İnsan Haklarında İşçi Kanunları
İşçiler ile ilgili olarak uluslararası hukuk kurallarının belirlenmesi ve buna göre hareket edilmesi kararlaştırılmıştı. Ülkemizde 1475 sayılı iş kanunu 1. Madde 1. Fıkrasında iş tanımında bir hizmet akdine dayanarak herhangi bir işte ücret karşılığı çalışan kişiye işçi denir ibaresi kullanılır. Bununla birlikte İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi içerisine de işçiler ile ilgili olarak iki madde eklenmiştir. Bu maddeler, 23 ve 24.maddeler olarak kanunlarda yer almaktadır. Maltepe işçi avukatı olarak bizler, ulusal ve uluslararası alanda işçi haklarınızı korumak için çalışıyoruz. Kıdem tazminatı, işe iade, deneme süresi gibi konulardaki tazminat davalarınız Maltepe işçi avukatı tarafından yürütülmektedir. Aynı zamanda iş kazası sonrasında da dava açma hakkını 4857 iş kanuna göre düzenliyor. Ayrıca sözleşme feshi gibi yaptırımlar karşı dava ile çözülebiliyor.
Tüketici Haklarında Yaptırımlar
Anayasanın 172. Maddesi ve 4077 sayılı Tüketici Koruma Kanuna göre, Maltepe tüketici avukatı sizler adına tazminat davası açabiliyor. Başvuruda bulunarak bu maddeler gereğince dava açar ve tazminat alırsınız. Ayrıca 1995 yılında uygulanmaya başlanan kanun, genişletilerek uygulanıyor.
Trafik Kazaları ve Tazminatlar
Trafik kazalarında sizlere her türlü danışmanlık hizmeti tarafımızdan verilmektedir. Ayrıca Ölümlü trafik kazası tazminat hakları da KTK maddeleri gereğince belirlenmektedir ve burada kimlerin tazminat davası açtığı ortaya konmuştur.
İlginizi Çeker;
https://mehmetalihelvaci.av.tr/trafik-kazasinda-ceza-indirimi.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/yabanci-uyruklu-kadindan-bosanma.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/isci-haklarinda-ispat-nedir.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/kimlere-karsi-trafik-kazasi-davasi-acilabilir.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/isci-haklarinda-deneme-suresi-nedir.html
“İnsan Haklarında İşçi” üzerine 3 yorum