Boşanma Sürecinde Korkmadan Emin Adımlar İle İlerleyin

Türk toplumun, evlilik birliği en kutsal kurumlardan bir tanesi olsa da çiftler arasında, zaman içerisinde bazı anlaşmazlıklar ve sorunlar ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlarda ekonomik yetersizlikler nedeniyle boşanamayan bireyler, korkmadan daha emin adımlar ile ilerleyebilirler.

Boşanma sürecine geçmeden önce, çiftlerin evliliklerini gözden geçirmeleri ve bir şans daha vermeleri faydalarına olacaktır. Boşanmak isteyen ancak konu hakkında hiç bir bilgi olmayan kişilerin deneyimli bir avukattan yardım almaları gerekir. Maltepe avukat bulma konusunda, farklı seçenekleri içerisinde barındıran önemli ilçelerden bir tanesidir.

Anlaşmalı Boşanma İşlemleri

Boşanma sürecinde, bireyler için sorun çıkarmayan seçeneklerden bir tanesi anlaşmalı boşanmadır. Tarafların uzlaşmaları ve ortak karar vermeleri sonucunda ortaya çıkan boşanma sürecinde, herhangi bir mağduriyet sorunu da yaşanmaz. Bu noktada anlaşmalı boşanma durumunun ortaya çıkabilmesi için, çekişmeli bir sorunun olmaması gerekir. Maltepe boşanma avukatı arayışında olan kişiler, bölgedeki uzman görevlilerden yardım alarak en kısa süre de işlemleri tamamlayabilirler.

  • Anlaşmalı boşanma sırasında, her iki tarafında mahkeme de hazır bulunması önemli unsurlardan bir tanesidir.
  • Mahkeme esnasında eşlerden birinin duruma itiraz etmesi, sürecin uzamasına ve boşanmanın gerçekleşmemesine neden olabilir.
  • Anlaşmalı boşanma öncesinde tarafların uzlaştıklarını, mahkemeye de detaylı bir şekilde bildirmeleri faydalarına olacaktır.

Mal Paylaşımı

Boşanma sürecinde eşlerin en çok dikkat edecekleri noktalardan bir tanesi mal paylaşımıdır. Evlendikten sonra alınan malların en iyi şekilde paylaştırılması ve tarafların mağdur olmaması adına bir avukat ile görüşmek de faydalı olacaktır. Maltepe avukat konusunda bireylere yardımcı olan semtlerden bir tanesidir. Anlaşmalı boşanma davası adına bilgi almak isteyen kişiler, Maltepe’de bulunan birbirinden farklı isimden yardım alabilirler.

Mal paylaşımında dikkat edilecek noktalar: malların paylaştırılması sürecinde, eşlerin evlenmeden önce aldıkları taşınır ya da taşınmazlarının bir önemi yoktur. Evlilik birliğe içerisinde alınan tüm mallar ise, kimin ödediğine bakılmaksızın taraflara eşit bir şekilde paylaştırılır.

Boşanma Dava Süresi

Anlaşmalı boşanma davalarında, süreç diğerlerine göre daha kısadır. Bazı durumlarda, tüm evrakların mahkemeye doğru bir şekilde teslim edilmesi halinde, kişiler tek celse de boşanabilirler. Eşlerin anlaşmazlık yaşaması ya da boşanmak istememeleri sürecin uzamasına neden olabilir.

  • Anlaşmalı boşanma davaları kısa süre de sonuçlanırken, çekişmeli davalar ise en az 2 yıl sürebilirler.
  • Boşanma davası süreci, delillerin toplanmasına bağlı olarak sürekli ertelenebilir.
  • Kısa süre de boşanan bireylerin, nüfus işlemlerinin tamamlanması ve evrakların onaylanması adına en az 2-3 ay beklemeleri gerekir.
  • Boşanma davası sürecinde kişilerin mahkemeye aykırı davranışlarda bulunmamaları son derece önemlidir.

Delillerin Takdimi Ve Bireylere Faydası

Boşanma sürecinden korkan ve eşlerinden ayrılamayacağının düşünen kişiler için delillerin toplanması son derece önemlidir. İstanbul boşanma avukatı bu noktada bireylere yardımcı olur ve riskli bir durum oluşması halinde en iyi delillerin toplanması konusunda destek verir. Genel olarak aldatma, yalan ya da dolandırıcılık gibi durumların oluşması halinde, bireylerin delil toplamasına izin verilir.

Delil toplama aşaması: Eşlerden biri, delil toplamak adına bireylerin özel hayatlarına müdahale edememektedir. Kamuya ve halka açık yerlerde toplanan deliller mahkeme de sunulabilmektedir. Kişilerin izinsiz telefonlarının dinlenmesi, takip edilmesi, evlerinin ya da yatak odalarının gözetlenmesi önemli suçlar arasında yer almaktadır. Bu durumda bireylerin mahkeme süreci daha da uzayabilir.

  • Çekişmeli boşanma davası geçiren bireyler, delil sunduklarında süreç daha da kısalabilir.
  • Taraflardan birinin haklılığını kanıtlamaları açısından deliller oldukça önemlidir.
  • Delil toplanması, günümüzde en çok rastlanan durumlardan bir tanesi olup, sorun yaşıyorsanız eğer uzman bir avukattan yardım almanız daha faydalı olacaktır.
Boşanmamak İçin Ne Yapmak Lazım?
Boşanmak istemeyen kişilerin ilk öncelikle yaptıkları hataları telafi etmesi gerekmelidir. Gerekiyorsa kendilerini, işlerini ya da kendisini olumsuz etkilediğini düşündüğü arkadaş ortamlarını da değiştirmelerinde fayda vardır. Daha sonra düzeldiklerini hâkimlere ispatlayabilirlerse boşanmamak için bir fırsatları olabilir.
Bir Kadın Boşanma Davası Açarsa Hakları Nelerdir?
Bir kadın boşanma davası açtığında kadının elde edeceği hakları ayrı yaşama, çocuk ile kişisel ilişki kurma, kendisi ve çocuk için tedbir nafakası, manevi tazminat, ziynet eşyası alacağı hakkı gibi konuları sıralayabiliriz.
Kadın Boşanmak İsterse Erkek İstemezse Ne Olur?
Taraflardan bir tanesi boşanmak istemediği takdirde kişilerin boşanma davaları çekişmeli davaya dönüşmektedir. Hâkimler ise kişilerin boşanma davalarında çekişmeli boşanma noktasında, anlaşmalı boşanmadan farklı prosedürleri uygulamaktadır.
Boşanma Davasını Hangi Taraf Açmalı?
Boşanma davasını açması gereken kesin bir taraf yoktur. Evlilikteki kadın veya erkek fark etmeden geçerli sebepleri olan kişiler Aile Mahkemesi’ne giderek boşanma davalarını açabilme hakkına sahiptir.

İlginizi Çekebilir;

Kaynarca Mahallesi İşçi Avukatı

Orhantepe Mahallesi Ölümlü Trafik Kazası Avukatı

Boşanma Süreci ve Kadın Hakları

Ertuğrul Gazi Mahallesi Ölümlü Trafik Kazası Avukatı

Evliliğin Bitirilmesinde Atılması Gereken Hukuki Adımlar ve Boşanmanın Toplumsal Etkileri

Yorum yapın

Hemen Ara