilk duruşmada mahkeme karar vererek, tarafların boşanmasını kabul eder. Ancak taraflar emin değilse, evlilikleri 3 yılı aşmamışsa, mahkeme düşünme süresi olarak ikinci bir duruşmaya kadar kararı açıklamaz ve sürecin uzamasını sağlar.

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi İptal Edilir Mi?

Anlaşmalı davalarda taraflar boşanma için verdikleri dilekçelere itiraz ederek, dilekçenin iptal edilmesi, duruşmanın olmaması için haklarını kullanabilirler. Ancak kısa zamanda gerçekleşecek davalarda, tarafların duruşma sırasında da sözlü olarak sunabilecekleri bir durumdur. Mahkeme heyetini meşgul etme suçundan ikinci bir defa olma durumunda ceza verilmektedir.

Anlaşılarak gerçekleştirilen boşanma işlemiyle birlikte anlaşmalı olarak tüm süreç rahatlıkla değerlendirilmektedir. Eğer çiftlerden biri aldattıysa, diğerini mutlu edemediğini veya ihtiyaçlarını karşılayamadığını düşünüyorsa ayrılabilirler. Bu sürecin mutlaka eşlerin ikisinin birden durumunun incelenmesinin ardından kararlaştırılması gerekiyor. Eğer tazminat verecek olan taraf doğru bir biçimde tüm gelir gider değerlerini belirtirse yoksulluk iştirak nafakası almak mümkün olacaktır. Nafaka talep edilmiyor fakat yine de bazı özel durumlarda bu imkan da mevcut. Anlaşmalı boşanmayla karşılaşılabiliyor ve çoğu zaman birbirlerinden büyük bir talepleri olmuyor.

Avukat Tutmak Gerekir Mi?

Kavga etmeden rahatlıkla anlaşabilen bir yapıları bulunuyorsa, olumlu sonuç alınması mümkün olacaktır. Anlaşmalı boşanma nedir? Direkt olarak evdeki eşyalardan çocuğa ve tazminatla ilgili dahi gerekli olan anlaşmaları istendiği gibi sonuçlandırarak mahkemeye gidebilirler. Herhangi bir avukat gerekmeksizin iki taraf da kendileri gidebileceklerdir. Ayrıca doğru bir şekilde değerlendirmek için avukata başvurmanız gerekebilecektir.

Şiddet Bulunan Vakalarda Anlaşmalı Boşanma

Eşlerden biri tarafından şiddet uygulanmasına kadar varan bir girişimde bulunulduğunda anlaşmalı olarak tanımlanmaz. Genellikle şiddet gösteren taraf hatasını kabul etmez. Ve darp raporu bulunmasına rağmen boşanmamak için özel sebepler öne sürer. Mal varlığını değerlendirmesi, aralarında paylaşması, çocuğu düşünmesi ve buna uygun bir sonuca varması gerekiyor. İki tarafın evi de dahil olmak üzere her türlü mülkü paylaşılmaktadır. Ayrıca tazminat ödenmesi gereken durumlarda ise tamamen farklı durumlar ortaya çıkar. Ve avukat aracılığıyla gerçekleştirilen işlemlerle boşanma sürecinde olumlu sonuç alınır.

Anlaşmalı Boşanmada Çocuğun Velayeti Kime Verilir?

Eğer maddi durumunuz son derece kötüyse ve eşinizin şirketleri bulunmaktadır. Size nazaran çocuğa çok daha rahat bir hayat sunduğu anlaşılmaktadır, velayeti karşı tarafa verilmektedir. Fakat eğer çocuk daha çok küçükse / büyükse, ihtiyacı olan sizseniz mutlaka davada avantajlı olan taraf siz olacaksınız. Eğer çocuğun velayetiyle ilgili herhangi bir çekişme bulunmuyorsa yani taraflardan biri çocuğu istemiyorsa, diğerine verilecektir. Ayrıca özel bakım değerleri gibi durumlar doğrultusunda eşlerden birine belirli aralıklarla görme imkanı tanınabilecektir.

İlginizi Çeker;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/maltepe-avukat.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/bosanma-davasinda-mal-paylasimi.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/arnavutkoy-anlasmali-bosanma.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/anlasmali-bosanma-davasi-surecleri.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/atasehir-bosanma-avukati.html

Yorum yapın

Hemen Ara