Ödeme Yapmayan Kiracının Tahliyesi Nasıl Olur

Kira ödemesiyle ilgili olarak sözleşmede belirlenmiş tutarı ödemeyen kiracılar için artık sözleşme koşullarına ve kanuna uygun bir şekilde ödeme başvurularında bulunulabiliyor. Günümüzde arsa davalarına bakan avukatlar aynı zamanda gayrimenkul ile ilgili süreci de kontrol ettiği için, doğrudan bu süreçte ortaya çıkan mağduriyetleri giderebiliyorlar. Başvurunun dikkatli bir şekilde yapılması, icra takibine ek olarak eğer evden çıkarılmak isteniyorsa, bunun için de bir başvuruda bulunulması gerekiyor. Ancak bu sayede ödeme yapmayan kiracının tahliyesi gerçekleştirilebilecektir. Bir yıl içerisinde iki kez aynı başvuruda bulunan ev sahibi, kiracısını çıkarma imkanına sahip olacaktır.

Kira Ödemesi İçin Belirlenen Şartlar

Kiranın sözleşmeye uygun bir şekilde aylık veya hangi aralıklar belirlendiyse, buna uygun bir şekilde yapılmama halinde, belirlenen şartlar doğrultusunda ödemelerin mahkeme kararı doğrultusunda gerçekleştirilmesi istenmektedir. Kira ödemesiyle ilgili olarak verilen mahkeme kararı, 30 günlük sürede ödeme mühletleri bulunduğu için, ödemeyi yapmaları halinde kiracının evde kalmasına müsaade edilmesini sağlar. Fakat ödeme yapılmazsa doğrudan kiracının tahliyesiyle ilgili girişimde bulunulmaktadır ve buna bağlı olarak özel bir karar verilme mümkün olur.

Kira ödenmesine dair belirlenen şartlar tamamen kiracı ile ev sahibi arasında sözleşmede yer alan maddelere bağlı olarak ortaya çıkarılmaktadır. Günümüzde çoğu ev ve iş yerinde aylık olarak ödemeler gerçekleştiriliyor. Fakat bu aralıklarla ödeme talebinde bulunmanız mümkün olacaktır. Mahkemeye yapacağınız başvuru ve avukatınızın üzerinde duracağı konu tamamen sözleşme ve yapılan ödemelerdir. En iyi gayrimenkul avukatı ile iletişime geçtikten sonra 7 günlük bir itiraz süresine sahip olacak olan kiracının itiraz etmesini beklemeniz yeterlidir. Avukatınızın mahkemeye sunacağı kanıtlar sayesinde icra veya tahliye imkanına sahip olabileceksiniz.

Aylık Ödemeler Yapmayan Kiracı Evden Çıkarılır Mı?

İki kez aynı durum olduğu taktirde artık kiracıyı çıkarmanız mümkün olacaktır. En iyi gayrimenkul avukatları İstanbul bürosunda bu süreçte sizi uyaracaktır. Tahliye isteyip istemediğinizi soracak ve sonrasında istemezseniz de sadece icra davası açtığına dair bilgi verecektir. Ayrıca icra davasında doğrudan ücretin ödenmesine ve kiracının incelenmesine yönelik bir başvuru söz konusudur. Bundan dolayı tahliye için iki kez tahliye başvurusunda bulunmanız yeterli olacaktır.

İcra Takibi Ve Tahliye İşlemi Nasıl Olur?

İcra takibinde önemli olan hak ve menfaat kaybıyla ilgili durumdur. Ayrıca bu işlemle birlikte ödemelerin yapılması istenmektedir. Aylık ödemesi yapılmadığında, bu miktarın elden veya banka aracılığıyla, kanuna uygun bir şekilde ödenmesi istenmektedir. En iyi gayrimenkul avukatı kim? Ödemelerin yapılma için Mehmet Ali Helvacı’ dan yardım alır ve eğer tahliye edilmesini istediğiniz kiracınız bulunduğunda, icraya ek olarak tahliyeyle ilgili bir talepte de bulunmanız mümkün olmaktadır.

