Boşanma Davalarını Sonuçlarını Düşünerek Açın

Avrupa Hukuk sistemiyle benzer olduğunu söyleyebileceğimiz hukuk sistemimiz boşanmaya ilişkin nedenleri Türk Medeni Kanunu içerisinde açıkça belirtmiştir. Yani boşanmalar ancak bu kanun içerisinde belirtilen nedenlerden kaynaklı olarak yapılabilmektedir. Özel ve genel olarak ikiye ayırabileceğimiz bu nedenle boşanma sebeplerinin temelini oluşturur.

Maltepe boşanma avukatı olarak boşanmaların % 90 gibi bir oranını genel boşanma davalarının oluşturduğunu söyleyebiliriz. Kanun olarak düzenlense de açık ve net olarak belirtilmeyen, hakimin takdirine kalan bu davalar için en sık kullanılan tabir, evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olmasıdır. Özel boşanma davası olarak belirttiğimiz davalar da kanun içerisinde açık ve net olarak belirtildiği için sayılabilir. Bunlar: hayata kast etmek, yüz kızartıcı bir suç işlemek, zina yapmak, ter edilmek, akıl sağlığı ve benzeri nedenlerdir.

Boşanma Davasının Önemli Sonuçları Nelerdir?

Boşanma davası sonucunda eğer ortada bir kusur ya da kabahat, yıpranma gibi durumlar varsa, zedelenen taraf maddi tazminat isteyebilir. Kusurlu olmayan eşten herhangi bir tazminat talep edilemeyeceğini bilmeniz gerekir. Eğer tarafların ikisi de eşit kusurluysa, o zaman herhangi bir tazminat söz konusu olmaz. Tazminat miktarını belirleyecek olan hakimdir. Manevi tazminat için de ödenecek miktarı hakim belirleyecektir ve bu miktarı belirlerken genelde kusur oranına ve tarafların sosyoekonomik durumlarına bakılır.

Maltepe boşanma avukatı olarak yer aldığımız davalarda, kabahatli olan taraftan yüksek tazminat alabilmek için elimizden geleni yapıyor ve verilebilecek tazminat oranlarını da ön görüyoruz. Boşanmalarda çocuk olması durumunda genelde hakimin kararı çocuğun menfaatini gözeterek verdiği bir karar olacaktır. Çocuğun sağlığı, eğitimi ve ahlaki konularda gelişimi için kimin yanında durması daha uygun olursa, buna göre bir karar verilir. Eğer birden fazla çocuk varsa bir kısmı anneye, bir kısmı babaya da verilebilir.

Eğer boşanma sonrası bir taraf yoksulluğa düşecekse, diğer taraftan süresiz nafaka isteme hakkına sahiptir. Nafaka miktarı da isteyenin mali gücüne göre verilecektir. Yoksulluk nafakası hak sahibi yeniden evlenirse ya da vefat ederse kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Ayrıca tazminatın ve yoksulluk nafakasının boşanma sürecinde muhakkak istenmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Maltepe avukatı olarak bunun tamamen boşanma sürecine göre alınabilecek bir karar olduğunu söyleyebiliriz. Tazminat ve yoksulluk davaları boşanmadan sonra da bir yıl içerisinde açılabilecek davalardır.

Boşanma Davaları Ne Kadar Sürüyor?

Her bir boşanmanın kendi içerisinde farklı hikayeler barındırdığını söylemiştik. Bu nedenle ortalama bir süre söylemek pek doğru olmasa da genel anlamda süreci ikiye ayırabiliriz. Çünkü anlaşmalı boşanmalar çok daha kısa sürede çözüme kavuşurken çekişme dediğimiz, bir tarafın daha farklı bir tutum izlediği davalarda bu süre uzayabilmektedir.

Davanın açılmasıyla birlikte, çoğu konuda fikir birliği sağlayarak anlaşmalı boşanan çiftler için davanın sonuçlanması ortalama 2-3 aylık gibi bir süreci kapsayacaktır. Ancak çekişmeli boşanmaların süreleri yıllar sürebilir. Ortalama 1 yıl ile 3 yıl gibi bir zaman aralığı verebileceğimiz bu davalar, tarafların tutumuna, boşanmanın nedenine ve benzeri sebeplere göre süre olarak değişebilir. Maltepe avukat bürosu içerisinde anlaşma sağladığınız zaman size en kısa sürede çözüme ulaştıracak yöntemler sunacağız. Ayrıca kimi zaman sonuca kısa ulaşılmasından ziyade, doğru bir sonuca ulaşılmasının boşanma davalarında son derece önemli olduğunu bilmeniz gerekir. Bu nedenle profesyonel yardım almak için bize başvurduğunuz zaman sizin için en doğru olanı belirleyecek ve dava için gereken evraklardan, izlemeniz gereken tutuma kadar bir çok konuda size destek olacak, yol göstereceğiz.

Boşanma Davası Dilekçesi
Boşanma davası açmak isteyen kişiler yetersiz bilgiye sahip ise bu kişilerin dilekçelerini avukatlar aracılığıyla yazmaları kişilerin yararına olacaktır. Dilekçeyi doğru bir şekilde yazabilmek adına kişilerin yardım almaları en doğru kararlardan bir tanesi olacaktır. Böylece kişilerin dava süreçlerinde herhangi bir sorun çıkmamaktadır.
Erkeğin Boşanma Davası Açması
Taraflardan birinin açtığı boşanma davası karşı tarafın kabul etmesi sonucu anlaşmalı boşanma davasına dönüşür. Eğer karşı taraf kabul etmezse dava tek taraflı boşanma davası olarak yürütülür. Kadının bu davayı açabildiği gibi erkekte açabilir.
Param Yok Nasıl Boşanma Davası Açabilirim
Çeşitli anlaşmazlıklar sonucu boşanmak isteyen kişilerin yapması gereken adımlar şu şekildedir; kişilerin şehirlerinde bulunan barolara başvuru yaptıkları sürede kişilerin adına ücretsiz, gönüllü avukatlar tayin edinilebildiği gibi dava süreçleri de kişilerin adına bu bürolar tarafından ödenmektedir.

İlginizi Çekebilir;

Tebliğgat Gönderilmesi

Olası Kast/Doğrudan Kast & Basit Taksir/Bilinçli Taksir

Akıl Sağlığı Veya Zayıflığının Ceza Ehliyetine Etkisi

Feyzullah Mahallesi Ölümlü Trafik Kazası Avukatı

Gülensu Mahallesi Ölümlü Trafik Kazası Avukatı

Yorum yapın

Hemen Ara