Tıbbi Malpraktis İçin Avukat

Malpraktis yanlış uygumla manasına gelmektedir. Tedavi maksatlı gidilen bir sağlık kuruluşundan zarar alarak ayrıldıysanız bu konuda haklarınızı savunmanın zamanı gelmiş demektir. Özellikle hayati boyutta hasarlar bırakan uygulamalarda daha da dikkatli olmalısınız. Kan verme işlemlerinde bile bir hasta olarak hangi haklara sahip olduğunuz konusunda bilgi sahibi olursanız gelişebilecek herhangi bir olumsuzluğa da sorunsuz bir şekilde yanıt verebilirsiniz.

Tıbbi gelişmeler oldukça olumlu yönde ilerlese de ameliyatlar sırasında meydana gelen yanlış uygulamaların sayısı yükselmeye devam etmektedir. Bu anlık olarak meydana gelmiş olan hatalardan başlayarak k-doktorların ya da diğer sağlık görevlilerinin ihmali nedeni ile ortaya çıkmış olan durumlara da kadar değişebilmektedir.

Hasta hukuku bu tip yanlış uygulamalarda kişilerin hakkını korumak için ortaya çıkarılmıştır. Kişilerin bu alanda haklarını koruyabilmesi için özellikle bu alanda uzman kişilerden yardım alması gerekmektedir. Tıbbi malpraktis için avukat arayışı içerisinde olan kişilerin asla tecrübesiz olan bireyler ile iş birliği kurmaması gerekmektedir. Daha önce hasta haklarını savunan avukatlar ile çalışmak çok daha mantıklı bir adım olur.

Hangi Uygulamalar Malpraktis Kapsamına Girer?

Tıbbi malpraktis için avukat bulma isteyen kişilerin hangi uygulamaların malpraktis olarak değerlendirildiği hakkında fikir sahibi olmanız gerekmektedir. Bu konu hakkında dikkat edilmesi gereken noktalar;

  • Kadın hastalıkları ve doğum aşamasında meydana gelen hatalar ülkemizde en sık karşı karşıya gelinen durumlardan bir tanesidir. Bebeğinize gelmiş bir zarar varsa dava açabilirsiniz.
  • Kan nakli sırasında gerekli denetlemelerin yapılmamasından kaynaklanan bir ihmal bulunuyorsa kişilerin genel sağlının bozulması sebebi ile dava açılmaktadır. AİDS taşıyan kanların hastalara aktarılması bu alanda en sık karşılaşılan noktalardandır.
  • Genel cerrahi branşı kişilerin yanlış uygulamaya maruz kaldıkları alanların bir diğeridir. Özellikle ameliyat sırasında meydana gelen aksilikler ile birçok kişide kalıcı hasarlar meydana gelmektedir.

Avukat aracılığı ile bizzat sağlık görevlilerine ya da sağlık kurumuna dava açma imkanınız vardır. Kurumlara karşı açılan davalarda çok dikkatli adım atılmalıdır. Özelikle yetki avukatlar ile çalışmak sizin bu aşamada daha avantajlı bir hale getirecektir.

Hasta Haklarının Korunması İçin Atılabilecek Adımlar

Tıbbi malpraktis için avukat konu başlığı altında özellikle hasta haklarının korunması konusunda dikkatli olunmalıdır. Ayrıca haklarını korumaları için devlet hastanelerine de özel hastanelere de dava açma imkanı bulunmaktadır. Uzman olan kişiler ile çalışırsanız çok daha yüksek kazanım elde edebilirsiniz. Malpratis davalarında özellikle uzun bir sürece yaymamak gerekmektedir. Bunun operasyon sonrası meydana gelmiş bir durum olduğunun iddia edilmesine müsaade edilmemelidir. Ayrıca sorun yaşayan kişilerin dikkate almaları gereken noktalardan bir diğeridir.

Malpraktis davaları nelerdir?
Malpraktis davaları genel olarak tıbbi anlamda işlenmektedir. Ayrıca doktor hastaya fiziksel olarak hatalı işlem yapmasından dolayı hastanın zarar görmesi malpraktis davasını gerektirir.
Malpraktis nedir örnek?
Doktor tarafından gerçekleşmesi malpraktis davasının açılmasına bir örnektir.
Sağlık hukukçusu ne iş yapar?
Sağlık hukukçusu malpraktis davalarında hizmet gösterir. Malpraktis davaları genel anlamda hasta ve doktor arasında gerçekleşir.

İlginizi Çekebilir;

Malpraktis Nedir | Sağlık Hukukunda Malpraktis Nedir

İhmal İçin Avukat

Sağlık Hukuku

Aydınlatılmış Onam Nedir | Bilgilendirilmiş Onam Ne Demek?

Hukuk Bürosu

“Tıbbi Malpraktis İçin Avukat” üzerine 2 yorum

Yorum yapın

Hemen Ara