Evliliği bitirmeye uygun olmayan sebepleri öne sürmeniz halinde herhangi bir olumlu sonuç almanız mümkün olmayacaktır. Evliliğinizde mutlu olmadığınız, sizinle ilgilenilmediği vb. durumlar öne sürerek boşanmanıza izin verilmemektedir. Doğru ve kanıt sunabileceğiniz boşanma beyanatları vermelisiniz. Bunun yanı sıra anlaşarak karşılıklı olarak ayrılma kararı da verebilirsiniz.
Hangi Sebeplerle Evlilik Bitirilebilir?
Evliliğin bitirilebilmesi için geçerli olan sebepler arasında en hızlı sonuç alınmasını sağlayanlardan bir tanesi aldatma, diğeri ise hayata kast veya kötü muamele etme ve şiddet olarak gösterilebiliyor. Evden ayrılma, akıl hastalığının bulunma, ayrı yaşama gibi durumlar nedeniyle de evliliğin bitirilebildiği görülmektedir. Şiddet maalesef en sık rastlanan başvurular arasında fakat halen pek çok kadının bu gerekçeyi öne sürerek mahkemeye ve karakola giderek başvurusunu yapmadığı bilinmektedir. Yapanların sayısının ise %10’a dahi ulaşmadığı düşünülmektedir. Yeni veya uzun süredir evli olunması fark etmeksizin evliliğin bu gerekçeyle bitirilmesi mümkündür.
Yeni Evlilerde Boşanma Faaliyetleri Nasıl Olur?
Eğer evliliğiniz sadece iki aylıksa herhangi bir şekilde birbirinizi aldatmadığınız şiddet göstermediğiniz, maddi geçimsizlikle karşılaşmadığınız, evliliğinizin temelden sarsılmasına neden olan durumlarla karşılaşmadığınız taktirde boşanmanıza izin verilmemektedir. Boşanabilmeniz için en az 1 yıllık evli olma zorunluluğunuz bulunmaktadır. Yeni evlilerde bu durum son derece büyük bir önem taşıyor. Boşanmanız gibi bir durumun söz konusu olamayacağını bilmeniz gerekiyor. Evlilerde anlaşmalı boşanmalar mutlaka 1 yıl ve üzeri ilişkiler için geçerlidir. Maddi ve manevi tazminat, ardından ise doğrudan boşanma işlemi olarak ortaya çıkıyor.
En Çok Hangi Gerekçelerle Boşanma Davası Açılıyor?
Belli başlı istatistikler göz önünde bulundurularak özel gerekçeler sunulabiliyor. Yeni evli olanların başarılı sonuçlar alabilmesi ve boşanabilmesi mümkün oluyor. Maaşı düşük olan bireylerin geçimsizlikten şikayetçi olduğu ortaya çıkıyor. Alkol kullanımı, şiddet gösterme veya kumar bağımlılığı gibi durumlar nedeniyle boşanma davası açılabiliyor. Sürekli olarak içtiği için eşini mağdur etmesi de geçerli bir sebep olarak görülebiliyor.
Yeni evli olan bireylerin son dönemdeki başvurularında şiddetli geçimsizlik ve yetmeyen maddi yapı bulunmaktadır. Doğrudan aldatma veya kumar gibi durumların ortaya çıktığına şahit olunur. Geçimsizlik ve şiddet durumları nedeniyle boşanma davalarının açıldığına şahit olunmaktadır.
Yeni Evli Boşanma Davası
Evliler arasında bazı şartlar ve koşullar bağlanımda en erken 6 ay içinde açılmaktadır. Bu şartlar medeni hukuk yasası çerçevesinde, şiddet ve hayata kast olaylarının gerçekleşmesidir. Yeni evli boşanma davası açmak için evliliğin 1 yıl sürmüş olması gerekmektedir.
1 Aylık Evliyken Boşanmak
1 aylık evlilikte boşanma nedenlerinin incelenmesi ve delilerin toplanması ‘’çekişmeli boşanma’’ davası durumlarına gerçekleşmektedir. Boşanma davası üzerinden başvurması medeni hukuk kapsamında geçerli değildir.
Şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmak istediklerini mahkemeye bildirmeleri gerekir. 6 aydan kısa süren evliliklerde hayata kast, tehdit ve şiddet durumlarında delil toplanması ve davanın devamlılığı bakımından kolluk kuvvetlerinin de devreye girebileceği bir aşama söz konusu olabilmektedir.
1 Yıl Dolmadan Boşanma 2024
Anlaşmalı boşanma davası için evliliğin en az 1 yıl sürmesi şartı bulunmaktadır. Evlendikten 1 saat veya 3 saat sonra boşanma gerçekleşemeyeceği gibi 1 ay ve 5 ay sonra da aynı hukuk maddelerine tekabül eden uygulamalara yer verilmektedir. Boşanma ve evlenme medeni hukuka saygınlık gerektiren ve evlilik kurumunun ciddi bir müessese olduğunu yasal olarak bildiren maddeleri kapsar. Yeni evli boşanma davası açabilmesi için 1 yıllık evli olması şarttır.
