Kaza Avukat

Trafik kazası, iş kazası gibi durumlarda olayın mahkemeye sevk etmesi durumunda kendinize mutlaka bir kaza avukat tutmalı ve konusunda uzman avukatlarla tüm haklarınızı aramalısınız. Özellikle yaşanan bir trafik kazası sonrası maddi ve manevi tazminat gibi haklarınızı almak için profesyonel avukatlar sizin zararlarınızı karşılamak adına tüm hukuki yolları kullanacaktır.

Trafik Kazalarından Sonra Alınabilecek Tazminatlar Nelerdir?

  • Maddi tazminat: Sigorta şirketlerinin genelde poliçe teminatlarından sonra maddi zararları karşıladığı tazminat türüdür. Bu tazminat türünün içerisinde hastane ve tedavi giderleri, destekten yoksun kalma tazminatı gibi tazminatlar vardır.
  • Manevi tazminat: Kişinin ruhsal bütünlüğü bozulduğu için bu durumun giderilmesi adına verilen bir tazminattır. Aslında burada asıl amaç kazaya sebep olan kişiyi cezalandırmaktır.
  • SGK Maluliyet aylığı: Hem maddi hem de manevi tazminat talep edildiği durumlarda verilen tazminattır.

Manevi Tazminat Miktarları Son Yıllarda Artıyor

Artık kaza avukat kişileri, manevi tazminat almak için daha fazla çaba harcamaktadır. Bunun en büyük nedeni artık yargıtayın kazaya sebep olan kişi için caydırma sağlaması adına tazminat miktarlarını arttırmasıdır. Manevi tazminatlar da kişilerin ekonomik ve sosyal durumları baz alınarak hesaplanır. Kazaya sebep olan kusurlu tarafı cezalandırmak için kullanılan bu manevi tazminat trafik kazalarında çok sık görülür.

Kaza Sonrası Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?

  • Kaza sonrasında soğukkanlı olmanız çok önemlidir. Güvenliğinizi sağlamlı ve tedbirli bir şekilde hukuki yollara başvurmalısınız.
  • Trafik kazalarında muhakkak kaza tespit tutanağı tutulmalıdır. Asli ve diğer kusurlar mutlaka belirlenmelidir.
  • Eğer ölümlü ve yaralanmalı bir trafik kazası varsa ceza hukukunu ilgilendiren hukuki yollara gidilmelidir.
  • Kaza mahallinde kaza yapan araçların mümkün olduğu kadar farklı açılardan fotoğrafının çekilmesi gerekir. Çünkü ileride duran bir araç bile kusurluyu bulma açısından önemli rol oynayabilir.
  • Kaza sonrasında aracın yeri kesinlikle değiştirilmeden trafik ekibi çağırılmalıdır.

Tazminat Davası Açma Sürelerine Dikkat Edin

Trafik kazalarında kaza avukat sizin için maddi ve manevi tazminat davası açacaktır. Düzenlenen yasalara göre kaza meydana geldikten sonra 2 sene içerisinde dava açma hakkınız vardır. 5 seneden daha az bir süre ceza almayı gerektiren suçlarda zaman aşımı 8 sene olarak belirlenmiştir. Tüm bu konularla ilgili detaylı bilgiyi profesyonel avukatlardan destek alarak öğrenebilirsiniz. Trafik kazaları haksız bir eylem olduğu için mutlaka dava açma sürelerini önemsemeli ve profesyonel yardım almak için avukata danışmalısınız.

Karayolları trafik kanunlarına ve ceza hukukuna hakim avukatlar sizlere nasıl bir yol izlemeniz konusunda yardımcı olacak ve davayı profesyonel bir şekilde yönetecektir. Trafik kazalarında yaralanma ya da ölüm olması durumunda işlenecek hukuki işlemler çok daha farklı olacağı için profesyonel destek alınması zaten gerekecektir. Kimi davaların uzun süreli sonuçlanabileceğini ve bunun uzun bir süreç olduğunu unutmadan davayı bir an önce açmalısınız.

Kazalı Tazminat Davalarında Hangi Giderler Karşılanır?

Eğer oluşan trafik kazasının sonucunda ölüm yaşandıysa o zaman hem maddi hem de manevi anlamda yükümlülükler artacaktır. Öncelikle ölüm halinde uğranılan zararların başında cenaze giderleri gelmektedir. Eğer ölüm kaza anında gerçekleşmemişse ve kişi ya da kişiler hastaneye götürülmüşse, kazadan ölüm anına kadar olan tüm süreçteki masrafları da kazaya sebep olan karşılayacaktır. Ölen kişinin desteğinden mahrum kalacak olan yakınları, yani ailesinin uğradığı kayıpları gidermek de kaza yapanın sorumluluğundadır. Bedensel zararlar içine girebilecek masrafların başında da tedavi giderleri ve çalışma gücünün azalmasından kaynaklı oluşan kayıplar gelir. Ekonomik geleceğin sarsılması nedeniyle de oluşan kayıplar giderilmelidir.

Tüm bu sayılan zarar kalemlerini avukat tek tek oluşturacak ve istenmesi gereken toplam tazminat miktarının ne kadar olacağını hesaplayacaktır. Kalıcı bir malululiyetin olup olmaması da önemlidir. Kalıcı bir maluliyet varsa bunun giderilmesi için de maddi tazminat kalemleri tek tek belirlenmelidir. Sadece maddi zararlar için değil, manevi zararlar için de tazminat davası açabileceğinizi söyleyebiliriz. Kazadan sonra çekilen acı ve üzüntü, endişe ve korkuyu kısacası manevi kayıp olarak isimlendirebiliriz. Ölümlü kazalar için hem maddi hem de manevi tazminat davası açılabilir. Kazadan sonra ölüm gerçekleşmişse bunu yasal mirasçılar açacaktır. Yani ölenin eşi, annesi ve babası da bu davaları açarak manevi ya da maddi tazminat talebinde bulunabilir.

Trafik kazalarında uzman avukat
Trafik kazası sonrasında maddi kayıpların hukuki alanda tekrardan kazanabilmesi için alanında uzman ve oldukça donanımlı Avukat Mehmet Ali Helvacı ile gerekli iletişim kanalları üzerinden irtibata geçebilirsiniz.
Trafik kazası Avukatı Ankara
Ankara’da ikamet eden vatandaşlar trafik kazası yaşadıktan sonra trafik kazası avukatı ihtiyaç duyabilirler. Avukat Mehmet Ali Helvacı ile gerekli irtibatı kanalları üzerinden irtibata geçip detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Trafik kazası avukat ücretleri
Trafik kazası avukat ücretleri için net bir durum söyleyemez. Burada trafik kazasının hasar oranına göre bir ücretlendirme avukattan talep edilir.

İlginizi Çekebilir;

Kaynarca Mahallesi Ölümlü Trafik Kazası Avukatı

Harmandere Mahallesi Ölümlü Trafik Kazası Avukatı

Ölümlü Trafik Kazası Tazminat Davası Süreci Nasıl İşler?

Trafik Kazasında Maddi ve Manevi Tazminat Davası

İş Kazasında Ölüm Halinde Hangi Davalar Açılır?

“Kaza Avukat” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Hemen Ara