Yatırım Yoluyla Yunanistan Vatandaşlığı

Avrupa’nın ekonomik durumu nedeni ile insanlar yurtdışında bir ülkeden vatandaşlık almak istiyor. Bu aşamada Yunanistan en ideal seçeneklerden biri çünkü kültür bakımından Türkiye’yi anımsatıyor. Yatırım yoluyla Yunanistan vatandaşlığı almak için pek çok yol sunuluyor.

Yunanistan vatandaşlığı alan biri, bir yandan mülk sahibi oluyor bir yandan da Schengen vizesi alma şansını yakalıyor. Böylelikle Schengen ülkelerine sınırsız giriş çıkış hakkı elde edebiliyorsunuz. Vatandaşlık için evlilik, eğitim, yatırım, ev alma gibi unsurları incelemeli, en basit ve avantajlı olan yöntemi seçerek başvuruda bulunmalısınız.

Evlilik Yolu İle Vatandaşlık Alınır Mı?

Yunan vatandaşı olmanın en kolay yollarından biri evliliktir. Yunan vatandaşı olan biri ile evlendiğiniz zaman Yunan vatandaşı olma şansına sahip olabiliyorsunuz. Ancak, Yunanistan’da evliliğin gerçek mi yoksa sahte mi olduğunun anlaşılabilmesi için denetlemelerin yapıldığını unutmamalısınız. Eğer ki evliliğin gerçek olduğunu ispat edebilirseniz o zaman 5 yıllık oturma izni alma şansına sahip oluyorsunuz.

Yatırım Yolu İle Vatandaşlık Alınır Mı?

İnsanlar yatırım yoluyla Yunanistan vatandaşlığı alma şansına sahiptir. Öncelikle yatırımın belirli bir miktarda olması önemlidir. Aynı zamanda bünyenizde çalışacak olan personellerin de belirli bir kısmının mutlaka Yunan olması gerekiyor.

Kurallara uygun şekilde yatırım yaparak başvuru sağladığınız zaman önce oturma izni, ardından da vatandaşlık almış oluyorsunuz.

Yatırım Yoluyla Yunanistan Vatandaşlığı Alma Şartı Nedir?

Sadece yatırım yaparak vatandaşlık için başvuru sağlamanız mümkün olacaktır. Ancak, burada belirli şartlar vardır. Kurallara uymadan başvuru yapılamaz.

Şartlar Nelerdir: İstediğiniz zaman Yunanistan vatandaşı olabilmek adına yatırım sağlayabilirsiniz. Yatırım yaparak vatandaşlık almak mümkün. Helvacı Hukuk olarak tecrübeli ekibimiz ile sizlere yol gösteriyoruz. Öncelikle 300 bin Euro değerinde bir yatırım yapılması önemlidir. Burada önemli olan hangi alanda yatırım yaptığınız değil, personellerinizin %30’unun Yunan olmasıdır. Böylece istihdam sağlanmış olur.

Ev Satın Alarak Vatandaşlık Alınır Mı?

Ev satın alan bir kişi, Yunanistan vatandaşlığına başvurabilme şansına sahip oluyor. Öncelikle ev alan kişinin evin maliyetini karşılayabiliyor ve kurallara uyuyor olması önemlidir. Aynı zamanda bu evin de 5 yıl süre ile satılmamış olması gerekecektir.

5 yıl içerisinde ev satılmıyorsa o zaman vatandaşlık başvurusu sağlanabilir. Ev yoluyla Yunanistan vatandaşlığı almadan hemen önce 5 yıl boyunca oturma izni elde edilmektedir. Böylece 5 yılın sonunda vatandaşlığa başvuru sağlanabilir.

Ne Kadarlık Bir Ev Almak Gerekir?

Yatırım yoluyla Yunanistan vatandaşlığı almak mümkün ancak, belirli bir maliyeti var. Öncelikle 250 bin Euro ve değerinde bir gayrimenkul alan kişiler, 5 yıllık oturma izni sahibi olabiliyor. Eğer ki 5 yıl boyunca evi satmazsanız vatandaşlığa başvuru yapabiliyorsunuz.

Sözleşme üzerinde evin 250 bin Euro değerinde olduğunun belirtiliyor olması önemlidir. 24 yaşın altındaki çocuklar da sizin haklarınızdan yararlanabiliyor. Ancak, 24 yaşın üzerindeki çocuklar için ekstra bir yatırım sağlanması önemlidir.

Yunanistan çifte vatandaşlık kabul ediyor mu?
Avrupa Birliğine bağlı olan Yunanistan Jus Sanguinis ilkesi dayanarak, çifte vatandaşlık vermektedir. AB vatandaşlığı kapsamında, Yunan vatandaşlığı alan kişiler, AB vatandaşlarıyla aynı haklara sahip olmaktadır
Yunanistan Türk vatandaşlarını alıyor mu?
Yunanistan, vatandaşlık ve AB hakları kapsamında, Türk vatandaşlarını ülkesine almaktadır ve aynı zamanda soy kanununa göre Yunan asıllı olduğu kanıtlanan kişinin çifte vatandaş olması kanunen yasaldır.
Türk vatandaşı Yunanistan'dan ev alabilir mi?
Türkiye’de yaşamakta olan vatandaşların belirli maliyetlerle Yunanistan’dan ev alma hakkı bulunmaktadır. Devletin sunduğu imkanlar doğrultusunda Yunanistan’da taşınmaz mal alma hakkı her dünya vatandaşına verilmiştir.

İlginizi Çekebilir;

Yunanistan Vatandaşlık Hizmetleri

Yatırım Yoluyla Avrupa Vatandaşlığı

Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığı

Vatandaşlık Avukatı | İstanbul Vatandaşlık Avukatı

Karadağ Vatandaşlık Nasıl Alınır?

“Yatırım Yoluyla Yunanistan Vatandaşlığı” üzerine 5 yorum

Yorum yapın

Hemen Ara