Trafik Davalarındaki Tazminat Davaları

Trafik kazaları ülkemizin en büyük sorunlarından biridir. Bu nedenle kazaları engellemek ve suçların caydırıcılığını artırmak için Anayasa içerisine çeşitli maddeler konulmuştur. Bunlar arasında ölümlü trafik kazası sonrasında verilen tazminatların oranlarının artırılmasıdır. Kaza sonrasında maluliyet oranının etkisi yüzde 60 oranına kadar çıkarılmıştır. Vatandaşların zarar görmemesi ve daha çok hakka sahip olabilmesi için de ölümlü trafik kazası sonrasında ilk olarak destekten yoksun kalma tazminatı açılabilir. Bununla birlikte çocuk ölümü sonrasında destek alamama nedeniyle tazminat açma da mümkündür. Hastane ve tedavi masraflarının karşılanması için de dava açılır. İş kazası ve trafik kazası ayrımının yapılması sonrasında manevi tazminat için de dava açılmaktadır. Yaralanmalı trafik kazalarında ise durum farklı olur. Ölüm haricindeki durumlarda davalılar, hastane ve diğer maddi zararların tazminini ister.

Tüketici Mahkemeleri

Maltepe tüketici avukatı gibi bu alanda uzmanlık elde eden avukatlarımız, ürün satıcılarının tüketiciler üzerindeki haksızlıkları gidermek için tüketici mahkemeleri ve hakem heyetleri ile birlikte çalışmaktadır. Tüketici mahkemeleri, alınan davaları ortalama 1 sene içerisinde çözer. Konun daha hızlı bir şekilde çözülebilmesi için de Maltepe tüketici avukatı birimlerimize başvuru yapabilirsiniz.

İşçinin Mola Hakkı

Maltepe işçi avukatı çalışanlarına gelen şikayetler arasında mola hakkı ile ilgili sorunlar da bulunmaktadır. İşçiler ara dinlenme hakkına sahiptir. Dört saat veya daha kısa süreli işlerde bu durum 15 dakikadır. Dört ve 7.5 saat arası ise yarım saat hak vardır. Maltepe işçi avukatı bu hakların çiğnenmesini engellemek için dava çalışmaları sürdürür.

Yaralamalı trafik kazası hangi mahkeme bakar?
Ölümlü ya da yaralamalı trafik kazalarında açılan maddi ve manevi tazminat davaları Asliye hukuk mahkemelerinde görülmektedir.
Trafik kazalarında tazminat davaları ne kadar sürer?
Trafik kazalarında tazminat davalarının ne kadar süreceğine ilişkin net bir durum söylenemez. Bu farklılık gözetir. Konu ile ilgili detaylı bilgiyi avukatınızla irtibata geçtiğiniz takdirde edinebilirsiniz.
Tazminat davalarında zamanaşımı süresi ne kadardır?
Tazminat davalarında zaman aşımı süresi yaklaşık 2 yıl kadardır. 2 yıl kadar süreç içerisinde dava açılmalıdır. Bu süreçten sonra davanın açılması hukuki boyuttaki belirli kazanımlardan da fayda sağlamak isteyenler adına yetersiz olur.

İlginizi Çeker;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/kordonboyu-mahallesi-isci-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/istanbulda-tuketici-haklari-davasi-nasil-acilir.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/trafik-kazasi-avukati-istanbul-trafik-kazasi-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/beykoz-anadolufeneri-mahallesi-bosanma-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/kadikoy-zuhtupasa-mahallesi-isci-avukati.html

“Trafik Davalarındaki Tazminat Davaları” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Hemen Ara