Boşanma Avukatıyla Boşanma Davaları
Yanlış ve herhangi bir kanıt sunulamayacak şekilde bilgi verilmesi veya direkt olarak herhangi bir sebep yokken boşanmak istenilmesi halinde dava uzayacaktır. Bunun için aşağıdaki sebepler bulunuyorsa, eğer herhangi bir çekişme de varsa mutlaka kanıtlarınız sayesinde davadaki yerinizi almalısınız. Ancak bu sayede herhangi bir yıpranma durumuyla karşı karşıya kalmadan yeni kanuna göre davada lehinize sonuca ulaşabileceksiniz. Boşanma avukatı bulunması gereken ve gerekmeyen durumlar ortaya çıkabiliyor. Herkesin kendisini kanun önünde savunma gibi bir hakkı bulunuyor fakat nafaka istenmesi ve kanunun belirli maddelerinin bilinmesi gereken durumlarda avukat daha fazla yardımcı olacaktır.
Boşanma Avukatı Hangi Durumlarda Tutulmaz?
İstediğiniz her dava için avukat tutma hakkınız bulunduğu için bu hakkınızı kanun önünde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Boşanma sürecinde süreç aynı şekilde işliyor ve avukat tutulmaması gereken durumlardan ziyade, tutulmasına gerek olmayan durumlar olabiliyor. Bunların başında da anlaşmalı bir şekilde boşanma kararı verilmesi gerekiyor. Kanunun sizden istediği bilgileri tam olarak vermişseniz ve aranızda mal paylaşımı da dahil olmak üzere tüm anlaşmaları yaptıysanız ve nafakayla ilgili ortak karara vardıysanız avukatsız şekilde boşanmanız mümkün olacaktır. Çoğu durumda 50 bin TL ve üzerinde nafakaya hükmediliyor fakat bazı anlaşmalı boşanmalarda taraflar birbirinden herhangi bir talepte bulunmadığı gibi ücret ödeme durumu da söz konusu olmayabiliyor.
- Davalarda Hangi Durumda Avukat Tutulmalı?
Günümüzde çok fazla çelişkili dava bulunuyor ve doğal olarak bu durum boşanma sürecini uzatıyor. Evlilik sürecinde yaşanan sıkıntıların büyük bir bölümü davalarda çekişmeler olması nedeniyle ortaya çıkıyor ve sonuca lehinize olacak biçimde ulaşmanız için mutlaka avukat tutmalısınız.
- Anlaşmalı Davalar Nasıl Olur?
Bireylerin birbirlerine herhangi bir şey katamayacaklarını düşünmeleri, sevgilerinin kalmaması, aynı ev içerisinde birbirlerini görmeye dahi tahammül edemedikleri durumlar olabiliyor. Bu tarz durumlarda az rastlanıyor olsa da, eşlerden biri diğerine boşanma konusunda anlaşma teklifi sunması ve diğerinin kabul ederek mallar da dahil olmak üzere ortak paylaşıma sıcak bakması halinde dava daha kolay sonuçlanabiliyor. Bunun için dava açılması, mahkeme günü iki bireyin de salondaki yerini alması, boşanmak istediklerini beyan etmeleri gerekiyor. En az 1 yıllık evli olunması son derece önemli olduğu için hesaplama sürecinde dikkatli olunması gerekiyor.
- Çekişmeli Davalar Nasıl Olur?
Bir davanın, davayı açan kişinin istediği sonuca varmaması için karşı tarafın öne sürdüğü kanıtlar veya yaptığı açıklamalar, davanın çekişmeli olmasına neden olur. Doğal olarak da bu durum direkt olarak davada iki tarafın da yıpranmaması için kanuna uygun karar verilmesini zorunlu kılar. Çoğu zaman kadın, nafaka talebinde bulunması ve küçük çocuğunun bulunması halinde bu talebi kabul edilebilir. Ortalama üç aylık bir süreçle birlikte normal davaların sonuçlandığı görülebiliyor. Çekişmelilerde ise boşanma süreci duruma göre ortalama 1 yıl içerisinde çiftlerin boşanmasına izin verilebiliyor.
İlginizi Çekebilir;
https://mehmetalihelvaci.av.tr/anlasmali-olarak-bosanmak-icin-gerekli-olan-sartlar-nelerdir.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/maltepe-avukat.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/anlasmali-bosanma-davasi-nasil-olur.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/arnavutkoy-anlasmali-bosanma.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/atasehir-inonu-mahallesi-avukat.html
2 Yorum. Yeni Yorum
[…] ve sağlıklı ilerlemesi de anlaşmalı koşulların sağlanmasıyla mümkün olabilmektedir. Boşanma avukatı ve davaları, sizi, ailenizi ve şanınızı korumakla […]
[…] Boşanma Avukatı Ve Davaları […]