Boşanma Avukatı Öneri

Aile kurumunun bozulması durumuna kısaca boşanma denir. Boşanmalar malesef ülkemizde sık görülen ve bazı türleri olan davalardır. Eğer sizin de mutlu gitmeyen bir evliliğiniz varsa ve çözümün boşanma olduğunu düşünüyorsanız boşanma avukatı öneri anlamında avukatlara bakabilir ve tanıdıklarınıza sorabilirsiniz.  Genel olarak çekişmeli boşanma ve anlaşmalı boşanma olarak ikiye ayırabileceğimiz bu davalar süre ve süreç anlamında farklılık göstermektedir.

Kanunlara Göre Boşanma Sebepleri Nelerdir?

Aile birliğinin yıkılabilmesi için boşanma sebeplerinin kanunlar tarafından belirlenen sebeplerden birini içeriyor olması gerekir. Bu nedenle eşler bu şartları taşıyamazsa boşanma da sağlanamaz. Kanunların belirlediği boşanma sebepleri de şunlardır:

  • Aldatmak, bir başkasıyla gönül bağı kuruyor olmak.
  • Fiziksel ve psikolojik anlamda eşe şiddet ve baskı uyguluyor olmak
  • Eşin hayatına kast ediyor olmak
  • Yüz kızartıcı bir suç işlemiş olan eşten boşanmak istemek
  • Eşi terk etmek ve eve bir daha dönmemek
  • Psikolojik olarak ciddi bir akıl hastalığına sahip olmak
  • Fiili olarak ayrı yaşamaya alışmış olan eşlerin boşanmak istemesi

Bu saydığımız nedenlerden birini taşıyorsanız boşanma davası açabilirsiniz. Boşanma avukatı öneri için yardımını alacağınız diğer avukatlar ve arkadaşlarınız sizin için en iyi boşanma avukatlarını söyleyecektir.

Anlaşmalı Boşanma Nedir ve Artıları Nelerdir?

Boşanmaların en sakin ve kısa sürede olanı şüphesiz ki anlaşmalı boşanmalardır. Çünkü bu boşanma davasında iki tarafta boşanmaya ve daha birçok konuya karşılıklı olarak razı olur. Anlaşmalı boşanma özellikle çocuğu olan çiftlerin, çocuğunu zor durumda bırakmamak ve bu süreçte onu yıpratmamak için tercih ettiği yoldur. Anlaşmalı boşanmanın ilk şartı evliliğin en az bir yıl devam etmiş olmasıdır. Çünkü medeni kanun evliliğin bir yıl boyunca hep bir şansı hakettiğini düşünmektedir. Bu nedenle çiftlere bir yıl evli kalma şartı koyar.

Anlaşmalı boşanmalarda çiftler sadece boşanma hususunda değil, mal paylaşımı ve çocuğun kimde kalacağı konularında da anlaşmışlardır. Bu nedenle işlemler hızlı sürer ve boşanma çabuk gerçekleşebilir. Anlaşmalı boşanmalarda her ne kadar avukatınız olsa bile, boşanma günü hakimin karşında boşanmak istediğinizi bizzat dile getirmeniz gerekir. Bunu sizin yerinize avukatınız yapamayacaktır. Çiftler mahkemede bunu kendileri dile getirirse boşanma gerçekleşmiş olur.

Boşanma Süreci Nasıl Devam Eder?

Anlaşmalı boşanmalarda ve çekişmeli boşanmalarda boşanma davasının işleyişi farklılık gösterebilir. İlk olarak tüm davalar dava dilekçesinin hazırlanmasıyla başlayacaktır. Ardından ESD araştırmasının yapılması ve cevap dilekçesinin verilmesi gerekir.

Ön inceleme duruşmasından sonra tanıkların karşılıklı olarak dinlenmesi gerekir. İstinaf ya da temyiz merciine başvurulması gereken durumlar olabileceğini de unutmamanız gerekir. Boşanma avukatı öneri anlamında size sunulan avukatlar sürecin nasıl işleyeceğiyle alakalı ayrıntılı bilgiyi size verecektir. Boşanmaların süresi davadan davaya değişeceğinden net bir sayı söylemek mümkün değildir. Her ilişki ve dava kendi içerisinde çok ayrı yollara dağılabilir ve süre uzayabilir.

Bosanma avukati ne kadar?
Boşanma avukatlarının ne kadar ücret aldığı boşanma davasına göre farklılık gözetir. Anlaşmalı boşanma ile çekişmeli boşanma davasında hizmet gösteren avukatın ücretleri kesinlikle değişir.
Boşanma davasında hakim neye dikkat eder?
Boşanma davasında hakim delillere, müvekkillerin konuşmalarına ve dosyalara dikkat eder. Özellikle anlaşmalı boşanmada kişilerin karşılıklı olarak anlaşmaya varması hakim adına önemli bir detaydır. Çekişmeli boşanma davalarında da ispatlar dikkate alınır.
Bosanma Avukatlarina ne denir?
Boşanma davalarında müvekkilinin yalnızca avukatlığını değil aynı zamanda yol göstericilerinin sağlayan, çeşitli hukuki kazanımları elde edilebilmesini sebep oluşturan avukatlara boşanma avukatı denir.

İlginizi Çekebilir;

Tüketici Hakları Nelerdir?

Boşanma Davalarınız Profesyonel Bir Avukatla Hızlı Sonuçlansın

Tüketici Hukuku – İş Hukuku

Boşanma Davalarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çekişmeli Boşanmalarda Nafaka Almak

“Boşanma Avukatı Öneri” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Hemen Ara