Kanundaki Boşanma Sebepleri Nelerdir?

Kanunda yer verilen maddeler doğrultusunda öncelikle şiddet görüldüğünün doğrulanması ve kayıt altına alınması gerekiyor. Bu işlem için direkt olarak karakola gidilmeli ve kayıt tutulmalıdır. Ardından polis ekipleri zanlıyı hızlı bir şekilde bulacak ve gözaltına alacaktır. Ardından darp edilen şahıs başvurusunu mahkemeye de darp raporuyla birlikte yapması halinde hem tazminat alabilir hem de boşanma davasının hızlı bir şekilde lehine sonuçlanmasını sağlayabilir. Herhangi bir hapis cezası veya yüklü miktarda tazminat cezası verilecekse buna uygun biçimde girişimlerde bulunulması yeterli olacaktır. Kanunda şiddetle ilgili hiçbir boşluk olmaması ve tamamen darp edilenin lehine sürecin işlenmesini sağlaması, evliliğin ortalama iki ayda bitirilmesini sağlayacaktır.

Kanuna Göre Boşanmaya Yol Açan Durumlar

Kanuna uygun bir şekilde boşanma sürecinin başlatılabilmesi için bazı temel durumlarla karşı karşıya kalınması gerekecektir. Günümüzde özellikle de aşağıdaki durumlar nedeniyle davaların açıldığı ve boşanma sürecinde davayı açan kişinin aleyhine bir kanıt sunulmadığı taktirde davanın istendiği gibi sonuçlandığı görülüyor;

  • Eşlerden birinin diğerini aldatması
  • Evi terk etmek
  • Akıl hastalığına yakalanmak ve bu nedenle eşe zorluk yaşatmak
  • Evlilik birliğini temelden sarsacak davranışlarda bulunmak
  • Yüz kızartıcı suçlar işlemek ve aileyi küçük düşürücü girişimlerde bulunmak da kanuna göre boşanmayı sağlayabilen bir madde olarak gösteriliyor.
  • Şiddet
  • Ahlaka aykırı hayat sürmek
  • Eşe kötü muamele etmek

Video ve Ses Kayıtları Delil Sayılır Mı?

Eğer yapacağınız kayıtlar karşı tarafın sizi aldattığına, canınıza kast edeceğine veya zinaya yönelik girişimlerde bulunmasına bağlıysa doğrudan delil niteliği taşıyacaktır. Bunun dışında kanun dışı kayıtlarda herhangi bir şekilde davanın lehinize sonuçlanması için kanuna uygun olmayan kayıtlar sunmanız sizin başınızın ağrımasına yol açabilecektir. Kanundaki boşanma sebepleri arasında gösterilen aldatma, onur kırıcı davranışlarda bulunma ve akıl hastalığı gibi durumların ispatlanması halinde mutlaka eşlerden birinin boşanma için mahkemeye başvurması ve bu delili göstermesi gerekiyor. ancak bu sayede avukatla veya avukatsız olarak haklarını savunabilir ve aynı evde yaşamak istemediğini, boşanmak istediğini belirterek davanın sonuçlanmasını sağlayabilir.

Mal Paylaşımı Nasıl Yapılıyor?

Mal paylaşımının yapılabilmesi için öncelikle alınan malların miras kalan parayla mı alındığı, erkeğin mi yoksa kadının parasıyla mı alındığı gibi, değerleri gibi etkenler de göz önünde bulunduruluyor. Kanundaki boşanma sebepleri nelerdir? Eğer başarılı bir sonuca ulaşılması isteniyorsa bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, saç kurutma makinesi, ütü de dahil olmak üzere tüm eşyaların fiyatları doğru bir şekilde çıkarılmalıdır. Ardından mahkeme bu eşyaların kimin maaşıyla ödendiğini sorduğunda doğru cevap verilmesi halinde belirli oranda avantaj sağlanacak şekilde paylaşım gerçekleştirilebiliyor. Parasını ödeyen birey, diğerine kıyasla bir miktar daha fazla olacak şekilde eşyaların sahibi olabiliyor. Mal paylaşımında haksızlık olmaması için kanuna göre tüm durumların göz önünde bulundurulması son derece büyük bir öneme sahiptir.

İlginizi Çekebilir;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/is-kazalarinda-manevi-tazminat-davalari.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/anlasmali-bosanma-protokolu.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/bosanmanin-sebepleri-nelerdir.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/cavusoglu-mahallesi-bosanma-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/karliktepe-mahallesi-bosanma-avukati.html

Yorum yapın

Hemen Ara