Koca, Çocuğun Babasının Kendisi Olmadığı Hususunu Nasıl Ortaya Koyabilir?

Evliliklerin sonlandırılması ile alakalı olarak en sık dikkate alınan nokta şiddetli geçimsizlik olsa da zaman zaman aldatmalar nedeni ile erkeklerin karılarından boşanmak istedikleri görülebilmektedir. Erkeklerin aldatma nedeni ile dava açması daha az rastlanır bir durumken kadınların aldatma sebebi ile karşı taraftan boşanmak istemesi durumu çok daha sık rastlanan bir yapıdadır. Her iki durumda da ortada bir çocuk varsa koca, çocuğun babasının kendisi olmadığı hususunu nasıl ortaya koyabilir sorusu sıklıkla dile getirilmektedir.

Soy Bağının Reddi ve Geçerli Hukuki Prosedürler Nelerdir?

Bu aşamada soy bağının reddi durumu ortaya çıkmaktadır. Soy bağının reddedilmesi ve baba-evlat ilişkisinin hukuki olarak bitirilmesi için uyum sağlanması gereken bazı hukuki prosedürler bulunmaktadır.

Bunlardan bazıları;

  • Çocuğun babasının siz olup olmadığınız neredeyse %99.9 oranında tespit edilmektedir. Gidişatı direkt olarak etkileyecek ve sürecin sizin lehinize işlemesini sağlayacaktır.
  • Sizin soyadınız ile ve kütüğünüze bağlı bir şekilde hayatını sürdürmeyeceği de dikkate alınması gereken unsurlardandır.
  • Uygun şekilde dava açılması sonucunda soy bağının düşürülmesi mümkündür. Bu kanıtlar olmaksızın soy bağının düşürülmesine hukukumuzca izin verilmemektedir. Ayrıca bu durum çocuk ve annenin hukuki haklarının korunması için atılmış adımlardan bir tanesidir.

Avukatın yönlendirmesi ile gerçekleştirirseniz sizin için çok daha faydalı olacaktır.

Sonuçların da usulüne uygun bir şekilde dosyaya dahil edilmesi gerekmektedir. Koca, çocuğun babasının kendisi olmadığı hususunu nasıl ortaya koyar denildiği zaman temelde bu noktala göz atmalısınız. Ayrıca maddi manevi tazminat talep etme gibi bir hakkınız olduğunu da bilmelisiniz.

Maddi Tazminat Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Koca, çocuğun babasının kendisi olmadığı hususunu nasıl ortaya koyar sorusunun yanıtını uzman gözü ile aldıktan sonra bunun akabinde bir tazminat talep edip etmediğinize de karar vermelisiniz. Tazminat alma imkanınızın daha yüksek olduğu da belirtilmelidir. Ayrıca bir seviyenin belirlenmesi de dava içerisinde hakim tarafından kabul edilebilirliği de yükseltecektir.

Uzman bir avukattan yardım almaları sürecin hızlı şekilde işlemesini sağlayacaktır. Ayrıca konu hakkında bilgisi olan avukatlar ile iş birliği içerisinde olması tavsiye edilmektedir.

Biyolojik baba babalık davası açabilir mi
Diğer bir ifade ile biyolojik baba tarafından herhangi bir davanın açılması mümkün değildir.
Babalık davası hak düşürücü süre
Babalık davasında hak düşürücü süre yaklaşık 1 yıl kadardır.
Babalık davasını Kimler açabilir
ölürse dava mirasçılar tarafından da açılmaktadır.
Gerçek babanın babalık davası açması
Anne ya da çocuk birlikte babalık davası açabileceği gibi ayrı ayrı da açabilirler. Ayrıca babalık davası yalnızca baba olduğunu iddia eden kişi tarafından açılmamaktadır. Gerçek babada, babalık davası açar.

İlginizi Çeker;

Babalık Davası

Soy Bağının Reddi Davası Hangi Sürede Açılmalıdır?

Babalık Karinesi Nedir?

Babalık Davası Nasıl Açılır?

“Koca, Çocuğun Babasının Kendisi Olmadığı Hususunu Nasıl Ortaya Koyabilir?” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Hemen Ara