Nikahtan Sonra Cayma Süresi
Nikahtan sonra cayma süresi, zorla evlenme veya benzeri durumlardan kaynaklanan şartlara göre düzenlenmiştir. Medeni hukukun 152. Maddesi kapsamında, evliliğin iptal edilme için yapılan hak düşürücü karar düzenlemesinde, 5 yıla kadar sonucun çıkma beklenmektedir. Evlilikten cayma nedeni için mahkeme süreci yürütecek ve takip edecektir.
Evlendikten Ne Kadar Süre Sonra Boşanılmaktadır
Evlendikten sonra yeni evli boşanma davası açabilmesi için 1 yıl süre verilmiştir. Anlaşmalı boşanma davası için 1 yıl geçmesi gerekmektedir. Çekişmeli boşanmalarda süre 6 aya kadar, hayata kast, tehdit ve şiddet nedenlerinden kaynaklanan suç işleme durumlarının karışmasından kaynaklı düzenlenmiştir. Medeni hukuk çerçevesinde incelemeler başlatılarak boşanma davası başlatılmaktadır.
Yeni Evlenenler Ne Zaman Boşanabilir?
Yeni evlenenler ne zaman boşanır; Türkiye medeni hukuk düzenlemesinde, yeni evlenenlerin anlaşmalı boşanma davası açma için 1 yıl süre verilmiştir. 1 yıl içinde boşanma davası açılamamaktadır. Ancak medeni hukuk düzenlemesinde 161. Madde ile 167. Madde arasındaki düzenlemeleri kapsayan, şiddet, tehdit ve hayata kast durumlarında süreç değerlendirmeye alınacaktır.
Yeni Evlenen Çiftler Ne Zaman Boşanabilir?
Yeni evlenen çiftlerin boşanma hakkı, 1 sene olmak üzere medeni hukukta yer almaktadır. Evli çiftin boşanma gerekçesine bakılarak, 1 yıl kadar kısa bir sürede evliliklerinin sonlandırılması da mahkemenin alacağı cevaplarla bağlantılıdır. Sevginin bitmesi, aşkın bitmesi durumlarına göre mahkeme boşanma kararı vermemektedir.
Yeni evlenenler ne zaman boşanabilir; yeni evlilerin boşanma davası için 1 yıl geçmesi şartı vardır. 3 yıl geçmeden de tamamen boşanmanın kabul olmayacağı durumlar söz konusudur. Mahkemenin eşlere zaman tanımak için 1 yıl sonundaki başvurudan sonra duruşmanın ertelenmesini talep etmesi de olasıdır. Bu nedenle boşanma dilekçesinin ve tarafların hukuk danışmanlığı alma tavsiye edilmektedir.
Boşanmak İçin Evli Kalma Süresi Ne Kadar?
Türkiye Medeni Hukuk kapsamında, boşanmak için evli kalma süresi olarak eşlerin 1 yıldan fazla evli kalmaları gerekmektedir. Özellikle anlaşmalı boşanma için belirlenen süre bu şekilde düzenlenmiştir. Ancak çekişmeli boşanma davası süresinde, erkeğe veya kadına şiddet durumları, akıl sağlığının olmaması durumlarına göre 6 aya kadar boşanma davası açılabilmektedir.
1 Sene Dolmadan Boşanılır Mı?
1 yıl dolmadan boşanma davalarının açılması için eşlerin şiddet ve tehdit durumlarına karşı düzenlemeler medeni hukukta yer almaktadır. Yeni evlenenler ne zaman boşanır; yeni evlilerin boşanma için çekişmeli boşanma davası nedenleri, hayata kast, zina, aldatma ve benzeri durumların olma gerekmektedir.
Evlendikten Sonra Hemen Boşanılır Mı?
Evlendikten sonra hemen boşanma gibi bir durum söz konusu olamaz. Ancak tehdit ve zorlama nedeniyle evlenen çiftlerden birinin veya her ikisinin cayma hakkı bulunmaktadır. Cayma süresi medeni hukukun 152. Maddesindeki koşullara göre düzenlenen, bu süre zarfında boşanma davasının yürürlüğe girmesi için karar verilme sağlanan hususlar ve koşullara yer verilmiştir.
İlginizi Çeker;
https://mehmetalihelvaci.av.tr/siddet-goruyorum-bosanabilir-miyim.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/esentepe-mahallesi-bosanma-avukati.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/kotu-muameleye-maruz-kaliyorum-bosanabilir-miyim.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/bosanmada-tazminat-davasi.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/evlilik-ve-mal-ayriligi-sozlesmesi.html