Anlaşmalı Boşanma Davası Detayları

Anlaşmalı boşanma davası kapsamında kişilerin maddi ve manevi anlamda minimum yıpranma ile beraberliklerini sonuçlandırmalarına fırsat tanınmaktadır. Bu noktada özellikle anlaşmalı boşanmanın süre bakımından çekişmeli boşanma seçeneklerine göre çok daha kısa sürede tamamlandığının altı çizilmelidir. Siz de kısa bir süre içerisinde boşanmanın tamamlanmasını istiyorsanız ve genel durumunuz bu davanın koşullarına uyum sağlıyorsa seçiminizi yapabilirsiniz. Boşanma sürecinin çekişmeli ya da anlaşmalı olması fark etmeksizin kesinlikle bir avukat uzman görüşü ile dava dosyasının hazırlanması gerekiyor. Elde edilecek verimlilik bu şekilde en yüksek dereceye çıkacaktır.

Anlaşmalı Boşanma Şartları Nelerdir?

Anlaşmalı boşanma denildiği zaman kişilerin tamamlaması gereken seçenekler;

  • Anlaşmalı boşanma sağlanabilmesi için kişilerin en az 1 sene boyunca evli kalmaları gerekmektedir.
  • Bir tarafın açmış olduğu davanın karşı tarafça kabulü gereklidir. Bir ret yaşanırsa anlaşmalı boşanma davası sekteye uğrayacaktır.
  • Evlilik birliğinin neden bitirilmek istendiği ile alakalı gerekçe aynı minvalde sunulmalıdır.
  • Boşanmanın sorunsuz şekilde tamamlanması için her iki tarafın da mahkemeye gelerek anlaşmalı bir biçimde boşanmak istediklerini dile dökmeleri gerekir.

Bu seçenekler bireylerin evliliklerinin daha sorunsuz şekilde sonlandırmalarını mümkün kılacaktır. Özellikle sene konusunda çok hassas bir sistem geçerlidir. Bu nedenle 1 yıl kuralına uyum sağlamadan bu tür bir dava açma hakkınız olmayacaktır. Ancak çekişmeli dava ya da evliliğin iptali davası ile evliliği sonuçlandırma hakkınız bulunur.

Anlaşmalı Boşanma Nedir?

Anlaşmalı boşanma davası kapsamında kişilerin temel detaylarda anlaştıkları görülmektedir. Tam da bu nedenle daha az pürüzle karşılaşmak isteyen kişilerin muhakkak bu konuda dikkatli olmaları gerekiyor. Velayetten başlayarak tazminat aşamasına kadar temel esaslarda anlaşıyorsanız ve hakim huzurunda da bunu dile getirecekseniz sorunsuz şekilde anlaşmalı boşanma davasını açma imkanını kullanabilirsiniz. Bu konuda alanında uzman bir avukat tarafından sürecin yönlendirilmesi sizin için çok daha iyi olacaktır. Helvacı Hukuk ile iletişime geçerek anlaşmalı boşanma konusunda yetkin olan isimlerin bu süreçte size de yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz.

Anlaşmalı Boşanma ve Velayet

Çocukların menfaati boşanma davalarında ilk olarak göz önünde tutulan detaylar arasında bulunmaktadır. Bu noktada anlaşmalı boşanmada da tarafların çocuğun menfaatini göz önünde bulundurarak ortak bir karar vermeleri gerekiyor. Velayeti alan kişinin geçimine ve çocuğun hayat akışına yardımcı olabilmek için iştirak nafakasının direkt olarak mahkeme tarafından bağlanacağı da belirtilmelidir. Bu noktada dileyen kişiler ayrıca kendileri için de nafaka talebinde bulunabilir.

Anlaşmalı Boşanma Süresi

Anlaşmalı boşanma davası kapsamında sürenin çekişmeli boşanmaya göre çok daha makul olduğu görülmektedir. Bu noktada en kısa sürede en yetkin şekilde sürecin tamamlanması için anlaşmalı boşanma sürecinin konusunda uzman olan avukatlar tarafından ilerletilmesi gerekir. Helvacı Hukuk kişilerin özellikle anlaşmalı boşanmada nasıl adımlar atmaları gerektiği ile alakalı da gerekli olan bilgilendirmeyi sunacağından haberdar olabilirsiniz. Bilgilendirme kişisel olarak yıpranmayı da azaltacaktır.

Anlaşmalı boşanmada avukata vekalet verilir mi?
Anlaşmalı boşanma davasında, tarafların duruşmaya katılmaması durumunda, çekişmeli boşanma davası açmaları gerekmektedir. Çekişmeli boşanma davasında avukata vekaletname verme hakkı vardır.
Tek taraflı anlaşmalı boşanma davası açılır mı?
Tek taraflı anlaşmalı boşanma davası açılamaz. Tarafların anlaşmalı olarak boşandığı dilekçe ile kanıtlanmalıdır. Tek taraflı boşanma davası çekişmeli boşanma davasıdır.
Boşanma hangi mallar paylaşılır?
Boşanma davasında, tarafların ikisinin aldığı mallar, kredi borcu da dahil olmak üzere paylaşılabilmektedir. Malların, gayrimenkul olması gerekmektedir.
Anlaşmalı boşanmada avukat zorunlu mu?
Anlaşmalı boşanma davasında, avukat zorunlu değildir. Türkiye’deki hiçbir davada avukat tutmak zorunlu olmamaktadır.

İlginizi Çekebilir;

Kiracı Tahliye Dava Süresi Ne Kadardır?

Trafik Kazası Tazminat Davası Detayları Nelerdir?

Boşanmada Tazminat Çeşitleri Nelerdir?

Anlaşmalı Boşanma Davası Süreçleri

Eşler Arasındaki Anlaşmalı Boşanma Davaları Detayları

“Anlaşmalı Boşanma Davası Detayları” üzerine 3 yorum

Yorum yapın

Hemen Ara