İşçi Haklarında İspat Nedir?

İşçi hakları genel hatlarıyla İş kanunu 4857 sayılı maddeler içerisinde belirlenmiştir. Burada ispat başlığı da yer alır. Maltepe işçi avukatı birimlerimizin de ilgilendiği bir konu olan bu madde, işçinin fazla çalışma sonrasında mesai ücretini alamaması ile ilgilidir. Fazla çalışmamın ispatı ile ilgili olarak işyeri kayıtları incelemeye alınır. Öncelikle işe giriş ve çıkış saatleri belirlenir. Bunun için iş yeri iç yazışmalarına da bakılabilir. Fazla çalışmanın yazılı belgelerle kanıtlanması gerekir. Eğer böyle bir durum yoksa Maltepe işçi avukatı önderliğinde tanık beyanları elde edilmeye çalışılır. İş yerinde çalışma düzeni ile ilgili yaşanan sorunlarda böyle bir hakkı dikkate alarak dava açabilirsiniz. Bu süreçte meydana gelen iş kazası durumlarında tazminat hakkı da vardır. Haksız mesaide gerçekleşen iş kazası, tespit halinde dava açılarak tazmin edilebilir.

Trafik Kazaları Yetkili Mahkemeleri

Yaralanmalı ve ölümlü trafik kazası olarak da bilinen haksız fiillerde, genel olarak kazanın meydana geldiği yerdeki kusurlu sürücünün ikametgah adresi göz önünde bulundurulur. Buraya en yakın mahkemede dava açılabilir. Ölümlü trafik kazası gerçekleşen yer, mahkeme sınırları içerisinde tazminat davası açma hakkına sahiptir.

Tüketici Hakları Genel Bilgileri

Anayasa içerisinde 172. Madde içerisinde yer alan Tüketici Hakları Koruma maddeleri, Maltepe tüketici avukatı tarafından takip ediliyor. Bankalar, gıda şirketleri, elektronik ürün satıcıları ile ilgili yaşadığınız sorunları tazmin edebilmek için Maltepe tüketici avukatı ve uzmanlarına başvuru yapabilirsiniz. Evrensel beyannameler bu süreçte dikkate alınmaktadır.

Işten çıkarılan kişi nereye başvurmalı?
İşten çıkarılan bir kişi haksız yere işten çıkarılmış ise işçi mahkemesine başvurabilir. İşçi mahkemesine başvurduktan sonra yazılı beyan ile birlikte işten çıkarılma sebebine ilişkin bir başvuruda bulunması mümkün.
Kendi isteği ile ayrılan işçi ihbar tazminatı alabilir mi?
Kendi isteği ile herhangi bir işten ayrılan işçi, ihbar tazminatı alamaz. Diğer bir ifade ile burada bir istifa söz konusu olduğu için işçinin kıdem tazminatına hak kazanması gibi bir durumda söz konusu değildir.
Işten kendi isteğiyle ayrılan işçi kıdem tazminatı alabilir mi?
Işten kendi isteğiyle ayrılan işçi, kıdem tazminatı alamaz. Kıdem tazminatı, kendisine sürece göre değişen haklardandır. Bu doğrultuda yararlanamaz.

İlginizi Çekebilir;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/insan-haklarinda-isci.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/kimlere-karsi-trafik-kazasi-davasi-acilabilir.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/isci-hukuku-avukati-istanbul.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/isci-haklarinda-deneme-suresi-nedir.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/isci-hukuku-avukati-istanbul.html

“İşçi Haklarında İspat Nedir?” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Hemen Ara