Maltepe Boşanma Avukatı olarak hukuk büromuz Maltepe İlçesinde Aile Hukuku alanında hizmet vermekteyiz. Maltepe Boşanma Avukatı olarak müvekkillerimizin aile hukuku alanında yaşadıkları sorunları en hızlı şekilde çözümlemek amacıyla hukuki destek sunmaktayız.
Anlaşmalı Boşanma Avukatı hukuk büromuz açacağınız anlaşmalı boşanma davalarında tarafların talepleri dinlenerek en ayrıntılı şekilde araştırması yapılarak dava dilekçesi ve boşanma protokolü oluşturulmaktadır. Anlaşmalı boşanma davasının duruşma günü en kısa sürede alınmakta ve siz müvekkillerimize bildirilmektedir. Açılan anlaşmalı boşanma davaların ortalama 10 ile 45 arasında duruşma günü alınabilmektedir. Anlaşmalı boşanmak isteyen tarafların duruşma günü nüfus cüzdanları ile hazır olması gerekmektedir. Aile Mahkemesi Hakimi taraflara boşanma isteklerinde kararlı olup olmadıklarını ve boşanma protokolünde ki imzanın kendilerine ait olup olmadığını soracaktır. Mahkeme Hakimi duruşma esnasında kısa karar ile tarafların boşanmalarını hükmedecektir. Mahkeme Hakimi 15-30 günlük süreçte gerekçeli boşanma kararını yazacak ve tarafların temyizden feragati ile boşanma kararı kesinleşecektir. Bu nedenle müvekkillerimiz vekalet çıkarırken temyizden feragat yetkisini mutlaka ekletmeleri gerekmektedir.
Maltepe Boşanma Avukatı olarak açılan çekişmeli boşanma davalarında yüz yüze görüşmeye öncelik verilerek, müvekkilimizin psikolojisini ve içinde bulunduğu duygusal durumu anlamaya çalışmaktayız. Müvekkilimizden evliliğiniz başından boşanma sürecine kadar yaşadığı sorunları kronolojik anlamda yazılı olarak açıklamasını talep ederek tüm süreci anlayabilmeye çalışmaktayız. Müvekkilimize çekişmeli boşanma davasının sancılı sürecini elimizden geldikçe yansıtmamaya çalışmaktayız. Müvekkilimizin müşterek çocuklarının velayetini istemesi durumunda ise çocukları ile ilişkileri, çocuğun yaşadığı ev şartları, müşterek çocuğun eğitim durumunun sizin için önemini Aile Hakimine en iyi şekilde anlatılacaktır.
Maltepe Boşanma Avukatı olarak Yurt Dışında yaşayan müvekkillerimizin açacakları boşanma davaların da tarafların duruşmaya katılmadan en hızlı şekilde boşanmaları sağlanmaktadır. Türk Hukuk Sisteminde tarafların duruşmada hazır olmadan anlaşmalı boşanabilmesi mümkün olmamasıyla birlikte çekişmeli açılacak boşanma davalarının davalı tarafında kabulü ve hızlı bir şekilde tanık deliliyle tarafların boşanmaları sağlanmaktadır.
Maltepe Boşanma Avukatı Aile Mahkemelerinde Açacağınız Davalar hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Bize 0 532 051 26 08 Nolu Numaramızdan Ulaşabilirsiniz.
BOŞANMA VELAYET VE NAFAKA HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR
A-) Çekişmeli Boşanma Davası Hakkında Sorularınız
1-) Çekişmeli Boşanma Davası Ne Kadar Sürer ?
Çekişmeli boşanma davası tarafların boşanma konusunda anlaşma sağlayamaması halinde açılmaktadır. Boşanmanın türü ve niteliğine göre ortalama bir ila bir buçuk yıl arasında sürmektedir. Bu da 4 ila 6 celse duruşmaya tekabül etmektedir. Dosyanın tevzi edildiği mahkeme hakiminin yoğunluğu, celseler arası verilen süreler, tanıkların dinlenme, var ise müşterek çocukların velayetinin tespiti, talep edilmektedir ise maddi- manevi tazminat talepleri gibi hususlara göre bu süreler değişmektedir.
2-) Çekişmeli Boşanma Davası Dilekçesi Nasıl Yazılır ?(Dilekçe Örneği)
Boşanma dilekçesinin içeriği sade ve taleplerin net olması gerekmektedir. Tarafların hak mahrumiyetine uğramamaları açısından bir avukattan yardım almaları gerekmektedir. Dava dilekçesinde davacının ismi, soy ismi, TC Kimlik numarası, adresi ; aynı şekilde davalının ismi, soy ismi, TC Kimlik numarası, adresi ile ne nedenle boşanmak istediklerinin açıkça yazılması gerekmektedir. Hazırlanan bu boşanma dilekçesini davacı taraf ya da avukatı imzalamalıdır. Çekişmeli Boşanma Davası Dilekçe Örneğini .Link…. ulaşabilirsiniz.
