Türk toplumun, evlilik birliği en kutsal kurumlardan bir tanesi olsa da çiftler arasında, zaman içerisinde bazı anlaşmazlıklar ve sorunlar ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlarda ekonomik yetersizlikler nedeniyle boşanamayan bireyler, korkmadan daha emin adımlar ile ilerleyebilirler.
Boşanma sürecine geçmeden önce, çiftlerin evliliklerini gözden geçirmeleri ve bir şans daha vermeleri faydalarına olacaktır. Boşanmak isteyen ancak konu hakkında hiç bir bilgi olmayan kişilerin deneyimli bir avukattan yardım almaları gerekir. Maltepe avukat bulma konusunda, farklı seçenekleri içerisinde barındıran önemli ilçelerden bir tanesidir.
Anlaşmalı Boşanma İşlemleri
Boşanma sürecinde, bireyler için sorun çıkarmayan seçeneklerden bir tanesi anlaşmalı boşanmadır. Tarafların uzlaşmaları ve ortak karar vermeleri sonucunda ortaya çıkan boşanma sürecinde, herhangi bir mağduriyet sorunu da yaşanmaz. Bu noktada anlaşmalı boşanma durumunun ortaya çıkabilmesi için, çekişmeli bir sorunun olmaması gerekir. Maltepe boşanma avukatı arayışında olan kişiler, bölgedeki uzman görevlilerden yardım alarak en kısa süre de işlemleri tamamlayabilirler.
- Anlaşmalı boşanma sırasında, her iki tarafında mahkeme de hazır bulunması önemli unsurlardan bir tanesidir.
- Mahkeme esnasında eşlerden birinin duruma itiraz etmesi, sürecin uzamasına ve boşanmanın gerçekleşmemesine neden olabilir.
- Anlaşmalı boşanma öncesinde tarafların uzlaştıklarını, mahkemeye de detaylı bir şekilde bildirmeleri faydalarına olacaktır.
Mal Paylaşımı
Boşanma sürecinde eşlerin en çok dikkat edecekleri noktalardan bir tanesi mal paylaşımıdır. Evlendikten sonra alınan malların en iyi şekilde paylaştırılması ve tarafların mağdur olmaması adına bir avukat ile görüşmek de faydalı olacaktır. Maltepe avukat konusunda bireylere yardımcı olan semtlerden bir tanesidir. Anlaşmalı boşanma davası adına bilgi almak isteyen kişiler, Maltepe’de bulunan birbirinden farklı isimden yardım alabilirler.
Mal paylaşımında dikkat edilecek noktalar: malların paylaştırılması sürecinde, eşlerin evlenmeden önce aldıkları taşınır ya da taşınmazlarının bir önemi yoktur. Evlilik birliğe içerisinde alınan tüm mallar ise, kimin ödediğine bakılmaksızın taraflara eşit bir şekilde paylaştırılır.
Boşanma Dava Süresi
Anlaşmalı boşanma davalarında, süreç diğerlerine göre daha kısadır. Evrakların mahkemeye doğru bir şekilde teslim edilmesi halinde, kişiler tek celse de boşanabilirler. Eşlerin anlaşmazlık yaşaması ya da boşanmak istememeleri sürecin uzamasına neden olur.
- Anlaşmalı boşanma davaları kısa süre de sonuçlanırken, çekişmeli davalar ise en az 2 yıl sürebilirler.
- Boşanma davası süreci, delillerin toplanmasına bağlı olarak sürekli ertelenmektedir.
- Kısa süre de boşanan bireylerin, nüfus işlemlerinin tamamlanması ve evrakların onaylanması adına en az 2-3 ay beklemeleri gerekir.
- Boşanma davası sürecinde kişilerin mahkemeye aykırı davranışlarda bulunmamaları son derece önemlidir.
Delillerin Takdimi Ve Bireylere Faydası
Boşanma sürecinden korkan ve eşlerinden ayrılamayacağının düşünen kişiler için delillerin toplanması son derece önemlidir. İstanbul boşanma avukatı bu noktada bireylere yardımcı olur ve riskli bir durum oluşması halinde en iyi delillerin toplanması konusunda destek verir. Bireylerin delil toplamasına izin verilmektedir.
Delil toplama aşaması: Eşlerden biri, delil toplamak adına bireylerin özel hayatlarına müdahale edememektedir. Kamuya ve halka açık yerlerde toplanan deliller mahkeme de sunulabilmektedir. Evlerinin ya da yatak odalarının gözetlenmesi önemli suçlar arasında yer almaktadır. Ayrıca bu durumda bireylerin mahkeme süreci daha da uzar.
- Çekişmeli boşanma davası geçiren bireyler, delil sunduklarında süreç daha da kısalır.
- Taraflardan birinin haklılığını kanıtlamaları açısından deliller oldukça önemlidir.
- Uzman bir avukattan yardım almanız daha faydalı olacaktır.
İlginizi Çeker;
Kaynarca Mahallesi İşçi Avukatı
Orhantepe Mahallesi Ölümlü Trafik Kazası Avukatı
Boşanma Süreci ve Kadın Hakları
Ertuğrul Gazi Mahallesi Ölümlü Trafik Kazası Avukatı
Evliliğin Bitirilmesinde Atılması Gereken Hukuki Adımlar ve Boşanmanın Toplumsal Etkileri