3 Sene Ayrı Kalanlar Daha Önce Reddedilse de Boşanabiliyor

3 Sene Ayrı Kalanlar Daha Önce Reddedilse de Boşanabiliyor; Toplumun en küçük yapı taşı olan aile birliği bazı sebeplerden ötürü parçalanabilir ve bu dağılma sürecinde maddi, manevi anlamda yıpranmamak için iyi bir boşanma avukatına danışmanız ve süreci yönetmesi için ona güvenmeniz son derece önemlidir. Burada devreye girerken Maltepe boşanma avukatı olarak yükümlülüğünü bildiğimiz davaları kolaylıkla sonuçlandıracağımız ve sizi maddi manevi anlamda yıpratmayacağımızı bilmenizi isteriz.

Çok fazla gerekçeden dolayı boşanmalar gerçekleşse de genel olarak üçe ayırdığımız için danışmanlık için gelen tarafların, boşanma nedenlerini bize açıkça söylemeleri kategorize etmek açısından son derece önemlidir. Ayrıca her ne kadar boşanma sürecini bilmek istiyor olsanız da her davanın bir parmak izi gibi olduğunu ve her birinin farklı hikayeler, farklı durumlar barındırdığı için sürecin değişebileceğini de bilmelisiniz.

Reddedilme Durumları ve Sonrası Nasıl İşliyor?

Boşanma davaları bazı durumlarda reddedilebiliyor ve bu karar hakime bağlı olduğu için hakim de aynı anda bir çok değişkenle ilgileniyor. İlk olarak söyleyebileceğimiz reddedilme nedeninin dava edenin kusurlu taraf olması olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü yasalara baktığınız zaman aile biriminde kusurlu olanın boşanma davası açmaya hakkı olmadığını görürsünüz. Bu nedenle Maltepe boşanma avukatı büromuza geldiğiniz zaman boşanma nedenlerini açık bir şekilde anlatmanız çok önemlidir. Aksi durumda dava reddedilebilir. Hakimin de kimin kusurlu olduğunu tam olarak anlaması için tanıklara ve tarafların yakınlarının beyanına ihtiyacı vardır.

Özel boşanmalarda aksi durumun ispatlanması halinde de dava düşer. Aldattığı söyleyen birinin aldatmadığının kanıtlanması ya da akıl sağlığının yerinde olmadığı söylenen birinin akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor alması gibi örnekler sayabiliriz. Eğer haysiyetsiz ve onur kırıcı bir davranıştan ötürü dava ettiyseniz, bu davranışı ispat edememeniz durumunda da boşanma davası düşecektir.

Eğer reddedilmiş bir boşanma davanız varsa ve hakim sizi boşamamışsa, ancak 3 sene boyunca bir aile gibi yaşamamışsanız, bunun ispatı durumunda da aile birliğinin sağlanamaması nedeniyle tekrar mahkemeye başvurabilecek ve boşanma dilekçesi verebileceksiniz. 3 sene boyunca ayrı olduğunuzun kanıtlanması halinde hakim sizi boşayacaktır.

Çekişmeli Boşanmalar ve Anlaşmalı Boşanmalar Nelerdir?

Anlaşmalı boşanma, davanın çok daha kolay yürütüldüğü ve hızlı sonuçlandığı bir dava şeklidir. Ancak bu boşanma şekli için tarafların en az bir yıl evli kalması şartı vardır. Temel amaç aile birliğini korumak için tarafların biraz daha düşünmeye ve çaba sarf etmeye devam etmesidir. Maltepe avukatı olarak eğer bir yılı geçmiş evliliğiniz varsa, anlaşmalı boşanmanın her zaman daha sağlıklı olduğunu bildirmek isteriz.

Anlaşmalı boşanma için bizzat davaya gelmeniz mecburidir. Çünkü hakim sizin beyanınızı esas alacaktır. Hakimin gerçekten boşanmak istediğinizi anlaması için kendi rızanızla bunu dava günü belirtmeniz gerekecektir. Ayrıca iki taraf istese bile hakimin ikna olmaması durumunda anlaşmalı boşanma taleplerinin reddedilebileceğini bilmelisiniz. Kolaylıkla boşanmak istiyorsanız ve çocuğunuz varsa kimde kalacağı konusunda fikir birliğine varıyorsanız anlaşmalı boşanmanız en doğrusu olacaktır.

Çekişmeli boşanmalar genelde bir tarafın boşanmak istemediği ve bu nedenle sürecin çok daha fazla uzadığı boşanmalardır. Anlaşmalı davalarda olduğu gibi tarafların bizzat davaya gelmesine gerek yoktur ve tüm süreçleri avukatlar da yönetebilir. Çekişmeli boşanmada taraflardan biri maddi anlamda güçlü olmadığı için yüksek tazminat isteyebilir, çocuk hakkında ortak bir karara varılamadığı için iki tarafın çatışması olabilir ve daha sayabileceğimiz nedenlerden dolayı dava uzayabilir. Maltepe avukat bürosu olarak bölgedeki en iyi boşanma avukatı olduğumuzu iddia ediyor ve çekişmeli boşanmalar da bile sürecin hızla geçmesi için mücadele ettiğimizi söylemek istiyoruz.

Kaç yıl ayrı yaşamak boşanma sebebidir
Yaklaşık 3 yıl kadar ayrı yaşamak boşanma sebebidir. Bu durum evlilik birliğinin bulunmaması ön planda tutularak gerçekleşir.
3 yıl ayrı yaşama nedeniyle boşanmada tazminat
3 yıl ayrı yaşandıktan sonra bu durum dava dilekçesinde boşanma sebebi olarak belirtilir. 3 yıl ayrı yaşama nedeniyle boşanma davasında tazminat açılır.
Boşanmada 3 yıl bekleme süresi
Türk Medeni Kanunu’nun 166. maddesi gereğince boşanmada 3 yıl bekleme süresi, evlilik birliğinin temelden sarsılmasının bir göstergesidir. Bu durum dava dilekçesinde fiili ayrılık sebebi oluşturur.

İlginizi Çekebilir;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/yenisehir-mahallesi-bosanma-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/beykoz-cubuklu-mahallesi-avukat.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/kadikoy-bostanci-mahallesi-bosanma-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/yeni-mahalle-mahallesi-bosanma-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/arnavutkoy-merkez-mahallesi-avukat.html

Yorum yapın

Hemen Ara