Boşanma Davasında Velayet

Boşanma davaları evliliklerinin olumsuz sonuç alması ile gerçekleşecek olan hukuki bir sistemdir. Boşanma davalarında iki tarafın da birçok hakka sahip olması ve kurallar çerçevesinde bu işlemlerin gerçekleştirilmesi tarafların mağdur olmasına engel olabilir. Avukat ihtiyacı çoğu kimse tarafından gözetilmese de tarafı savunan bir avukatın bulunuyor olması hakların talep edilmesinde oldukça önemli bir durumdur. Maltepe avukatı Mehmet Ali Helvacı boşanma avukatı olarak biliniyor olup boşanma işlemlerinin gerçekleştirilmesinde yardımcı olmaktadır. Boşanma davalarının olumlu sonuçlanması için ilk olarak Anlaşmalı boşanma davası açmaları daha iyi olacaktır.

Velayet İşlemleri Nasıl Olur?

Boşanma davaları evliliklerde hukuki bir şekilde sonlanmaya yardımcı olan durumlardan biridir. Velayet işlemleri gibi bir çok çeşitte boşanma hakkının bulunma tarafların avukatlarının için önemli unsurlardır. Boşanma davalarında çocukların ya da çocuğun velayeti anneye mi babaya mı geçeceği hakim tarafından belirlenirken çocuğun menfaatleri gözetilmektedir. Velayet işlemlerinden gözetilecek olan maddeler ise Annenin ya da babanın yanında yaşam şartlarının iyi olmasına dikkat edilmektedir. Çocuğun menfaatleri göz önüne alınarak evli olan tarafa çocuğun verilmesi büyük olasılıklardan biridir. Çocuktan da ifade alınacak olup istediği tarafta kalma özgürlüğü tanınmaktadır. Baba ya da anne çocuklarına aile ortamı sunarak velayeti üzerlerine alabilirler.

Boşanma davasında çocuğun annede ya da babada kalacağını belirleyen bir unsurdur. Velayet anlaşmalı Boşanmalarda anlaşılarak yapılan bir işlem olsa da hakim bu işlemi tam tersine çevirebilme hakkına sahiptir. Boşanma davasında velayet işlemlerini anlaşarak tamamlasanız da Eğer hakim tersi yönünde karar verirse bu yöndeki karar uygulamanız gerekir. Velayet konusundan üzerinde durulan çocuk kavramı hakim tarafından oldukça önemli bir kavramdır. Çocuğun menfaatleri üzerinde durulan bir konu olduğu için eğer velayeti siz almak istiyorsanız çocuğun sizle yaşadığında ne gibi avantajlara sahip olacağını açıklamalısınız. Geçici velayet ise boşanma sürecinde çocuğun kimde kalacağına karar verilmektedir. Annede ya da babadan kalır olup çocuğun menfaatleri doğrultusunda kimde kalacağı hakim tarafından belirlenmektedir.

Velayet Kararını Neler Etkiler?

Çocuğun menfaatlerini göz önünde bulundurarak onunla yaşadığında nasıl bir avantaj içerisinde olacağımı Hakime belirtmeli. Ayrıca annesinde ya da babasını da kalıp kalmak istemediğini anlamaya çalışır. Sizinle yaşadığında ne kadar iyi bir yaşama sahip olacağı hakim için önemli bir unsurdur. Çocuğun eğitim öğretim ya da temel ihtiyaçlarını nasıl sağlandığı olacaktır. Çocuğun velayetini daha iyi şartlara sahip olan tarafa sunmaktadır. O şekilde yönlendirme için çaba göstermektedir.

Velayet davasını açabiliyor olup aynı zamanda çocukları var olurken bir taraf velayeti istemediğinde ise velayet Hakkı isteyen tarafa geçer. İyi bir yaşam alanı sunarsa hakim iyi yaşam alanı sunan tarafa daha çok yönelecektir. Ayrıca Maltepe boşanma avukatı Mehmet Ali Helvacı velayet işlemlerinde de sormak istediklerinizi danışabilirsiniz.

Boşanmada Velayet Hangi Durumlarda Anneye Verilmez?
Çocuğun şiddet görmesi, annenin çocuğu istememe ve çocuğun annenin yanında güvende olmaması durumları olarak sıralanmaktadır.
16 Yaşındaki Çocuğun Velayeti Kime Verilir?
16 yaşındaki bir çocuk kendi fikirlerini söyleyen bir yaştadır. Bu sebeple çocuklar kime gideceğine kendisi karar verir. Ayrıca güvende olacakları kanaatine varılmadığında ise hâkimler bu kararı reddedilmektedir.
Boşanmada Çocuğun Velayeti Kaç Yaşında Babaya Verilir?
6 yaşından büyük çocuklar nerede güvende olacaksa velayetleri oraya verilmektedir. Ayrıca çocuğun velayeti bu yaştan sonraki çocuklarda babaya verilebilmektedir.
Boşanma Davasında Baba Velayeti Nasıl Alır?
Hâkimi çocuğa iyi ve doğru bir şekilde bakacağına dair ikna etmesinden geçmektedir. Ayrıca aksi takdirde çocuk babaya verilmemektedir. Çocuk babayı istiyorsa 6 yaşından büyük çocuklar babaya verilmektedir.

İlginizi Çeker;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/bosanma-davasinda-cocuk-velayeti.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/bosanma-davasi-ve-velayet-hakkinda-bilgi.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/bosanma-davalarinda-velayet-hakki-kime-birakilir.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/bosanma-surecindeki-cocuk-velayeti-konusu.html

“Boşanma Davasında Velayet” üzerine 12 yorum

Yorum yapın

Hemen Ara