Borçlar Kanunu referans alınarak, borç veren kişilerin borçlarını tahsil edebilme şansı oluyor. İflas avukatlığı ise bu süreçte kişilere destek olacak hamleleri üstleniyor. Ayrıca başvuru ve süreci yönetmek bir avukat için oldukça kolay olacaktır.
İflas Hukuku Ne Anlama Gelir?
En gelişmiş ve komplike olan hukuk alanlarından biri iflas ve icra bölümüdür. Birinin borcu varsa o kişi borcunu ödemek ile yükümlüdür. Ancak, bazı durumlarda borçlu borcunu ödeyecek paraya sahip olamıyor. Bu gibi durumlarda ise iflas bayrağını çekmek gerekiyor.
Borç veren kişi borçludan yasal yollar ile borcunu tahsil edebiliyor. Ancak, tüm bu durumların karmaşık bir yapıda olduğunu, o nedenle de avukat ile işlem yapılması gerektiğini unutmamak önemlidir.
İflas Avukatının Görevi Nedir?
İflas süreci ele alındığında durumun oldukça komplike bir yapıya sahip olduğu görülüyor. Ayrıca öncelikle prosedür çok karışık ve konu ile ilgili bilgisi olmayan bir kişi tek başına bu süreci doğru şekilde yönetemez. O nedenle iflas avukatlığı önemli bir dal olarak karşınıza çıkar.
İflas durumları incelendiğinde doğrudan iflas, kambiyo iflası ve adi iflas seçenekleri bulunmaktadır. Doğrudan iflas seçeneği kişinin kendi kendine seçebileceği bir yöntemdir. Ancak, bunu yapmak adına kanunlarda belirtilen şartlara uygun olmak çok önemlidir.
Adi iflasta ve kambiyo yolunda ise başvuruların doğru yere yapılması önemlidir.
- Başvuruların icra müdürlüklerine yapılması gerekiyor.
- Adi iflas için 7 gün, kambiyo yöntemi için 5 gün sunuluyor.
- Kambiyo için bir senet oluşturulması gerekiyor.
İflas Avukatlığına İhtiyacım Var Mı?
Bir yanda icra bir yandan iflas, avukatlığın hem en zor hem de en aktif alanlarından biridir. Tek bir yanlış, kişilerin ve firmaların büyük mağduriyetler yaşamasına neden olabilir. O nedenle iflas avukatı seçimi yaparken tecrübesine güvendiğiniz birine başvurmalısınız.
Doğrudan iflas durumu genel olarak çok sık karşılaşılan bir durum değildir. Adi iflas ve kambiyo sıklıkla karşılaşılan durumlar arasında yer almaktadır. Ayrıca doğrudan iflas olduğunda önemli olan prosedürlere uyum sağlamaktır. Eğer ki bu uyum sağlanmıyorsa o zaman doğrudan iflas seçeneğinden yararlanmak mümkün olamaz.
İflas Süreci Nasıl İşler?
İflas söz konusu olduğunda adi iflas ve kambiyo yolu ile iflas seçenekleri karşınıza çıkar. Ayrıca bu gibi durumlarda icra müdürlüklerine başvuru sağlamak gerekir. Ayrıca adi iflas için 7 gün, kambiyo için 5 gün süre içerisinde işlem yapılması gerekir.
İnsanların doğrudan iflas başvurusu yapma hakkı vardır. Herhangi bir ikametgah adresi mevcut olmadığı durumlarda kişilerin bu iflas yöntemine başvurması mümkündür. Ayrıca borçlu olan kişi, borcu olduğu için kaçak durumuna düşmüş ise yine doğrudan iflas yöntemi kullanılmaktadır. Ayrıca hileli hukuk nedeni ile borcun ödenmemesi durumlarında da doğrudan iflas geçerli olacaktır.
Helvacı Hukuk olarak tüm iflas ve icra dosyalarına bakıyor, iflas avukatlığı konusunda destek veriyor, bu konuda sizlere tecrübeli ekibimiz ile yardımcı oluyoruz.
İlginizi Çekebilir;
https://mehmetalihelvaci.av.tr/beykoz-cigdem-mahallesi-isci-avukati.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/icralarda-takip-talebi.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/iflas-ve-iflasin-ertelenmesi-davalari.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/sultanbeyli-isci-avukati.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/iflas-erteleme-avukatligi-etki-alanlari.html
“İflas Avukatlığı Ve Etki Alanları” üzerine 3 yorum