Türk ceza hukukunda mahsup (TCK 63) bir suçlunun hüküm kesinleşmeden önce kişinin özgürlüğünün kısıtlanması sonucunda doğan tüm haller nedeni ile geçirilen sürenin hüküm kesinleştikten sonra mahkum olunan süreden indirilmesini ifade etmektedir.
[safir_mainheading title=”Ceza Hukukunda Mahsup (tck 63) Nedir? ” icon=”soru”]
Ceza hukukunda mahsup (tck 63) ne demek pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Ayrıca ceza hukukunda mahsup kavramını kısaca şu şekilde açıklayabiliriz. Kesin hüküm süresinden indirilmesi anlamını taşımaktadır.
[safir_mainheading title=”Ceza Hukukunda Mahsup (TCK 63) Örnekleri ” icon=”kalem”]
Ceza hukukunda mahsup (tck 63) örnek vererek açıklayalım. Bir kimse herhangi bir suçtan dolayı tutuklu yargılanıyor varsayalım. Ayrıca hapis cezasından tutuklu kalınan gün sayısı indirilir. Örneğin 12 ay ceza alan bir kimse 1 ay tutuklu kaldıysa cezası 11 ay olarak indirilmektedir.
Ceza hukukunda mahsup (tck 63) örnekleri arasında hükmolunan cezanın adli para cezasına hükmedilmesi sonucunda ne olur merak edilen bir konudur. Para cezasına hükmedilmesi durumunda cezadan indirim yapılmaktadır. Ayrıca özgürlüğünün kısıtlandığı her bir gün yüz Türk Lirası sayılma üzere, bu cezadan indirim yapılmaktadır.
[safir_mainheading title=”Tutukluluk, Gözaltı vb. Sürelerin Adli Para Cezasından Mahsubu” icon=”kalem”]
Türk ceza hukukunda mahsup (TCK 63) bir kişinin özgürlüğünün kısıtlandığı tutukluluk, gözaltı vb. süreler hükmolunan adli para cezasından indirim yapılmaktadır. Ayrıca 1 gün 100 TL sayılma üzere cezadan indirim yapılmaktadır.
Örnek vererek açıklayacak olursak bir kişinin 3 gün gözaltında 17 gün tutuklu kaldığını varsayalım. Ayrıca bu cezadan tutuklu kalınan süre cezası indirilmektedir. Hükümlünün adli para cezası infaz edildiği sayılmaktadır. Örneğin 5000 TL adli para cezası verildiğinde bu sefer sanık 2000 TL indirim ile 3000 TL adili para cezası öder.
İlginizi Çekebilir;
Boşanmanın Nedenleri Nelerdir?
Boşanma Davaları Hakkında Merak Edilenler