İş Kazasında Kalıcı Zarar Görülmesi

İş kazalarının işçilere kalıcı bir şekilde hasar veriyor olması nedeniyle artık direkt olarak hangi iş kolunda çalışıldığı fark edilmeksizin işçi haklarını koruyacak ve çalışma prosedürlerine göre hareket edebilecek kişilerle girişimlerde bulunulmak isteniyor. İş kazalarında bir daha çalışılamayacak bir hasar görülmesi veya maddi yükümlülüğü karşılayamayacak biçimde sakat kalınması halinde işçinin tazminat alma hakkı bulunacaktır. Buna ek olarak eğer işçi hayatını kaybederse ve doğrudan eşini ve çocuklarını parasızlıkla baş başa bırakmak zorunda kalırsa, bu tarz bir durumda doğrudan tazminat işveren tarafından eşe ve çocuklara ödenir. Ne kadar ödeneceği ise işçinin çalıştığı kuruluştan kaza sürecinde hangi işlemlerin gerçekleştiğine, kusur oranına göre değişebilir.

Bedensel Hasar Görme Durumu

Eğer çalışmakta olduğunuz iş yerinde çalışma sürecinde yaşadığınız sorunlar nedeniyle direkt olarak uzuv kaybına veya ölüme kadar gidebilen bedensel hasarlarda haklarınızı korumanız önemlidir. İşveren ve sizden sorumlu olan kişi mutlaka sağlığınızı gözetmeli, çalışma süreciyle ilgili her türlü detayı bildirmeli, sonrasında sizin iş başındayken takibinizi gerçekleştirmelidir. Böylelikle olabildiğince dikkatli bir şekilde çalışmaya devam edebilecek ve bedensel zararla karşı karşıya kalmaksızın çalışmanızı insan haklarına uygun biçimde sürdürebileceksiniz. Ölümlü iş kazası yaşanan işletmelerde direkt olarak işçinin nasıl bir iş yaptığı ve ekipmanlarının neler olduğu, ortamın nasıl olduğu incelenir.

Ruhsal Zarar Görme Ve Dava Açma Süreci

Ruhsal olarak zarar görme süreciyle birlikte direkt olarak zihinsel sorunlarınızın kaynağının çalışma hayatınız olduğunu kanıtlarsanız, dava açabileceksiniz. Tazminat davalarında ise hem maddi yıpranma hem de manevi yıpranmayı öne sürerek dava açabilir, sonrasında ise herhangi bir problem ortaya çıkmaksızın, psikolojik olarak yıprandığınızı vurgulayarak pek çok farklı işlemin gerçekleştirilebilmesini sağlayabilirsiniz. Günümüzde pek çok insan bedenselden ziyade, stres benzeri durumlar nedeniyle zaten zaman içerisinde ruhsal olarak zarar görebiliyor. Dava açabilmek için ise işe başlamadan önceki durumunuzu ve işe başladıktan sonraki durumunuzu ortaya çıkarmalı, Mehmet Ali Helvacı sayesinde süreçle ilgili karar verilmesini sağlayabilmelisiniz.

Meslek Hastalıkları Nedeniyle Dava Açılır Mı?

Meslek hastalıkları işçilerin çalıştıkları ortamlarda yaşadıkları uzun vadeli sorunlardan sonra ortaya çıkan problemler olarak tanımlanabilir. Özellikle uzun süre boyunca ağır işlerde çalışan kişilerin yaşadığı uzun süreli problemler nedeniyle özel girişimlerde bulunulabiliyor. İş kazaları doğrudan kalıcı hasar oluşturabilecek bir yapıya sahip olduğu gibi, aynı zamanda direkt olarak meslek hastalıklarına dair bazı özel durumların ortaya çıkmasına da neden olabiliyorlar. Özellikle içerisinde bulunulan zaman diliminde yeni mevzuata göre direkt olarak meslek hastalığı ile karşılaşan, çalışamayacak duruma gelen bireylerin tazminat elde edebilmesi mümkün oluyor. Meslek hastalıkları nefes darlığı, solunum sıkıntıları, işitme ve tatma problemleri gibi pek çok farklı problemle birlikte ortaya çıkabiliyor. Yeni mevzuat doğrultusunda kalıcı hasar ortaya çıkmaması için işverenlerin sorunluluğu da artırılmıştır.

Iş kazası kaç yıl geçerli?
Iş kazası yaşandıktan sonra ki 1 yıl süreç içerisinde dava işleyişleri gerçekleşir.
Iş kazasında tazminat alınır mı?
İş kazasında kesinlikle tazminat alınır. Özellikle işverenden kaynaklı bir kaza gerçekleşmişse ve işçi fiziksel olarak ciddi zarar uğramışsa işverenden tazminat alabilir.
Iş kazasında ağır kusur ne demek?
Işveren, işçinin güvenlik önlemlerini almamışsa ya da işyerinde yaşanılacak problemlerde güvenlik tedbirleri yok ise ağır kusur olarak değerlendirilir. Bu durum işçinin işverene tazminat davası açması ile sonuçlanır.

İlginizi Çekebilir;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/is-kazasina-ugrayan-kisilerin-acacaklari-davalar-nelerdir.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/fevzi-cakmak-mahallesi-bosanma-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/is-sozlesmelerinde-taraflarin-borclari.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/akil-hastasi-esten-bosanmak-mumkun-mu.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/is-sozlesmeleri-nasil-yapilir.html

“İş Kazasında Kalıcı Zarar Görülmesi” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Hemen Ara