İş Kazası Raporu Düzenleme Süreci

Kazanın oluşmasına neden olan ortam veya çalışma sürecinde iş kazasında gördüğünüz hasarın karşılığı olarak verilen miktarları elde edebileceksiniz. Yürüme, görme, işitme ve daha pek çok farklı duyu ve kaybının görülebileceği iş kolları bulunuyor. Herhangi bir kazanın ortaya çıkması halinde doğrudan bu tarz engellerle karşılaşabilecek olan işçiler, büyük bir sorun ortaya çıkmaması amacıyla mutlaka rapor doğrultusunda hareket etmelidir. Günümüzde kaza raporunun düzenlenmesiyle ilgili süreçte de direkt olarak Sosyal Güvenlik Kurumu, genel rapor hazırlama mevzuatına göre hareket ediyor. İşyerinde kaza olması durumunda hangi gerekçelerle kazanın olduğu, kusurun kime ait olduğu gibi durumlar da göz önünde bulundurulacaktır.

İş Kazasında Kusur Nasıl Belirlenir?

Kusurlu olan tarafın belirlenebilmesi için oranlar ortaya çıkarılıyor. Pek çok farklı özel durum bulunduğu gibi, eğer kazanın genel durumuyla ilgili daha büyük bir kusur payı işverene aitse doğrudan işçiye tazminat ödenmesine karar verilebiliyor. İş kazası ile ilgili olarak özel çalışmalar gerçekleştiren avukat bulabilir ve dava boyunca kusur nedenlerini, işverenin sorumluluklarını takip ederek lehinize sonuç almasını sağlayabilirsiniz. Özellikle günümüzde binlerce insanın oldukça büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığı göz önünde bulundurularak iş kazasının nedenlerine dair savunma işçinin lehine yapılabiliyor. İşçinin çalışacağı işle ilgili bilgilendirilip bilgilendirilmemesi, sağlığı olumsuz yönde etkileyecek bir yapısının bulunup bulunmaması, doğru ve yeterli kalitede ekipman kullanılıp kullanılmaması gibi durumlar doğrultusunda iş kazasıyla ilgili özel belirleme faaliyetlerinde bulunmak mümkün olabiliyor.

Ölümlü İş Kazasında Tazminat Nasıl Alınır?

Ölümlü kazalarda tazminat alınabilmesi için işçinin yakınlarının başvuruda bulunması gerekiyor. Süreç nasıl bir tazminat sürecinin ortaya çıktığına, yeni çalışmalar için özel girişimlerde bulunulduğuna göre değişiklik gösteriyor. Tedavi giderleri, çalışma gücünün yitirilmesinden kaynaklanan kayıplarla ilgili özel girişimlerde bulunabilirsiniz. Ölümlü kazalarda tazminat alınması amacıyla Mehmet Ali Helvacı ile iletişime geçebilir, tazminat talep ederek mağduriyetinizin bulunduğu her türlü faaliyeti yönetebilirsiniz.

İş Kazalarında Raporu Kim Tutar?

Raporun tutulabilmesi için öncelikle iş kazasının oluştuğu anda direkt olarak sürecin incelenmesi ve hangi durumlardan ötürü kazanın oluştuğunun anlaşılabilmesi gerekiyor. Özellikle kusurlu olan tarafın tespitinde tamamen tarafsız bir şekilde inceleme ortaya çıktığı için, olumlu sonuçların alınabilmesi amacıyla raporun sosyal güvenlik birimine tutturulması gerekiyor. Raporda direkt olarak kusura ve aynı zamanda işçinin ne şekilde yaralandığına yer veriliyor. Buna uygun bir biçimde çalışma yürütülüyor ve direkt olarak tazminat alınmasıyla ilgili sürecin temelini bu rapor oluşturuyor. Hem yaralanmalı hem de ölümlü olan kazalarda mutlaka kolluk birimlerine haber verilmesi gerektiği için, bu süreci de atlamamanız son derece önemlidir. İş kazası raporu hazırlama sürecinde doğrudan tazminat alınıp alınamayacağına değil kazayla ilgili bilgilere yer veriliyor. İş kazalarında doğrudan fiziksel yaralanma veya ruhsal sorunlar kayıt altına alınarak mahkemede delil olarak kullanılabilir.

Iş kazası raporu nereye verilir?
Iş kazası sonrasında oluşturulan iş kazası raporu düzenleme süreci bulunur. İş kazası raporu yetkili olarak bulunan kolluk kuvvetlerine verilir. Bununla birlikte sosyal güvenlik kurumuna da iş kazası raporunu iletilmesi mümkün.
Iş kazası raporu ödenir mi?
Sosyal Güvenlik Kurumu iş kazası dışındaki raporlar için belirli bir süreç sonrasında ödeme isteyebilir. Alınan herhangi bir rapor için maaşından ödeme kesilme Sosyal Güvenlik Kurumu geçici iş göremezlik parası ödemez.
Iş kazası geçiren işçinin sigorta primi ödenir mi?
Iş kazası geçiren işçi fiziksel olarak ciddi zararı uğramışsa, halen maaşı ve sigorta primi ödenmeye devam eder. Özellikle işçinin yaşadığı iş kazası işverenden ve işverenin gerekli güvenlik önlemlerini almamasından dolayı kaynaklanmışsa sigorta primi ve maaş ödenmeye devam eder.[/su_spoiler

İlginizi Çekebilir;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/emirli-mahallesi-isci-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/is-kazasinda-olum-halinde-hangi-davalar-acilir.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/is-kazalarinda-ceza-davalari.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/is-kazasinda-ne-yapilmali.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/olumlu-is-kazasi.html

“İş Kazası Raporu Düzenleme Süreci” üzerine 4 yorum

Yorum yapın

Hemen Ara