Çocuğun Kadının İkinci Evliliğinde Doğması Halinde Baba Kim Olur?

Evliliklerin bitirilmesi kadar çocukların aile bağlarının belirlenmesi ve bunun akabinde velayetin kime ait olacağı çiftleri en çok zorlayan noktaların başında gelmektedir. Velayetin kimde kalacağı maddi ve manevi koşulların göz önünde bulundurulması ile belirlenecektir. Çocukların küçük olması ve anne bakımına gerek duyması durumunda mahkemenin genel olarak anneyi vasi tayin ettiği bilinmektedir. Belirli bir yaşın üzerinde olan çocukların ise tercihleri de dikkate alınmaktadır.

Çocuğun kadının ikinci evliliğinden doğması halinde baba kim olur gibi sorular da sorunlu evliliklerde ya da ikinci evliliğini yapacak olan kişiler tarafından sık sık dile getirilen konulardan bir tanesidir. Çocuğun kimin nesebine bağlı olduğu biyolojik sonuçlara göre belirlenir. Bu noktada çocuk soy bağı bakımından kime bağlı ise onun nüfusuna kayıt olunmalıdır. Soy bağı bakımından herhangi bir reddetme durumu söz konusu olursa bu adımın da muhakkak hukuki temelde ortaya koyulması gerekmektedir. Yukarıda sorulmuş olan sorunun cevabının ancak biyolojik bağ ile geçerli kılınması ve yanıtlanması gerekmektedir.

Çocuğun Soy Bağını Reddeden Bir Baba Varsa Süreç Nasıl İşlemektedir?

Kadının ikinci evliliğinden doğması halinde baba kim olur sorusu oldukça karmaşık biyolojik ve hukuki süreçlerin işlemesini gerektirmektedir. Soy bağını reddeden bir baba varsa ve kadın ikinci evliliğini gerçekleştirmişse, ikinci evliliğini yapmış olduğu adam çocuğun velayetini almayı ve nüfusuna kayıt etmeyi kabul ediyorsa bu konuda hukuki bir engel bulunmamaktadır.

Özellikle ikinci kocanın bu konuda rıza sahibi olması gerekmektedir. Annenin babasının nüfusuna geçirilmesi söz konusu olabilmektedir. Tabi ki bu süreçleri kendi bilgileriniz ile idare etmek sizi oldukça zorlayacaktır. Hukuki aksaklıklar meydana gelirse bunların çözümünü de daha kolay olacağını bilmelisiniz

Çocuğu Nüfusa Kayıt Ettirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Çocuğun kadının ikinci evliliğinden doğması halinde baba kim olur sorusu yukarıda belirtildiği gibi cevaplandıktan sonra çocuğun devlette bir vatandaş olarak yer sahibi olması için atmanız gereken adıma sıra gelmiş bulunmaktadır. Çocuğun nüfusa kayıt edilmesi ile alakalı dikkat edilmesi gereke noktalardan bazıları;

  • Bu süreç içerisinde anne, baba ya da vasinin işlemleri gerçekleştirmesi gerekmektedir.
  • Özel olarak gitmeniz gereken bir Nüfus Müdürlüğü bulunmamaktadır. Siz yakın olan herhangi birini tercih edebilirsiniz.
  • Vasinin söz sahibi olduğunun da unutulmaması gerekmektedir.
  • Doğrum gerçekleştirildikten sonra 30 gün içerisinde nüfusa kayıt adımının tamamlanması gerekmektedir. Ebeveyn olarak bu cezayı ödeme zorunluluğunuz olduğunu unutmamalısınız.

Bu noktaları dikkate alarak nüfusa kayıt adımlarını da sorunsuz olarak tamamlayabilirsiniz.

Evlilik Dışı Çocuğu Baba Kabul Etmezse
Evlilik dışı çocuğun baba tarafından kabul edilmemesi takdirinde atılacak durumlardan bir tanesi DNA, babalık testidir. Bu testin sonucunda çocuğun test yapılan kişiye ait olup olmaması durumuna bağlı olarak kararlar verilebilmektedir.
Evlilik Dışı Çocuğun Nüfusa Kaydı 2022
Bu çocuğun nüfusa kayıt sürecini de annenin üstlenmesi gerekmektedir. Şayet baba, çocuğu istiyor ise tanıma adı altında çocuğunu nüfusa kaydettirme hakkı bulunmaktadır.
Resmi Nikah Olmadan Çocuğa Kimlik Çıkar Mı?
Resmi nikah olmasa dahi dünyaya gelen her bireyin nüfusa kaydedilmesi gerekmektedir. Bu noktada çocuklar annenin kütüğüne kaydedilmektedir ve ayrıca annesinin soyadını almaktadır. Ancak kişinin kütüğüne kaydedilebildiği gibi çocuk babanın soyadını taşıyabilmektedir.

İlginizi Çeke;

Babalık Karinesi Nedir?

Kaza Avukatı Nedir

Kira Tespit Davası Masraflarını Kim Öder ve Dava İşleyişi Nasıl Yürür?

Soy Bağının Reddi Davası Hangi Sürede Açılmalıdır?

“Çocuğun Kadının İkinci Evliliğinde Doğması Halinde Baba Kim Olur?” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Hemen Ara