Boşanma Aşamasında Protokol İşlemleri

Boşanma davasında, sorun yaşanmaması adına tüm sözleşmelere uyulması ve protokollerin imzalanması önem taşır. Bireyler, özellikle anlaşmalı boşanma gerçekleştirmek istediklerinde, avukatlarının verdikleri tüm evrakları imzalamak ile yükümlülerdir. Ancak bu noktada elbette ki sürece hakim olmak önemlidir. Boşanma davası hakkında fikirleri olmayan kişiler, Maltepe boşanma avukatı hizmetlerinden yardım alabilirler. Bölgedeki en iyi avukatların, Maltepe’de bulunması kişilerin deneyimlerinin artmasına yardımcıdır.

Tarafların Haklarının Korunması

Boşanma işlemlerinde, protokol imzalanması, tarafların haklarının korunması açısından son derece önemlidir. Aralarında herhangi bir anlaşmazlık olmayan, sorunsuz bir şekilde ayrılmak isteyen kişiler, protokol imzalayarak daha sonraki süreçlerde kendilerini garanti altına alabilirler.

  • Boşanma süreçlerinin belirtildiği protokol sözleşmesinde kişiler, eklemek istedikleri maddeleri belirtebilirler.
  • Protokolün imzalanması, avukatların görevlerinin belirlenmesi ve boşanmanın en hızlı şekilde gerçekleşmesi açısından da faydalıdır.
  • Protokol, evlendikten sonra alınan malların en iyi şekilde paylaştırılması açısından da önemlidir.
  • Maltepe avukat vekilleri ya da yardımcıları, müvekkillerin protokol imzalama süreçlerinde yanlarında olarak, yanlış bir durumun ortaya çıkmasını engelleyebilirler.

Yukarıda belirtilen unsurlara dikkat etmeden ve avukat ile anlaşmadan boşanma davasının açılması, bireylerin sonraki süreçte mağdur olmalarına neden olabilir. Bu nedenle dikkatli hareket edilmesi gerekir.

Avukat Gözetiminde İmzalanmalı

Boşanma sürecinde, protokolün imzalanması ve geçerli olması adına avukatın bulunması şarttır. Davacı olan taraf, kendine bir avukat tutmakta ve boşanma sürecini başlatmaktadır. Bu zaman içerisinde, protokol hazırlayan davacı avukatı, eşler arasında sorun çıkmadan boşanmanın tamamlanmasına da yardımcı olmaktadır. Sözleşmeye uymak istemeyen bireyler itiraz etmekte, bu durumda ise çekişmeli boşanma durumu ortaya çıkmaktadır.

Protokol şartları: avukatın oluşturduğu sözleşmenin geçerli olabilmesi adına her iki tarafından imzalaması gerekir. Yine aynı şekilde protokolün T.C anayasasına uygun olarak düzenlenmesi de temel şartlardan bir tanesidir. Maltepe boşanma avukatı çalışanları bu noktada müvekkile en iyi sözleşme metninin oluşturulması konusunda yardımcıdır. İstanbul’da yaşayan kişiler, boşanma işlemlerinde sorun yaşamamak için bu tür alanında uzman görevlilere başvurabilirler.

Anlaşmalı Boşanma Adına Gerekli

Anlaşmalı boşanmanın gerçekleşmesi adına protokol imzalanması gereklidir. Çekişmeli boşanma davalarında, taraflar fikir birliğine varamadıkları için böyle bir duruma gerek yoktur. Genel şartlar dışında, protokol içerisinde boşanma sebebinin detaylı bir şekilde belirtilmesi, tarafların koşullarına yer verilmesi, sözleşmenin daha detaylı düzenlenmesine yardımcıdır.

  • Anlaşmalı boşanma sayesinde, kısa süre de tüm aşamaları tamamlamak isteyen bireylerin protokolü en kısa süre içerisinde imzalamaları gerekir.
  • Evliliğin en az 1 yıldır devam ettiğinin, yasağa aykırı hiç bir durumun yaşanmadığının da protokol içerisinde belirtilmesi zorunludur.
  • Oluşturulan sözleşmenin bir kopyası davalıya diğer kopyası ise davalıya verilmelidir.
  • Mal paylaşımı boşanma protokolünün en önemli aşamalarından bir tanesi olup, tarafların payına düşen mallar detaylı bir şekilde belirtilmelidir.

Çocuklar Ve Nafaka Durumu

Boşanma sürecinde, protokol imzalayarak kısa süre de kurtulmak isteyen bireylerin çocuklar ve nafaka ile ilgili konuları da sözleşme içerisinde belirtmeleri gerekir. Velayetlerinin kime verileceği, eğitim masraflarını ve diğer harcamalarını kimin karşılayacağının belirlenmesi, mahkeme aşamasında sorun yaşanmamasına zemin hazırlar.

Nafaka şartları: eşlerin nafaka talebinde bulunabilmeleri için, aylık gelirlerinin olmaması ve çocuklarının bulunması önemlidir. Bazı durumlarda gelirleri olması rağmen, nafaka talebinde bulunan taraflar da çıkabilir. Konu hakkında Maltepe avukat görevlileri bireylere yardımcı olabilmektedir. Nafakanın tutarı, ne kadar süre ile ödeneceği, hangi kanal ile bireye aktarılacağı da açık bir şekilde sözleşme içerisinde yer almalıdır. Boşanmanın tam olarak gerçekleşmesi adına her maddede dikkatli hareket edilmesi ve tüm konuların açıklanması önemlidir.

Anlaşmalı boşandıktan sonra dava açılabilir mi?
Anlaşmalı boşanma davası sonrasında tekrardan dava açılması mümkün. Açılan dava velayet davası şeklinde olabilir. Anlaşmalı boşanma davasında nafaka ya da bunun gibi etmenler karşılıklı olarak anlaşmaya varıldığı için tekrardan nafaka davası açıldığı takdirde anlaşmalı boşanma, çekişmeli boşanma olarak ilerleyiş gösterir.
Boşandıktan sonra tebligat ne zaman gelir?
Boşandıktan sonra tebligat yaklaşık bir hafta içerisinde gelebilir. Sürecin uzaması mahkemenin yoğunluğuna göre farklılık sağlar.
Anlaşmalı boşanma da protokol yapmak şart mı?
Anlaşmalı boşanma davalarında protokol yapılması şarttır. Kanuna göre bir protokol oluşturulması önerilir.

İlginizi Çekebilir;

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği

Arnavutköy Atatürk Mahallesi Avukat

Anlaşmalı Boşanma Davası Tek Taraflı Açılır Mı? | Nasıl Açılır?

Anlaşmalı Boşanmak İstiyorum

Arnavutköy Yeniköy Mahallesi Anlaşmalı Boşanma

“Boşanma Aşamasında Protokol İşlemleri” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Hemen Ara