İş Kazası Olduğunda Ne Yapılmalıdır?

İş Kazası Olduğunda Ne Yapılmalıdır; İş kazaları nedeniyle özellikle de günümüzde çok büyük bir kitlenin hayatını kaybettiği veya hayatının sonuna kadar belirli bir hasarı vücudunda taşıyacağı bir süreç ortaya çıkabiliyor. İş kazası ile ilgili her türlü detayı inceleyecek ve size uygun ve lehinize olan adımlar atacak avukatınızla aşağıdaki işlemler doğrultusunda milyonlarca kişinin hayatının olumlu yönde değişmesi sağlanır. Tedaviyle ilgili giderler ve aynı zamanda özel olarak çalışma gücünün yitirilmesinden doğan kayıplar ile ilgili mevzuata göre hareket edilebiliyor. İş kazalarında şu süreç ortaya çıktığı taktirde avukatınız sizin için olumlu sonuçlar alma için temel girişimlerde bulunmaktadır. Kazalarda özellikle başarılı bir avukatlık bürosu ile iletişime geçmeli ve sonrasında direkt olarak bilgileri doğru biçimde vererek sürecin değerlendirilmesini

İş Kazasında Manevi Tazminat Davaları

İşçinin hayatta olması veya hayatını kaybetmesi gibi durumlarda doğrudan maddi ve manevi tazminat davaları açılır. Problemin temel kaynağı bulunmalı, kusur neyse buna uygun bir girişimde bulunulmalıdır. İş kazalarında son derece önemli olan bir diğer durum ise işçinin işine devam edip edemeyeceğidir. Eğer işçi hem fiziksel hem zihinsel olarak normalin dışında bir yapıya sahip olmaya başlamışsa ve bu durum iş kazasından kaynaklanıyorsa, Mehmet Ali Helvacı tarafından özel olarak davayı kontrol edebilirsiniz. Avukatınız size doğrudan kaza raporu düzenlemeniz için yardımcı olacaktır ve aynı zamanda şahitlerinizi belirlemenizi sağlayacaktır. Kolluk birimleri zaten kazayla ilgili anlık bilgileri kayıt altına alacağı için, kazadaki tarafların kusur oranı doğrultusunda tazminat ödenmesi için girişimlerde bulunulabiliyor. Kazanın oluşmasına neden olan kusurlu kişiden şikayetçi olması ve tazminat alması mümkün olabiliyor.

İş Kazalarında Neler Yapılmalı?

Doğrudan hasar yaşayan işçinin en hızlı şekilde tedavi edilmesi geliyor. Kolluk birimine başvuruda bulunulmalıdır ve kazayla ilgili kayıt tutulma için girişimde bulunulmalıdır. Fiziksel ve zihinsel olarak problem yalanan durumlar doğrultusunda özel süreçle karşı karşıya kalınmaktadır. Direkt olarak kazanın oluşmasına neden olan baş etkenler, kusurlular ile ilgili girişimlerde bulunulması gerekir. Yaşadığınız sağlık problemini öne sürerek tazminat almanızı sağlayabilecektir.

  • Polis veya jandarmaya olay bildirilmelidir ve rapor tutma için adres belirtilmelidir.
  • Kazalarda işçi bu durumu sosyal güvenlik birimine bildirmelidir.

Kaza raporu düzenlendikten sonra tutanağın onaylanabilmesi için iki şahit ile imzalar atılmalıdır. Bu sayede kaza kazıt altına alınır ve tüm süreç değerlendirilmektedir.

Iş kazası raporu nereye verilir?
Iş kazasının meydana gelmesi durumunda iş kazası raporu, yetkili kolluk kuvvetlerine verilmektedir. Bununla birlikte kanundaki süreçlere göre sosyal güvenlik kurumunun da durumdan haberdar edilmesi gerçekleşmeli.
Iş kazası sağlayan haller nelerdir?
Çalışılan bir alanda iş güvenlik önlemlerinin alınmamasından dolayı iş kazası gerçekleşir. İş kazası kişinin kendi kişisel hatalarından dolayı da gerçekleşmektedir. İş kazası sonrasında ölüm ile sonuçlanmasına göre belirli dava süreçleri ilerleyiş gözetmektedir. Burada tazminat talebi de istenmektedir.
Iş kazası tutanağını kim düzenler?
Iş kazası tutanağını yetkili kolluk kuvvetleri düzenler. Bununla birlikte sosyal güvenlik kurumları da iş kazası tutanağı ile ilgili düzenlemede hizmet gözetir. Bilirkişinin sigorta şirketi var ise iş kazası tutanağı, bu şirket tarafından da düzenlenmektedir.

İlginizi Çeker;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/altintepe-mahallesi-is-kazasi-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/is-kazasi-raporu-duzenleme-sureci.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/is-kazalarinda-ceza-davalari.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/is-kazasinda-ne-yapilmali.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/is-kazasi-avukati.html

“İş Kazası Olduğunda Ne Yapılmalıdır?” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Hemen Ara