2-) Çekişmeli Boşanma Davasında Yetkili Mahkeme Hangisidir ?
Boşanma davasını açan eş, yani davacı eş, davalı eşin ikamet yeri mahkemesinde ya da tarafların evlilik birliği içerisinde son 6 ay ikamet ettikleri yer mahkemesinde ya da sığınma nedeniyle ikametgahı değişmiş ise o yer Aile Mahkemesinde açabilmektedir.
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu 06.06.2007 tarih, 2007/331 Esas, 2007/332 Karar sayılı içtihadı birleştirme kararı ile davacı eşin kocası ile yaşadığı evi terk edip, başka bir ilde ikamet eden babasının evinde oturmaya başlaması halinde , kadının üzerine kayıtlı bir taşınmazının bulunmaması, hayatın olağan akışı sebebiyle sığınabileceği ve yerleşebileceği başka yerinin olmaması, başka bir ev açıp mevcut şartlarda hayatını sürdürebilmesinin mümkün olmaması nedenleri ile boşanma davasını sığındığı baba evinin bulunduğu yer aile mahkemesinde açabileceğini karara bağlamıştır.
3-) Çekişmeli Boşanma Davasında Tazminat Talep Edebilir miyim ?
Çekişmeli boşanma davalarında taraflar birbirlerinden maddi-manevi tazminat talep edebilmektedirler. Bu talep boşanmanın ferilerinden olmadığı için ayrıca harca tabi değildir. Mahkeme hakimi maddi-manevi tazminat taleplerini değerlendirirken, boşanmanın sebebi, taraflardan hangisinin daha ağır kusurlu olduğunun tespiti, tarafların ekonomik durumları gibi hususları göz önünde bulundurmaktadır. Maddi- manevi tazminat isteyen tarafın ekonomik durumunun diğer taraftan daha kötü olması ya da hiç gelirinin olmaması, karşı tarafın kusurlu olması ya da maddi- manevi tazminat talep eden taraftan daha ağır kusurlu olması beklenmektedir.
4-) Çekişmeli boşanma Davası İle Birlikte Mal Rejimi Tasfiyesi Davası Açılır Mı ?
Çekişmeli boşanma davası ile mal rejimi tasfiyesi davası birlikte açılamamaktadır. Birlikte açılmaları halinde mahkeme hakimi tarafından dosyalar tefrik edilmektedir. Ayrıca mal rejiminin tasfiyesi davaları boşanma davalarından ayrı olarak harca tabidir. Mal rejiminin tasfiyesi davalarında mahkeme hakiminin dosyayı karara bağlayabilmesi için boşanma davasının kesinleşmesi yani tarafların boşanması gerekmektedir. Boşanma davası ile aynı dönemde açılan bir mal rejiminin tasfiyesi davası mevcut ise hakim evlilik birliği kurulduktan sonra edinilen malların tespitini yapar ve bu malların üzerine tedbir konulmasına karar verir. Lakin dosyanın karara bağlanması için boşanma davası sonucunda tarafların boşanmalarına karar verildiğinde ve bu kararın kesinleşmiş olması aranmaktadır. Mahkeme hakimi boşanma davasını bekletici mesele yapmaktadır.
5-) Çekişmeli Boşanma Davası Ücreti Ne Kadardır ?
Çekişmeli boşanma davalarında avukatlık ücreti davanın niteliğine göre değişmekte olup tek bir miktar söz konusu değildir. Avukatlarımız ile yapacağınız görüşme neticesinde bir miktar belirlenmekte olup sizlere fikir vermesi açısından İstanbul Barosu Tavsiye Niteliğinde Asgari Ücret Tarifesinden faydalanabilirsiniz.
6-) Çekişmeli Boşanma Davasında Hakim Bana Soru Sorabilir Mi ?
Çekişmeli boşanma davalarında hakim gerek görürse taraflardan birini ya da her ikisini de dinlemek isteyebilmektedir. Boşanmak isteyip, istemediklerini ; hangi sebeple boşanmak istediklerini sorabilmektedir. Tarafların gerçek iradelerini belirleyebilmeleri için mahkeme hakimlerinin genellikle tercih ettikleri yöntemlerden biridir. Bu konuda avukatınız size gerekli açıklamayı yapmak durumundadır.
7-) Çekişmeli Boşanma Davasında Tedbir Talep Edebilir miyim ?
