İflas erteleme durumu söz konusu olduğunda burada 1 ile 4 yıl arasında zaman kazanmak mümkün olacaktır. Ancak, unutulmamalıdır ki her 3 ayda 1 kere rapor sunuluyor olması gerekir. Mahkeme bu raporlara göre kararını yeniden gözden geçirecektir.
İflas erteleme avukatlığı sayesinde firmalar zaman kazanma şansına sahip oluyor. Zaman kazanan şirketler, bu süre zarfında kendilerini yenileme şansı buluyor. Bu aşamada doğru bir itibar yönetimi ile başarı elde etmek oldukça kolay olacaktır.
Firmalar İflas Erteleyebilir Mi?
İflas erteleme durumundan sadece belli başlı firmalar yararlanabiliyor. Sermaye şirketleri bu durumdan yararlanabiliyor. Bunun yanında limited ve anonim şirketleri de bu hakkı kullanabiliyor. İflas erteleme avukatlığı bazında şirketler yeniden ayağa kalkabilecekleri bir ortam yaratabiliyor. Bu bir süreçtir. 1 ile 4 yıl arasında süreye sahiptir. Ancak, bir kayyım atanır ve bu kayyım her 3 ayda 1 kere rapor hazırlar. Böylelikle davayı yöneten mahkeme de firmanın ilerleyişi hakkında bilgi sahibi olmuş olur.
İflas Erteleme Avukatlığı İşe Yarar Mı?
İflas erteleme işleminin yapılıyor olması şirketlere büyük avantajlar sağlamaktadır. Öncelikle bazı firmalar borç batağında olmalarına rağmen, borçları olmasa kendilerini düzeltebilecek duruma sahiptir. Ancak, bu aşamada borçlar nedeni ile iflas eşiğine gelişmiş olur.
İflas erteleme kararı sayesinde, borçlar askıya alınıyor ve şirketlerin kendilerini toparlamaları için zaman tanınır. Burada:
- Borca batıklık durumunun yaşanıyor olması,
- Şirketin aktiflerinin var olması,
- Şirketin kendini toparlayabileceği ile ilgili delillerin olması gerekiyor.
İflas Erteleme Sonucunda Borç Verenlerin Durumu Ne Olur?
İflas erteleme durumu sadece şirketin haklarını savunan bir durum değildir. Aynı zamanda alacaklı olan kişilerin de hakları koruma, güvence altına alınmaktadır. Takip yapmak ya da yeni bir takip dosyası açmak mümkün olamaz. Eğer ki firma adına bir takip var ise o takip dosyası iflas ertelemeden sonra düşecektir. İflas erteleme durumu söz konusu olduğunda alacaklıklar o anda alacaklarını alamaz.
Alacaklıların haklarının korunabilmesi için karşı dava açma hakları vardır. Mahkeme bu durumu inceler ve şirket ya da alacaklı lehine bir karar verir. İflas erteleme başarılı bir avukatın elinde yürütülmelidir.
İflas Erteleme Hangi Durumlarda Yapılır?
Erteleme avukatlığı genel olarak borca batıklık durumunda devreye giriyor. Yani borca batıklık durumu söz konusu olmadığı durumlarda iflas erteleme mümkün olmayacaktır. Eğer ki borca batıklık durumu varsa, bir yandan da şirket durumunu düzeltme potansiyeline sahiptir ise o zaman iflas erteleme kararı alınması mümkündür.
Bir firmanın borca batık olabilmesi için pasif durumların aktif durumlardan daha fazla olması gerekir. Ancak, burada aktiflerin de mutlaka yer alıyor olması önemlidir. Yani pasifler nedeni ile şirket yükselişe geçemiyor olmalıdır. Bu gibi durumlarda Helvacı Hukuk olarak sizlere profesyonel destek veriyor, iflas erteleme kararı çıkarıyoruz.
İlginizi Çekebilir;
İflas ve İflasın Ertelenmesi Davaları
İflas Avukatlığı Ve Etki Alanları
“İflas Erteleme Avukatlığı Etki Alanları” üzerine 3 yorum