Anlaşmalı Boşanma Şartları Nelerdir?

Anlaşmalı boşanma, taraflara herhangi bir sorun çıkarmayan süreç olarak gözükse de kurallara göre hareket edilmemesi halinde, olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu noktada ise bireyler, anlaşmalı olarak en kısa sürede boşanmayı hedeflerken, daha fazla uğraşabilirler. Sorunsuz bir şekilde anlaşmanın boşanmanın gerçekleşmesi için anayasa da tüm şartlar belirlenmiştir. Maltepe boşanma avukatı asistanları ya da kendileri ile görüşen bireyler, şartlar hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirler.

Mal Ve Çocuklar Konusunda Uzlaşma

Anlaşmalı boşanmanın gerçekleşebilmesi adına ilk olarak, hem çocuklar hem de mal paylaşımı konusunda uzlaşılması gerekir. Elbette ki çocuğu olmayan yeni evlilerde durum böyle değildir. Yeni evli çiftlerde anlaşmalı boşanma süreci daha hızlı bir şekilde tamamlanabilir. Ancak çocukları olan kişilerin eşleri ile fikir alışveriş yapmaları önem taşır.

  • Çocuklar konusunda annesinde ya da babasında kalması yönünde bir karar verilmesi, sürecin ilk aşamasıdır.
  • 18 yaşından küçük çocukların anne gözetiminde olmaları, doğru bir şekilde gelişimleri açısından son derece faydalıdır.
  • Mal paylaşımı yaparken, kararsızlık yaşamayan çiftler, tek celsede boşanma fırsatı yakalayabilirler.
  • Konu ile ilgili Maltepe avukat yardımcıları ile görüşmek ve bilgi edinmek, anlaşmanın boşanmanın temel şartları arasında yer alır.

Mahkemede Hazır Olarak Bulunma

Anlaşmalı olarak boşanmak isteyen kişilerin, davayı açtıktan sonra mahkemede hazır bulunmaları gerekir. Avukatlarını gönderen ya da mahkemeye katılmayan bireyler, kabul edilmemekte ve daha ileri bir tarihe ertelenmektedir. Bu durum ise boşanmanın gecikmesine neden olabilir. Benzer durumları yaşamamak adına kontrollü hareket etmek de fayda vardır. Avukatlarını vekil olarak gösteren eşlerin ile mahkemeye katılım şartları yoktur.

  • Anlaşmalı boşanma şartlarını avukatlar müvekkillerine aktarmak ile yükümlülerdir.
  • Her iki tarafında çıkarlarına uygun bir protokolün imzalanması faydalı olacaktır.
  • Mahkeme de hazır bulunan tarafları hakim dinlemekte, her ikisinin de görüşlerini aldıktan sonra boşanmalarına karar vermektedir.

Açılan Davanın Eşler Tarafından Kabul Edilmesi

Anlaşmalı boşanma davalarında, mahkemeye kimin başvuru da bulunduğu önemli değildir. Bu nedenle bir tarafın açtığı davaya diğer tarafta uyum sağlamak zorundadır. Maltepe avukat yardımcıları ya da yanlarında çalışan görevliler de bu süreç içerisinde bireylerin dava açmalarına yardımcı olur. Mahkemeye birlikte başvurmak isteyen kişilerin talepleri kabul edilmemektedir. Davalı bir de davacı olduğu için, tek bir tarafın başvurmaları daha faydalı olacaktır.

Dava başvuru işlemleri: boşanma davaları, adliyelerde bulunan aile mahkemeleri tarafından gerçekleştirilir. kişiler, ikamet ettikleri en yakın adliyeye giderek başvuru da bulunabilirler. Anlaşmalı boşanma davalarında ise başvuru süreci sonrasında verilen formun doldurulması gerekir. Anayasa’da 166. Maddeler de anlaşmalı boşanma davası detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

Evlilik Süresinin Dolması

Bireylerin anlaşmalı bir şekilde boşanabilmeleri açısından aynı zamanda evlilik sürelerinin de dolması önemlidir. Bir yıldan daha kısa süredir evli olan çiftler, ilk yıllarını tamamlamadan dava açamazlar. Böyle bir yaptırım anayasa içerisinde de düzenlenmiştir.

  • Evlilik süresi konulmasının en temel sebeplerinden bir tanesi, çiftlerin birbirlerini daha iyi tanımaları ve hemen boşanmalarına engel olunması şeklinde gösterilmektedir.
  • Anlaşmalı boşanma adına konulan bir yıllık süre, zina, aldatma ya da darp gibi durumlarda geçersiz olur.
  • Maltepe boşanma avukatıgörevlileri, kişilerin evlilik süreleri dolduğunda, anlaşmalı olarak nasıl ilerleyebilecekleri konusunda bilinçlenmelerine yardımcı olur.
  • Boşanma davası açabilmekte, ancak kendilerine vekil olarak avukatlarını tayin etmektedirler. Bu gibi durumlarda aksilik yaşanmadığında, süreç daha da hızlanır.
Anlaşmali boşanma nasıl yapılır?
Anlaşmalı boşanma davalarında kişiler karşılıklı olarak mahkemede her konuda anlaşmaya vardıklarını belirterek Yargıtay’ın davayı tamamlaması ile gerçekleşir. Anlaşmalı boşanma davaları bir gün içerisinde sonuçlanır.
Anlaşmalı olarak boşanma nedir?
Karşılıklı olarak taraflar anlaşmaya varmış ise bu durum anlaşmalı boşanma olarak ifade edilmektedir. Anlaşmalı boşanmada en ufak bir detay da anlaşmazlık var ise hakim davayı erteler.
Anlaşmalı boşanmada avukat zorunlu mu?
Anlaşmalı boşanmada avukat zorunluluğu bulunmamaktadır. Karşılıklı olarak anlaşmaya varıldığı için yalnızca hukuki boyutta kişilerin boşanma işlemi gerçekleşir. Ancak sahip olunmadığı takdirde anlaşmalı boşanma için avukat tercih edilmektedir.

İlginizi Çeker;

Anlaşmalı Boşanma Davası Süreçleri

Boşanma Şartları Nelerdir?

Anlaşmalı Olarak Boşanmak İçin Gerekli Olan Şartlar Nelerdir?

Anlaşmalı Boşanma Davaları Nasıl Olur?

Boşanmanın Şartları Nelerdir?

“Anlaşmalı Boşanma Şartları Nelerdir?” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Hemen Ara