Mallar davanın konusu olmadığından dolayı tedbir talebini kabul etmeyecektir. Mahkeme hakimleri malvarlığına tedbir konulmasına sıcak bakmamaktadır. İspatı halinde tedbir kararı verilebilmesinden söz edilebilmektedir. Boşanma davasının haricinde mal rejiminin tasfiyesi davası da açılmalıdır.
B-) Nafaka Davaları Hakkında Sorularınız
-Nafaka Artırım Davaları
Eş yeni bir dava açmak suretiyle almış olduğu nafakanın arttırılmasını talep edebilmektedir. Değişen şartlara örnek verecek olursak müşterek çocuğa bağlanan nafakada çocuğun ilkokula başlaması, masrafının artması gösterilmektedir. Eşinin gelirinin karar verilen döneme göre azalması gibi örnekler verilmektedir. Bu iddiaların hepsinin yazılı delil, tanık ve benzeri deliller ile ispatlanması gerekmektedir. Müvekkillerimize bizim tavsiyemiz açtıkları boşanma davalarında nafakanın her yıl tefe tüfe oranında artırılmasını talep etmeleridir. Bu şekilde ileride enfilasyon karşısında değerini yitirmiş cüzzi nafaka miktarı ile yaşamak zorunda kalmayacaklardır.
-Ayrılık Nedeniyle Boşanma Davası Dışında Açılan Nafaka Davaları
Mahkeme şartları oluşmuş ise nafaka kararı verebilmektedir. Kendisinin veya müşterek çocuğun nafakaya muhtaç olduğunu ispat etmesi gerekmektedir.
-18 Yaşını Doldurmuş Çocukların Eğitim Nedeniyle Açabileceği Nafaka Davaları
18 yaşını doldurması ile beraber kaldırılmaktadır. Giderlerin ana ve baba tarafından karşılanacağı düzenlenmektedir.
Çocuğa bakmakla yükümlü olduklarını hüküm altına almıştır.
Mahkemeden alınacak nafaka ilamı ile mümkündür.
C-) Velayetin Değiştirilmesi Hakkında Sorularınız
😎 Velayet Davası Ne Kadar Sürer ?
Velayet davası genel olarak 4 celse kadar yani bir yıl kadar sürmektedir. Süreçler davanın seyrini etkilemekle beraber genel olarak bir yıl sonra karara bağlanmaktadır.
9-) Velayet Davası Dilekçesi Nasıl Yazılır ?
Velayet davasının dilekçesinin içeriği sade ve taleplerin net olması gerekmektedir. Ayrıca tarafların hak mahrumiyetine uğramamaları açısından bir avukattan yardım almaları gerekmektedir. Ayrıca TC Kimlik numarası, adresi ile ne nedenle velayet talep edildiği hususlarının açıkça yazılması gerekmektedir. İsmi, soy ismi, doğum tarihi de dilekçenin içerik kısmında yer almalıdır.
10-) Velayet Davası Nerde Açılır ? (Yetkili Mahkeme)
Velayet davaları aile mahkemelerinde açılmaktadır. Ayrıca aile mahkemelerinin olmadığı yerde ise aile mahkemesi sıfatı ile asliye hukuk mahkemelerinde açılabilmektedir. Yetkili mahkeme davanın açıldığı tarihte davalının ikamet ettiği yer mahkemesidir. Ayrıca karşı taraf ilk oturuma kadar yetki itirazında bulunabilmektedir.
11-) Anlaşmalı Velayetin Değiştirilmesi Davası Açılabilir Mi ?
Velayetin değiştirilmesi davası anlaşmalı olarak da açılabilmektedir. Ancak hakim kararını verirken çocuğun temel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak karar vermektedir. Ayrıca davayı diğer taraf kabul etmek suretiyle de dava anlaşmalı hale dönüştürülmektedir. Ayrıca bu konuda taleple bağlı kalınmaksızın resen de aksi karar verebilmektedir.
12-) Velayet Davası Ücreti Ne Kadardır ?
velayet davalarında vekalet ücreti davanın niteliğine göre değişmektedir. Bir miktar belirlenmekte olup tek bir tarifesi bulunmamaktadır. Ancak ortalama bir miktar belirtme gerekir ise İstanbul Barosu Tavsiye Niteliğinde Asgari Ücret Tarifesi’nden yararlanılmaktadır.
İlginizi Çekebilir;
https://mehmetalihelvaci.av.tr/bosanma-davasi-hakkinda-sikca-sorulan-sorular.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/anlasmali-bosanma-dava-sureci.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/buyukbakkalkoy-mahallesi-avukat.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/bosanma-davalarinda-nafaka-2.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/anlasmali-bosanma-davasi-dilekcesi-ornegi.html
“Maltepe Boşanma Avukatı” üzerine 12 yorum