İş Kazaları Sonrasında Hangi Davalar Açılır?

İş kazalarının oluşmasıyla birlikte hem işçinin kendisi hem de ailesi için son derece büyük zorluklar ortaya çıkar. Bu sorunların bir nebze de olsa giderilme, açılan davalarla ilgili özel kanıtlar öne sürülme ve mevzuata göre hareket edilme gerekmektedir. Mehmet Ali Helvacı aracılığıyla kazadaki mağduriyetinizi giderme için özel girişimlerde bulunmaktadır, avukatınızın istediği bilgileri vererek tüm faaliyetleri gerçekleştirirsiniz. Yaralanma davalarda farklı durumlar göz önünde bulundurulan, bir yakınınızın yaşadığı iş kazası sonucunda ölümde ise farklı bir süreç ortaya çıkar.

Yaralanmalı İş Kazalarında Dava Süreci

Yaralanmayla ve uzuv kaybıyla veya direkt olarak bedensel – zihinsel işlevsellik gösterilememe halinde dava açılmaktadır. Özellikle maddi ve manevi tazminat davalarında ve ceza soruşturma ve ceza davasıyla ilgili süreçte en çok da yaralanmalı kazalarda süreç doğrudan etkilenir. Tedavi giderleri, ekonomik kayıplar, maddi ve manevi kayıplar nedeniyle yaralanmalı iş kazaları için davanızı açarsınız.

Ölümlü İş Kazalarında Yakınların Alabileceği Tazminatlar

İşçinin hayatını kaybetmesi halinde alınan dört farklı kalemde tazminatlar bulunmaktadır. Bedensel veya zihinsel problemlerin ortaya çıktığı işlerde bakıma muhtaçlık ve benzer süreçlerde doğrudan işçiye ve birinci derecede yakınlara ödeme yapılıyor. Maddi ve manevi durumlar doğrultusunda kayıpların giderilmesi amacıyla özel faaliyetler gerçekleştirilebilecektir.

  • Hastanede bakımının yapılmasıyla birlikte her türlü kalemin doğrudan işverene ödetilmesi mümkündür. Hastane ücretleri direkt olarak faturayla birlikte avukata verilmelidir. Diğer kalemlerde olduğu gibi tazminata eklenmelidir?
  • Tüm masrafların kalem kalem not edilmesi ve avukata verilmesi, bununla ilgili tazminata ekleme yapılması gerekecektir.
  • Ekonomik sorunlar yaşayacak şekilde girişimlerde bulunması halinde özel işlemler gerçekleştirilebiliyor. Yaşanan kayıpların tazminatta talep edilmesi gerekecektir.
  • Ailenin ne kadar zararla karşı karşıya kaldığı iş kazası avukatı tarafından hesaplanır ve mahkemede lehinize tazminatta kullanılmaktadır.

İş Kazasında Açılan Davalar Nelerdir?

Çalışanın birinci derece yakınlarının açabileceği en önemli davaların başında manevi davalar gelir. İşçinin kaç yaşında olduğuna, aylık gelirine bağlı olarak yoksulluğun giderilmesine yönelik bir dava açılmaktadır. Kıdemi de dahil olmak üzere ne kadar kazanabileceğine dair bir inceleme yapılacaktır. İşçinin ölümü sonrasında yoksun kalan kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması için dava açılabiliyor. Tüm incelemeler yapılarak ölüm sonrası manevi tazminat davası sayesinde süreç değerlendirilebiliyor.

Iş kazası sonucu hayatını kaybeden bir işçi için kaza sonrası hangi davalar açılır?
Iş kazası sonrasında işçi hayatını kaybetmiş ise ardında kalan kişiler tazminat davası açar. İşçinin hayatını kaybetmesi üzerine ailesinin geçimini sağlayabilmesi için tazminat davası avukatla birlikte açılmalıdır.
Işverene karşı açılacak davalar nelerdir?
İşverene, ardında kalan ailesinin yaşamına devam edebilmesi adına tazminat davası açılmaktadır.
Iş kazalarından doğan tazminat davası olayın meydana gelmesinden sonra kaç yıl içinde açılır?
Iş kazalarından doğan tazminat davası belirli bir süreç içerisinde açılmalıdır. İş kazasının yaşandığı günden itibaren yaklaşık 1 yıl kadar süreç içerisinde tazminat davası açılmalıdır.

İlginizi Çeker;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/is-kazasinda-olum-halinde-hangi-davalar-acilir.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/girne-mahallesi-is-kazasi-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/beykoz-goksu-mahallesi-isci-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/trafik-kazasi-tazminat-davasi-detaylari-nelerdir.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/altintepe-mahallesi-is-kazasi-avukati.html

“İş Kazaları Sonrasında Hangi Davalar Açılır?” üzerine 3 yorum

Yorum yapın

Hemen Ara