Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Olur?

Boşanma davası açacak kişilerin, evlilikleriyle ilgili özellikle son dönemde kendi lehlerine olabilecek her türlü durumu göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Anlaşmalı boşanma ve çekişmeli olan davalarda çiftler arasındaki her türlü geçimsizlik, boşanma gerekçesi olarak gösterilebilir. Mal paylaşımı ve vekalet gibi durumlar nedeniyle davalarda boşanma süresi uzayabilir veya anlaşıldıysa ise kısalabilir.

Eğer çiftler henüz 1 aylık evlilerse birbirleriyle yapamayacaklarını anlayarak, anlaşmalı boşanma davası açmak istiyorlarsa, böyle bir durum söz konusu olamayacaktır. Anlaşmalı ve çekişmeli davaların özel koşulları bulunur. Bu koşulları Maltepe boşanma avukatı sayesinde öğrenebilir, davayı en kısa sürede nasıl sonuçlandırabileceğiniz hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Anlaşmalı Boşanma Davası Nedir?

Eşlerin evliliklerinin 365 günlük zaman dilimini doldurmalarının ardından özellikle bazı problemleri karşılıklı olarak görmelerine ve artık birlikteliklerinin yürümeyeceklerine karar vermeleri gerekiyor. 1 yıldan kısa süreli evliliklerde anlaşma durumu olsa dahi dava bu şekilde bir tanıma sahip olamaz. Bir yılı aşkın süre evli kalmış kişilerin mal paylaşımı ve velayet başta olmak üzere medeni kanunun gerektirdiği her konuda anlaşma sağlaması, davanın en çok 3 ayda sonuçlandırılmasını sağlar.

  • Çocuğu Paylaşamıyoruz Dava Sonucu Ne Olur?

Çocuğun velayetiyle ilgili anlaşmaya varılamadığı durumlarda hiçbir şekilde davanın anlaşmalı olarak kayda geçirilmesi mümkün olmaz. Çocuk, boşanma davalarının en önemli etkileyicisi olur. Taraflar mal paylaşımında anlaşsa dahi, çoğu zaman çocuğun velayetiyle ilgili anlaşamadığı için dava çekişmeli olur. Maltepe boşanma avukatı ile davanın lehinize sonuçlanması için mahkemeye özel deliller sunabilirsiniz.

Çekişmeli Boşanma Davası Nedir?

Çekişmeli olarak tanımlanan davalar, anlaşmalılara kıyasla çok daha uzun süren, kararın verilmesinin tarafların tavırları ve kanıtları nedeniyle zorlaştığı bir yapıya sahiptir. Günümüzde davaların çok büyük bir bölümü çekişmeli oluyor. Bu dava türünde eşler herhangi bir şekilde barışmadıkları taktirde, biri boşanmayı istiyor ve diğeri istemiyorsa, dava boşanmayla sonuçlanacaktır. Çekişmeli olduğu için de ortalama 1 yıl boyunca duruşmalar ileri tarihe ertelendiği için, lehinize olabilecek kanıtlar toplamanız gerekir.

Çocuğun velayetini almak isteyen bir kişinin özellikle de bu tarz davalarda karşı tarafla ilgili doğru olarak tanımlanan, olumsuz kanıtlar bulması gerekiyor. Eğer eşiniz çocuğa şiddet uygulamışsa ve delil olarak gösterebileceğiniz bir dayanağınız bulunuyorsa, boşanma avukatı velayeti sizin lehinize sonuçlandırmak için büyük bir koza sahip olur.

En Kısa Sürede Nasıl Boşanırım?

Çiftlerin bir yıldan uzun süredir evli olması, buna ek olarak çocuklarının bulunmaması ve anlaşmalı boşanma girişiminde bulunmaları halinde, dava çok kısa süre içerisinde sonuçlanacaktır. Anlaşmalı ve her türlü konuyla ilgili iki tarafın da kararının aynı olduğu davalarda hiçbir şekilde 1 yıldan uzun süren bir boşanma süreciyle karşılaşılmıyor. Çekişmeli davalar ise çoğu zaman 9 ay ve üzerinde sürdüğü için, en kısa süre içerisinde boşanmak amacıyla eşinizle anlaşmanız son derece büyük bir önem teşkil ediyor.

Anlaşmalı olan davalarda boşanma avukatı olarak tüm süreç tek bir avukat tarafından dahi başarılı bir şekilde yönetilebiliyor. İki tarafın avukat tutmasına gerek olmadığı gibi, çiftler zaten her konuda anlaştığı için, avukat doğrudan kanuna uygun olan durumları göz önünde bulundurarak mal paylaşımı, velayet gibi durumlar için taraflara bilgi veriyor. Tarafların karşılıklı olarak birbirlerinin görüşlerine saygı duyması, avukatlar tarafından belirlenen hakların korunmasıyla ilgili durumlara göre hareket etmesi, anlaşması halinde dava kısa sürer. Evliliği etkileyen farklı bir etken bulunmadığı taktirde, genellikle bu tarz davalar 1 ila 3 ay arasında net bir sonuca ulaştırılır.

Anlaşmalı boşanmada karşı taraf gelmezse ne olur?
Anlaşmalı boşanma davalarında taraflardan birinin kendi özel sebepleri doğrultusunda davayı gelmemesi mümkündür. Bunun sonucunda avukatını gönderebilir. Ancak her iki tarafında gelmemesi dava dosyasının kapanmasını sağlar.
Anlaşmalı boşanmada hak talep edilir mi?
Anlaşmalı boşanma ya da çekişmeli boşanma fark etmeden taraflar birbirinden belirli hakları talep edebilir. Bu durum her iki boşanma davası için de geçerlidir.
Aynı gün boşanma olur mu?
Boşanma davası açıldıktan sonra belirlenen dava gününde boşanma gerçekleşir. Bu durum tek celsede boşanmadır. Anlaşmalı boşanma şeklinde ifade edilir.

İlginizi Çekebilir;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/bosanma-davasi-acma-istanbul.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/kimler-yoksulluk-nafakasi-alamaz.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/arnavutkoy-anlasmali-bosanma.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/fazla-mesai-davasi.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/kurna-mahallesi-bosanma-avukati.html

“Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Olur?” üzerine 3 yorum

Yorum yapın

Hemen Ara