Kiracının Çıkmasını Nasıl Talep Edebilirim?

Evde durmaması için özel olarak başvuruda bulunulması mümkün oluyor. Eğer kiracı çıkarılacaksa bunun için size iki kez aylık ödemesini geciktirmiş veya yapmamış olması gerekiyor.  Arazi davalarına bakan avukatlar ve gayrimenkul avukatları aracılığıyla kiracının çıkmasını talep edebilirsiniz. Toplam dava süresi ise tahliyeyle birlikte 5 ila 7 ay arasında sürecektir.

Kiracının Borca İtiraz Süresi

Kiracının borca itiraz etmek için sadece 7 günlük bir süreci bulunmaktadır. Bilgilendirilme işleminin ardından 7 günü bulunan kirası, itiraz etmediği taktirde evden çıkarılma süreciyle karşılaşır. Kiracıyı 1 aydan daha uzun süre beklemeksizin evden çıkarma hakkına sahip oluyor.

Başvuruda bulunulduğu taktirde kiracının çıkarılması yönünde bir karara varılmaktadır. Kiracıların bu süreçte mağduriyetini ortadan kaldırma için çalışmalarını sürdürür. Evden çıkarılma, ev sahibinin bir hakkı olarak tanımlanıyor. 1 aylık zaman diliminde kiracının çıkarılması yönünde bir karar verilmektedir.

Gayrimenkul Hukuku İçin Hangi Avukata Başvurulmalı?

Bir avukata gitmeniz son derece büyük bir önem taşıyor. Ödemelerini yapmaya ikna edilmesiyle ilgili olarak mahkeme kararını değiştirme son derece önemlidir. Gayrimenkul hukuk bürosu bulunan Mehmet Ali Helvacı size her türlü durum için yardımcı olacak ve bu süreçte özel olarak hizmet vermeye başlayacaktır.

Gayrimenkul avukatı Maltepe bürosu sayesinde süreci takip edebilirsiniz. Yapılan ödemelerle ilgili kayıtlar ve evde bulunan kiracının bilgileri istenecektir. Eğer istenirse, aynı zamanda kiracının evden çıkması talep edilecektir. Sizin yapmış olduğunuz başvuruya uygun bir sonuç elde edilmektedir ve kiracı evden çıkarılmaktadır.

Yeni ev aldım kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?
Kiracı belirlenen zaman dilimi içerisinde evden çıkmadığı takdirde tahliye için dava açılmaktadır.
Kiracı en hızlı nasıl tahliye edilir?
Kira ödemeyen kiracının tahliyesi Hukuk Mahkemesinde açılan dava ile birlikte sonuçlanır. İki haklı ihtar gönderilmesi durumunda açılan dava ile birlikte tahliye en kısa sürede gerçekleşir.
Tahliye davası ne kadar sürer 2020?
Tahliye davası oldukça uzun bir zamana yayılmaktadır. Burada evden çıkmayan kiracının evden çıkması adına açılan bir dava olduğu için maddi kaybın en aza indirgenmesi adına kiracı evden çıkacaktır. Bu sebepten dolayı en uzun vadede 5 ay kadar sürer.
Icra ve tahliye davaları ne kadar sürer?
Tahliye davasında karar duruşması beraberinde gerekçeli kararın yazılması gibi etmenlerde hakim onayı bir ay kadar süre içerisinde çıkar. İcra ve tahliye davaları bir ay kadar süre içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu sürecin uzaması mümkün.

İlginizi Çekebilir;

Yıllık Kira Sözleşmesinin Hazırlanma Şartları Nelerdir?

Alınan Mal Ayıplıysa Nasıl Şikayet Edilir?

Kiracı Tahliye Dava Süresi Ne Kadardır?

Kiracı Tahliyesinde Avukata Danışın, Zaman Kaybı Yaşamayın

Tahliye Şartlarını Bilmeden Kiracıları Evden Çıkarmak Mümkün Değil

“Ödeme Yapmayan Kiracının Tahliyesi Nasıl Olur” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Hemen Ara