Anlaşmalı Boşanma Davası Süreçleri

 

Eşleri ile anlaşmazlık yaşayan ancak bu süre de sorun çıkarmadan ayrılmak isteyen bireyler, anlaşmalı boşanma seçeneğini değerlendirebilirler. Türk anayasasında 4721 sayılı kanuna göre boşanma davaları özel ve genel sebepler olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bireyler, karşı taraf ile görüşerek kısa süre de anlaşmalı boşanmasını gerçekleştirebilmektedir. Maltepe boşanma avukatı alternatifleri bu noktada İstanbul’da yaşayan bireyler için faydalıdır. Farklı şehirlerde de uzman boşanma avukatları bulunmak ile birlikte, bireylerin iyice araştırma yapmaları gerekir.

Eşlerin Anlaşması

Anlaşmalı boşanma davalarında ilk etap, eşlerin sorunsuz bir şekilde fikir birliğine varmalarıdır. Çocuklar, mallar ya da diğer anlaşmazlık konularında orta yol bulan taraflar, bu sayede süreci de rahat bir şekilde başlatabilmektedirler.

  • Eşlerin anlaşmalı kısa süre de boşanma gerçekleşmesi açısından önemlidir.
  • Anlaşılması durumunda, mahkeme de konuşulma gereken sorun sayısı az olacağından, herhangi bir çekişme durumu ortaya çıkmayacaktır.
  • Anlaşan taraflardan hangisini daha açtığının bir önemi yoktur. Sonuç, her iki tarafta da aynı olacaktır.
  • En az bir yıldır evli olan bireyler, anlaşmalı boşanma seçeneğinden yararlanabilirler. Aksi takdirde yeni evli kişilerin, hakim ile görüşmeleri faydalarına olacaktır.

Malların Paylaştırılması Ve Nafaka Süreci

Anlaşmalı boşanma işlemlerinde, dikkat edilecek bir diğer unsur ise malların paylaştırılması ya da nafakadır. İlk olarak malların paylaşım süreci ele alınacak olursa, taraflar, evlendikleri sonra edindikleri tüm taşınır ya da taşınmazlarını, eşit olarak bölme hakkına sahiplerdir. Ev, araba, yazlık gibi taşınmaz, paylaştırılmak istenmediğinde, taraflardan biri diğerine, mülkün fiyatının yarısı kadar ödeme yapmak zorundadır. Maltepe avukat arayışında olan kişiler, yukarıda belirtilen tüm bilgiler hakkında fikir sahibi olduklarında, davalarından kısa zamanda sonuç alabilirler.

Nafaka: ise kadınların maddi gelirleri olmadığı durumlarda, eşlerinin çocuklarına ve kendilerine bakmak adına oluşturdukları gelirdir. Anlaşmalı boşanma davalarında, çocukların sayısına ve ihtiyaçlarına göre nafaka tutarını da belirleyen bireyler, sorunsuz bir şekilde ilerleyebilirler. Nafaka vermek istemeyen kişiler ise karşı tarafa yüksek miktarda toplu para talebinde bulunabilirler. Bu durum tamamen eşlerin kararına bırakılmaktadır.

Mahkeme Şartlarının Tamamlanması

Anlaşmalı boşanma süreci, her ne kadar kolay gibi gözükse de mahkeme şartlarının tamamına uyulması son derece önemlidir. Davanın açılması, tarafların anlaşma sözleşmelerini sunmaları, mahkemenin gerçekleştirilmesi gibi birbirinden farklı aşama mevcuttur. Bu süreç içerisinde bilgi sahibi olmayan bireyler, olumlu sonuç alamayabilirler. Maltepe boşanma avukatı belirtilen konu ile ilgili tüm vatandaşlara yardımcıdır. Maltepe ve çevresinde bulunan boşanma avukatları sayesinde, kişiler protokollerini rahat bir şekilde oluşturabilirler.

Mahkeme sürecinde dikkat edilecekler: her ne kadar çiftler anlaşmalı boşanma imzalamış olsa bile, mahkeme devam ederken kurallara aykırı bir davranışta bulunmamak önemlidir. Anlaşmalı boşanmayı kabul eden ancak süreç içerisinde eşinin kendisini aldattığını düşünen bir birey, davanın seyrini değiştirme hakkına sahiptir.

Anlaşmalı Boşanabilmek İçin Gerekli Unsurlar

Boşanma adına çiftlerin, kendi iradeleri ile hareket ediyor olmaları gerekir. Maltepe avukat alternatifleri bu noktada, tarafların detaylı bir şekilde fikir sahibi olmalarına destek verir.

  • Taraflardan birine zorla sözleşme imzalatılması ve bu durumun ortaya çıkması halinde, boşanma durdurulmaktadır.
  • Anlaşmalı boşanma adına her iki tarafından da isteklerinin yerine gelmesi önemlidir.
  • Boşanma kapsamında, çocuklar ve diğer konular detaylı bir şekilde görüşülerek sözleşme içerisinde belirtilmelidir.
  • Anlaşma protokolünün detaylı olması, mahkemenin de kısa süre içerisinde kabul etmesine zemin hazırlayacaktır.
  • Mahkeme sürecinde kuralları ihlal eden ya da karşı tarafa haksızlık yapan bireyler, zor durumda kalır.
  • Anlaşmalı bir boşanma davası olduğu için taraflar mahkemelere kendileri gelmek yerine avukatlarını gönderebilirler.
Anlaşmalı boşanmada karşı taraf gelmezse ne olur?
Anlaşmalı boşanma davalarında karşı taraf davaya özel sebepler doğrultusunda gelmediği takdirde avukatını gönderir. Ancak anlaşmalı boşanma, çekişmeli boşanma olarak devam eder.
Anlaşmalı boşanmada hak talep edilir mi?
Anlaşmalı boşanmada nafaka, tazminat gibi haklar talep edilmektedir. Ayrıca bu durum hem kadın hem de karşı tarafın yasal olarak haklarıdır.
Anlaşmalı boşanmada hemen Boşanılır mı?
Anlaşmalı boşanma davalarının hemen sonuçlanıp, bir gün içerisinde dosyanın kapanması mümkündür. Ancak burada Yargıtay karşısında tarafların en ufak detaya kadar anlaşmış olması önemli bir durumdur.
Anlaşmalı boşanmada iki avukata gerek var mı?
Anlaşmalı boşanma davalarında her iki tarafın da ayrı ayrı avukatları bulunmaktadır. Bu durum zorunluluk gerektirmez. Ancak davanın ilerleyişine göre bilgi birikiminde bulunulması istenildiği takdirde avukata gerek duyulmaktadır. Ayrıca her iki tarafın da ayrı ayrı avukata ihtiyacı olmaz.

İlginizi Çeker;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/arnavutkoy-anlasmali-bosanma.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/maltepe-bosanma-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/bosanma-ne-kadar-surer.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/cekismeli-bosanma-davasi-nedenleri.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/kurna-mahallesi-bosanma-avukati.html

“Anlaşmalı Boşanma Davası Süreçleri” üzerine 14 yorum

Yorum yapın

Hemen Ara