Yunanistan Vatandaşlık Hizmetleri

Kardeş ülke olarak bilinen Yunanistan, hem yakınlığı hem de kültürü bakımından Türkiye’ye oldukça yakındır. O nedenle insanlar bir Avrupa ülkesinde yaşamak istediklerinde Yunanistan’ı tercih ediyor. Yunanistan vatandaşlık işlemlerini yapabilmeniz pek çok farklı yolu bulunuyor.

İlk olarak Yunanistan’da doğmuş olmak, vatandaş olabilmek adına yeterli olabilir. Ancak, belirli prosedürlere uyum sağlamak gerekir. Orada eğitim alan biri de başvuru yapabilir. Gerek evlilik nedeni ile gerek ise göçmen başvurusu ile Yunanistan vatandaşı olma şansınızı kullanabilirsiniz. Akrabalarınızdan biri de Yunanistan vatandaşı ise yine vatandaşlık alma şansına sahip olabiliyorsunuz.

Yunanistan’da Doğarak Vatandaş Olunur Mu?

Yunan bir anne ya da babaya sahip olan bir çocuk, eğer ki Yunanistan’da doğuyorsa otomatik olarak Yunanistan vatandaşı olabiliyor. Yunanistan’da doğan bir çocuk, Yunan bir anne ya da babaya sahip olmayabilir. Bu gibi durumlarda,

  • Anne ya da babadan birinin Yunan vatandaşı olması,
  • Anne ya da babanın Yunanistan’da oturum izni olması durumlarında çocuk vatandaşlık için başvuru yapma hakkına sahip olur.

Pek çok kişi Yunanistan’a turist vizesi ile gelerek çocuk doğurmak, sonrasında da çocuk için vatandaşlık almak istiyor. Ancak, yasalar bu durumun önüne geçiyor. Ancak, anne ya da babadan biri 5 yıllık oturma iznine sahip ise çocuk Yunanistan vatandaşlık işlemi için başvurabiliyor.

Yunanistan Vatandaşlık İçin Okul Geçerlilik Gösterir Mi?

Yunanistan’da eğitim alanlar için vatandaşlık hakkı doğabilir. Ancak, burada belirli şartlar vardır. Helvacı Hukuk olarak bu kriterleri sizlere sunuyor, uzman ekibimiz ile sizlere yardımcı oluyoruz.

Öncelikle 18 yaşına kadar geçen süre içerisinde en az 6 yıl süre ile ilk ya da ortaokul düzeyinde Yunanistan’da eğitim alındıysa o zaman Yunan vatandaşlığı için başvuru sağlamak mümkün olacaktır. Ancak, eğitim alındığı sürede oturum izni ile Yunanistan’da kalınıyor olması önemlidir.

Soyunda Yunan Vatandaşı Bulunanlar Vatandaş Olabilir Mi?

Yunanistan’da doğmamış ancak, Yunan bir anne ya da babaya sahipseniz Yunanistan vatandaşlığı için başvuru sağlamanız mümkün olur. Ancak, annenin ya da babanın mutlaka Yunan olması ya da yunan pasaportuna sahip olması gerekmektedir.

Sadece anne ya da baba üzerinden başvuru sağlamak gerekmiyor. Dedeniz, anneanneniz ya da babaanneniz Yunan ise o zaman yine başvuru sağlamanız mümkün. Ancak, anne ve baba başvurusundan çok daha zor bir işlem olur.

Vatandaşlık Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuru sağlayabilmeniz için belirli bir sınava tabi tutulacaksınız. Yunan kültürünün ve dilinin yer aldığı bu sınavı geçemezseniz vatandaşlık almanız mümkün olamaz. Yunanistan vatandaşlık işlemleri kolay olsa da sınavını geçmek biraz zordur.

Başvuru Yapmak: Başvuru yapabilmeniz için öncelikle 1500 Euro değerindeki Yunan vatandaşlığı başvuru ücreti ödenmelidir. Ardından konaklama süresine odaklanmalısınız. 7 yıl kadar Yunanistan’da konaklamış olmanız gerekiyor. Aynı zamanda akıcı bir Yunanca bilmeniz ve Yunan genel kültürüne hakim olmanız önemlidir.

Yunanistan Vatandaşlık kaç para?
Yunanistan vatandaşlığı için 5 yıl boyunca Yunanistan’da ikamet etmek ve 1500 Euro ödeyerek vatandaş olmak mümkündür.
Yunanistan'dan vatandaşlık nasıl alınır?
Yunanistan’dan vatandaşlık için 5 yıl ülkede ikamet etmek ve evlenmek vatandaşlık almak için yeterlidir.
Yunanistan'da nasıl oturum alınır?
Yunanistan’dan oturum izni almak için göçmenler bürosuna giderek, başvuru yapmanız ve uzun süreli oturma izni talep etmeniz gerekmektedir.
Selanik göçmenleri vatandaşlık alabilir mi?
Selanik göçmenlerinin vatandaşlık alması için ailesinin göç ettiğini ve 2. Kuşağa kadar Yunanistan’da akrabalarının olduğunu bildirmesi gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir;

Yatırım Yoluyla Yunanistan Vatandaşlığı

Vatandaşlık Avukatı | İstanbul Vatandaşlık Avukatı

Yatırım Yoluyla Avrupa Vatandaşlığı

Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığı

Bulgaristan Vatandaşlık Alma İşlemi

“Yunanistan Vatandaşlık Hizmetleri” üzerine 2 yorum

Yorum yapın

Hemen Ara