İhmal İçin Avukat

Görevi ihmal her alanda meydana gelebilecek noktalardan bir tanesidir. Kişilerin görevini ihmal etmesinin ölümcül sonuçlar ile noktalandığı alanların başında ise tıbbi meseleler gelmektedir. Bu nedenle tıbbi alanda yapılan herhangi bir ihmal söz konusu olduğu zaman direkt olarak dava açmaktan sakınmamalısınız.

Konunun uzmanı olan bireyler ile işbirliği kurarak da yetkin bir dava dosyası hazırlarsanız hem maddi hem de manevi tazminat alma imkanınız olduğu belirtilmelidir. İhmal için avukat arayan kişilerin hem geçmişteki dava sonuçları hakkında bilgi sahibi olmaları gerekmektedir hem de kişilerin hangi alanda ihmal üzerine uzmanlık sağladıkları hakkında fikir sahibi olmalısınız.

Malpraktis Konusunda İhmal Söz Konusu Mudur?

Tıp alanında ortaya koyulan ihmallerin başında da malpraktis gelmektedir. İhmalin bir adım daha ön planına çıkan bu operasyonlara bir bakıldığı zaman kişilerin direkt olarak hayatlarını etkileyen hatalar olduğunu görebilirsiniz. Ülkemizde özellikle kadın doğum konusunda yanlış uygulamalar söz konusu olabilmektedir.

İhmalin de en ok meydana geldiği alan kadın doğum ve kadın hastalıkları branşlarıdır. Bu alanda siz de sıkıntılı bir süreç geçirdiyseniz direkt olarak yetkin bir avukat ile görüşerek uygun bir dava dosyası hazırlamalısınız. Tıp alanında hem bireyler bazında hem de kurumlar bazında dava açma imkanınız bulunmaktadır. Kurumlara karşı açılan davalarda daha donanımlı ve yetkin olan kişiler ile iş birliği içerisine geçilmesi gerekmektedir. İhmal için avukat arayış sürecinde bu değişkeni de dikkate almalısınız.

Memurun Görevi İhmali

Kişilerin herhangi bir iş yerinde görevi ihmal etmesi sebebi ile ona karşı maddi manevi tazminat davası açılabilmektedir. Bu konu başlığı altında dikkate alınması gereken noktalardan bazıları şu biçimde sıralanmaktadır;

  • Memurun görevi ihmal etmesi sebebi ile dava açılması için bu ihmal neticesinde bir zararın meydana gelmesi gerekmektedir.
  • Kişiler üzerinde zarar meydana gelmese bile kurumlar bazında veya en basit düzlemde kişilerin mallarına zarar meydana gelmiş olabilir.
  • Memurun görevi ihmal etmesi sebebi ile bir güvenlik açığı meydana gelmiş olabilir.

Bu kriterlerin her biri farklı türde davarın açılmasına sebep olabilir. Tam da bu sebep ile kişilerin her bir davayı farklı profesyonel bir çerçeveye oturtabilecek bir avukat ile çalışması çok daha mantıklı olacaktır.

Aile İçi İhmal Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Ülkemizde özellikle çocukların maruz kaldığı aile içi ihmalde anne ve babaların büyük sorumlulukları olduğunun unutulmaması gerekmektedir. Örneğin bir çocuğun balkondan sarkması ve yere düşüp yaralanması onun aile içi ihmale maruz kaldığının en büyük göstergelerinden bir tanesidir.

İhmal için avukat bu gibi durumlarda kamu tarafından tutulmaktadır. Kamu davaları kişiler durumdan şikayetçi olsun ya da olmasın direkt olarak açılmaktadır. Konunun peşinin bireyler tarafından bırakılması durumunda bile kamu davalarının devamlılık arz ettiği unutulmaması gereken noktalardan bir diğeridir.

Görevi ihmal suçunun cezası nedir?
Görevi ihmal suçunda suçun kasten işlenmesi için verilen ceza yaklaşık 6 aydan 2 yıla kadar değişir. İhmal suretiyle bir suç işlenmişse 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile yaptırım uygulanır.
Avukatın özen gösterme yükümlülüğü neye benzer?
Avukatın özen gösterme yükümlülüğü diğer bir ifade ile sadakat borcudur. Diğer bilinen özel yükümlülükler ile birlikte benzerlik taşır. Fakat bu durum borcun vekalet sözleşmesinin tamamen sona ermesi sonrasında da, halen devam etmesi mümkün.
Avukat karşı tarafla görüşebilir mi?
Avukat karşı tarafla kesinlikle görüşebilir. Ancak karşı tarafı tehdit etme, kendi müvekkilinin lehine yaptırımlar uygulama gibi etmenlerde karşı tarafla avukat görüştüğü takdirde bu bir suçtur.

İlginizi Çekebilir;

Avcılar Üniversite Mahallesi İş Kazası Avukatı

İş Kazasına Uğradığınızda Açabileceğiniz Tazminat Davaları Nelerdir?

Fazla Mesai Davası

Orta Mahallesi Boşanma Avukatı

Fındıklı Mahallesi Boşanma Avukatı

“İhmal İçin Avukat” üzerine 3 yorum

Yorum yapın

Hemen Ara