Evliliğinde Şiddet Gören Kişi Ne Yapmalı?

Evliliğiyle ilgili süreçte uzun bir süredir veya kısa süredir şiddetle karşı karşıya kalan erkek veya kadın, boşanma için gerekli olan işlemleri başlatır. Buna ek olarak eğer akli dengesi yerinde olmayan, şiddet gösteren kişi siz iseniz, siz de eşinizi mağdur ettiğinizi belirterek boşanma davası başlatabilirsiniz. Bu tarz durumlarda genellikle mağdur olan kişi boşanmak için dava açıyor ve nafaka / tazminat talebinde bulunarak mağduriyetinin maddi ve manevi hakkı doğrultusunda azaltılmasını talep edebiliyor. Şiddetli geçimsizlik nedeniyle evliliğinde son derece mutsuz olan ve boşanmak için girişimlerde bulunmak isteyen bir kişinin yapması gereken en önemli işlem başarılı bir avukat bulmak olacaktır. Ardından aşağıdaki süreci tam olarak karşıladığınız taktirde dava sizin lehinize sonuçlanacaktır.

Ses Ve Video Kaydı Alınabilir Mi?

Kanun hükmünde delil olarak kullanılan pek çok farklı etken bulunmaktadır. Ses kaydı ve video kaydı yapan cihazlar aracılığıyla gizli bir şekilde yapılan kayıtlarda mağduriyetinizi gösteren, değiştirilmeyen / oynanmayan kayıtlarla davanızı desteklersiniz. Böylelikle davanın anlaşmalı veya çekişmeli olması fark etmeksizin direkt olarak kanıtlarınız, karşı tarafın kanıtlarından daha net ise mağduriyetiniz ortaya çıkacaktır. Böylelikle şiddet gören eş olarak, avukatınızla yapacağınız başvuruda direkt olarak mağduriyetinizin ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz. Kayıtlarda kanuna uygun olan bölümlerin düzenlenebilmesi, mahkemede delil olarak kullanılabilmesi için avukatınızdan yardım alabilirsiniz.

Hayata Kast ve Boşanma Süresi

Hayata kast eden eşler için sadece boşanma davası açılmamaktadır. Aynı zamanda ceza kanununa uygun bir şekilde bir dava daha açılmaktadır. O an ki mevzuata uygun bir şekilde kanuna göre hükmünün verilmesi sağlanır. Evliliklerde mağdur olan herkesin mağduriyetini kanıtlaması ve avukatla görüşerek boşanma dilekçesi hazırlaması gerekiyor. Tazminat ve nafaka alıp alamayacağınızla ilgili süreç ise mahkemede verilen karara göre ortaya çıkar.

Çocuğumu Alabilir Miyim?

Eğer akıl sağlığınızda bir problem bulunmuyorsa, daha önce hayata kast benzeri bir girişimde bulunmadıysanız veya çocuğunuza bakmanıza engel olan bir durum söz konusu olmadığında, bu tarz davalarda lehinize sonuçlar alma ihtimaliniz çok daha yüksek olur. Çocuğun velayetini alma sürecinde istenen sonuçların elde edilebilmesi için illa ki anlaşmalı dava açılması gerekmiyor. Temel etkenlerden bir tanesi olarak ilgi görmeye devam edebiliyor. Ve çocuğun alınma için özel işlemler gerçekleştirilmektedir. Velayetle ilgili son derece önemli söylemler ortaya çıkabiliyor. Yeni mevzuata uygun bir şekilde anlaşmalı boşanma şartları ortaya çıkıyor. Fiili olarak ayrı yaşama da boşanma sürecinde büyük bir önem teşkil ediyor. Zina, hayata kast, eşe çok kötü muamele nedeniyle özel olarak girişimlerde bulunulabiliyor.

Psikolojik şiddet gören kadınlar ne yapmalı?
Psikolojik şiddet gören kadınlar ispat ve deliller ile birlikte bu durumu dava açtıkları takdirde kanıtlayabilirler. Psikolojik şiddet boşanma davasında oldukça önemli bir sebep niteliği taşır.
Aile şiddetine maruz kalanlar ne yapmalı?
Aile şiddetine maruz kalanlar sosyal güvenlik kurumuna müracaat gerçekleşir. Aile şiddeti gördüğü taraftan, belirli nafaka ya da tazminat gibi etmenlerde kazanır.
Kadına şiddetin cezası kaç yıl 2022?
Kadına şiddetin cezası Müebbet hapisle sonuçlanmaktadır. Ancak şiddetin ne şekilde olduğuna göre ceza farklılık sağlar.

İlginizi Çeker;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/beykoz-merkez-mahallesi-avukat.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/cocugun-kadinin-ikinci-evliliginde-dogmasi-halinde-baba-kim-olur.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/beykoz-ogumce-mahallesi-bosanma-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/hayata-kast-nedeni-ile-bosanma.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/cekismeli-bosanma-davasi-nasil-acilir.html

Yorum yapın

Hemen Ara