Tuzla Ölümlü Trafik Kazası Avukatı

Maalesef her yıl binlerce kişi trafik kazaları sonucu can kaybı yaşıyor. Bu durum türlü önlemler alınmasına rağmen hala ülkemizin kanayan yaraları arasında. Hayatını kaybeden kişilerin yakınları da bir yandan olayın üzüntüsünü yaşarken bir yandan da hayatın gerçekleri ile yüzleşmek zorunda kalıyor. Bu durumda tazminat hakları için bazen mücadele etmeleri gerekiyor. Tuzla ölümlü trafik kazası avukatı tarzı profesyonel kişiler yaşanan olaylarda geride kalan aile fertlerine uzman desteği sunuyor.

Trafik Kazası Sonucu Kimler Tazminatlar Alınabilir?

Trafik kazası sonucu bir ölüm meydana gelmişse ölen kişinin yakınları tazminat hakkına sahip olur. Burada yakınlık derecesi olarak kanunda açıkça bir ifadeye yer verilmemiştir. Buna bağlı olarak ölen kişinin yakın ilişki içinde olduğu kimseler olarak bir genelleme yapılabilir. Ancak buradaki yakınlık derecesinin de bazı kriterleri vardır. ölen kişinin eşi ve çocukları bu tazminatı almaya direk olarak haz kazanabilirken diğer bireylerin ölen kişi ile olan yakınlıkları ispat edilmelidir.

Tuzla ölümlü trafik kazası avukatı tarafından konu hakkında daha detaylı bilgi olmanız sağlanacaktır ancak daha önceki kararlara da bakarak şu şekilde bir açıklamaya yer vermemiz mümkündür. Kaza sonrası ölen kişinin nikahsız olarak birlikte yaşadığı kişi, aynı evi paylaştıkları kardeşleri veya hısımları da tazminat hakkı elde edebilir. Hatta eğer hayatını kaybeden kimsenin burs verdiği bir öğrenci varsa ve bu kişinin ölümü bu öğrenciyi maddi destekten yoksun bırakmışsa da tazminat hakkı doğabilir.

Trafik Kazası Sonrası Alınabilecek Tazminatlar Nelerdir?

Can kaybıyla sonuçlanan trafik kazalarında kazaya karışan kişi ya da kuruluşlar geride kalanlara maddi veya manevi tazminat ödemekle yükümlü olabilirler. Manevi tazminat konusunda karar verici mecra mahkemelerdir ve net olarak bir rakamdan söz etmek doğru değildir. Açıkçası maddi tazminatlarda da net olarak şu kadar tazminat alınır eklinde ifadeler kullanmaktan kaçınılmalıdır, çünkü her olay kendi içinde farklı parametreler barındırır. Bu minvalde kişiler ödenmesi zaruri hale gelebilen maddi tazminat türlerini üç bölümde inceleyebiliriz.

  • Cenaze Giderleri İçin Ödenen Maddi Tazminat

Ölen kişinin cenazesini üstlenen kişilere kazaya karışanlar tarafından ödenmesi gereken tazminat türü budur. Buradaki cenaze giderleri için birçok kalem ortaya çıkabilir. Kaza şehir dışında yaşanmışsa cenazenin defnedileceği yere nakledilmesi ve defin işlemlerinde ortaya çıkan giderlerin hepsi bu kategoriye dahil edilebilir.

  • Tedavi Masrafları İçin Ödenen Maddi Tazminat

Tedavi masraflarından kasıt kaza sonucu ölen kişinin kaza anında hemen hayatını kaybetmemişse arada geçen süredeki giderlerdir. Burada hastaneden kalınan süre, tedavi için başka bir şehre gidilmesi gerekmişse yol için harcanan tutar, tıbbi malzeme giderleri ve cerrahi müdahale giderleri gibi öğelerden söz edilebilir. Bu tazminat hesap edilirken tedavi gören kişinin, bu süre içinde kayba uğradığı ekonomik gelir için de bir kalem eklenebilir. Çünkü bu süre boyunca kişi çalışamamış ve elde edeceği kazançtan mahrum kalmıştır.

  • Destekten Yoksun Kalma Tazminatı

Tuzla ölümlü trafik kazası avukatı ile en kuvvetli iletişimin bu konuda tercih edilmesi gerekir. Çünkü çetrefilli ve zor bir süreçten geçmeyi gerektirebilir. Destekten yoksun kalma tazminatı, en kaba tabirler kişi eğer ölmeseydi ailesine ne kadar katkı sağlardı sorusunun cevabıdır. Bu cevap aranırken de beklenen ömür baz alınır. Çeşitli tablolara göre hesap edilen bu süreye göre kişinin ölmeden önceki gelir durumu ve potansiyeli değerlendirilerek bir rakam ortaya çıkarılır. Bu hesap aktüerler tarafından yapılır. Hesaplama her kişiye göre farklı sonuç verebilir.

İlginizi Çekebilir;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/tuzla-avukat.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/tuzla-is-kazasi-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/tuzla-is-avukat.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/tuzla-bosanma-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/tuzla-kira-hukuku-avukati.html

“Tuzla Ölümlü Trafik Kazası Avukatı” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Hemen Ara