Çekişmeli boşanma davaları, çiftler arasında en çok karşılaşılan durumlardan bir tanesidir. Çocuklar, mallar ya da diğer unsurlar konusunda, anlaşma sağlayamayan bireyler boşanma sürecini de uzatabilmektedirler. Bu noktada tarafların iyi bir avukat bulmaları ve mahkeme kurallarına göre hareket etmeleri son derece önemlidir. Maltepe Avukat alternatifleri konusunda, kişilerin isteklerine göre pek çok seçenek sunmaktadır. Boşanmak isteyen ancak eşi ile bir türlü anlaşamayan vatandaşların bir hukuk bürosuna danışmaları faydalarına olacaktır.
Eşlerin Şiddet Görmesi
Çekişmeli boşanma davalarının ortaya çıkmasının en temel sebeplerinden bir tanesi, eşlerin şiddet görmesidir. Sözlü şiddet yanında, darp edilen ya da işkence gören bireyler, boşanma davası açabilmektedirler. Ancak bu noktada karşı taraf boşanmaya yanaşmadığı için süreç daha sıkıntılı bir hale gelebilir.
- Şiddet nedeniyle çekişmeli boşanma davası açan bireyler, sağlık raporu aldıklarında, süreci hızlandırabilirler.
- Taraflar, yaşanan şiddet durumuna göre karşı taraftan tazminat talep edebilmektedirler.
- Boşanma davasını uzatmak istemeyen taraflar, şiddet durumu olsa bile anlaşma sağlayarak sorunsuz bir şekilde mahkemeyi sonuçlandırabilirler.
- Bu noktada Maltepe boşanma Avukatı seçenekleri sayesinde, sizler en iyi şekilde bilinçlenerek davadan olumlu sonuç alma fırsatı bulabilirsiniz.
Şiddet durumunun artması halinde taraflar, mahkeme devam ederken aynı zamanda koruma talebinde de bulunabilirler.
Velayet Konusunda Anlaşmazlık
Çekişmeli boşanma davasının ortaya çıkmasının bir diğer sebebi ise, tarafların çocukların vekilliği konusunda anlaşamamalarıdır. Boşanmak isteyen ancak aynı zamanda çocukların da kendilerinde kalmasını isteyen bireyler, dava açarak haklarını koruyabilirler. Ancak velayet durumu son derece önemli bir sorun olduğundan dolayı, böyle bir neden davanın uzamasına da zemin hazırlar.
Velayet konusunda dikkat edilecekler: çocukların 18 yaşından küçük olmaları durumunda, mahkeme otomatik olarak çocukları annesine vermektedir. Ancak ahlaksızlık, çocuklara bakamama, annelik görevlerini yerine getirmeme gibi durumlarda baba da çocukları alabilmektedir. Bu noktada doğru bir şekilde hareket etmek ve delil toplamak gerekir. Velayet alma sürecinde, eşlerin düzgün bir hayat sürmeleri, mahkeme açısından faydalarına olacaktır.
Aile Birliğinin Bozulması
Birbirleri ile anlaşamaz duruma gelmeleri halinde de çekişmeli boşanma davaları ortaya çıkabilir. Taraflar, boşanmak istediklerinde ancak mal paylaşımı konusunda problem yaşadıklarında böyle durumlar gözlenebilmektedir.
18 yaşından küçük çocukların, Çocuk Esirgeme Kurumu’nun gözetimi altına geçmelerini de isteyebilir. Maltepe Avukat hizmetleri sayesinde, sizde İstanbul’da yaşıyorsanız eğer belirtilen süreci daha kolay bir şekilde atlatabilirsiniz.
- Aile birliğinin bozulması, çocukların velayetlerinin alınması konusunda da sorunlar oluşturabilir.
- Bu tür bir nedenden boşanma davası açan kişiler, en az 1 yıl delil toplama ya da mahkemeye düşüncelerini kabul ettirme aşamaları ile uğraşmak zorunda kalır.
- Çekişmeli davalarda tarafların mahkemeye yaklaşımı önemli olduğu için kişilerin bilinçli bir şekilde hareket etmelerinde fayda vardır.
Dava Süreci Ve Aşamaları
Çekişmeli davalar, boşanma çeşitleri içerisinde en uzun süren seçeneklerden bir tanesidir. Anlaşmazlığın konusuna ve tarafların tutumuna göre dava süreci de değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle kesin yargılarda bulunma yanlış olur. Maltepe boşanma Avukatı ile anlaşan ve uzman birinden yardım alan bireyler, süreci daha kısa süre de kapatabilirler.
- Çekişmeli davalarda süreç, mahkemenin açılma, delillerin sunulma, görgü tanıklarının ifadelerinin alınma şeklinde ilerler.
- Dava boyunca, her iki taraf delil toplamaya devam ettiklerinde kazanma şansları artar.
- Çekişmeli boşanma davaları, uzun sürdüğü ve bireyleri mağdur ettiği için tazminat talebinde de bulunulmaktadır.
- Uzlaşmaya varılamama durumunda bu tür boşanmalarda, zaman aşımına uğrama durumu da söz konusu olur.
İlginizi Çekebilir;
Avcılar Gümüşpala Mahallesi Anlaşmalı Boşanma
“Çekişmeli Boşanma Davası Nedenleri” üzerine 2 yorum