Boşanmak İçin Sebepler

Boşanma sayılarının her geçen gün bir derece daha artış gösterdiği istatistiklerden de net olarak anlaşılmaktadır. Kişilerin boşanma davaları gerçekleştirmelerine sebep olabilecek dış faktörlerin sayısında artış meydana geldikçe davalar da büyük bir hız kazanmaya başlamıştır. Özellikle kadının iş yaşamında rol sahibi olmaya başlaması ve ilerleyen süreçlerde annelik rolünün yanına para kazanan bir birey olarak yeni bir rol eklemesi evliliklerde değişkenliğe sebebiyet vermiştir.

Boşanmak için sebepler başlığı altında öncelikli olarak bir evliliğin geçersiz olmasına sebep olabilecek bazı faktörler bulunmaktadır. Bu faktörlerin başında kişilerin akıl ve zihin sağlığının evlik gerçekleştirmek için uygun yapıya sahip olmamasıdır. Akıl sağlığının yeterli olmadığı durumlarda ihmalden kaynaklanan evlilikler söz konusu olursa kişilerin direkt olarak evliliklerinin butlana düşeceği de eklenmesi gereken detaylardan bir diğeridir. Akıl sağlığı dışında zihinsel özür de aynı şekilde evliliğin butlana düşmesi için yeterli bir sebeptir. Kişilerin kısıtlı olması ya da yaş bakımından uygun olmaması durumunda ise evlilik işlemleri de boşanma işlemleri de bizzat vasiler tarafından gerçekleştirilmelidir.

Boşanmanın Hukuki Temeli Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Boşanmak için sebepler konu başlığında ne kadar bilgi sahibi olursanız olun kişilerin bu süreç içerisinde hukuki bir destek alması da oldukça önemlidir. Hukuki destek almadan süreci devam ettirmek sizin için çok da mümkün olmayacaktır. Konusunda uzman olan bir avukat ile kişilerin işlemleri sürdürmesi hem daha avantajlı olacaktır hem de kısa sürede sürecin sizin lehinizde tamamlanması olasılığını da artıracaktır.

Bir Boşanma Sebebi Olarak Evliliğin Temelinden Sarsılması

Evliliğin temelinden sarsılması konu başlığı hakkında dikkate alınması gereken noktalar şu biçimdedir;

  • Evliliği temelden sarsılması aynı zamanda şiddetli geçimsizlik olarak da adlandırılmaktadır.
  • Şiddet faktörünü sadece fiziksel bir boyutta dikkate almamalısınız. Şiddetin aynı zamanda psikolojik ve sözel olan bir boyutu da bulunmaktadır.
  • Evliliğin sürdürülmesine engel olan noktaların bir kişi için katlanılmaz boyutta olması yeterlidir. Bu nedenle anlaşmalı boşanma türünde olduğu gibi kişilerin taleplerini birebir beraber şekilde aynı yönde hakime bildirmeleri de gerekmemektedir.
  • Karşı tarafın bu davaya itiraz etme imkanı bulunmaktadır. Kişilerin boşanma davasına itiraz etmesi ve bu durumun kabul edilmesi söz konusu olursa mahkeme ilerdeki bir tarihe ertelenebilir.
  • Mahkemenin ileri tarihe ertelendiği günden itibaren 3 sene boyunca ayrı yaşayan çifterin fiili olarak ayrılıklarının gerçekleştiğinin de belirtilmesi gerekmektedir.

Evliliğin son bulması için kişilerin karşılıklı olarak taleplerini sunmaları gerekmektedir. Bu konuda özellikle anlaşmalı boşanmalar hakkında fikir sahibi olmalısınız. Kişilerin karşılıklı olarak evliliklerini bitirmek istemeleri durumunda süreç tabi ki çok daha hızlı işlemektedir. Fakat her iki tarafın da evliliği kendi rızaları ile hiçbir baskı altında kalmadan bitirmek istediklerini hakime direkt olarak bildirmeleri lazımdır. Bu bildirimin avukatlar tarafından yapılmamasına öze gösterilmektedir. Boşanmak için sebepler başlığı altında bu genel ve özel ibareler hakkında fikir sahibi olmanız gerekmektedir.

Boşanma sebepleri nelerdir?
Boşanma sebepleri anlaşmalı boşanma ya da çekişmeli boşanma olmak üzere değişir. Genel olarak çekişmeli boşanmada kişilerin belirli konularda ciddi problemleri oluşturan sebepler bulunur.
Tek celsede boşanmak için ne yapmalı?
Tek celsede boşanma diğer bir ifade ile anlaşmalı boşanmadır. Kişiler nafaka, velayet gibi etmenlerde anlaşmaya vardığı takdirde hakim karşısında tek celsede boşanır. Ancak burada kesinlikle boşanma sürecinin gerektirdiği her türlü konuda taraflar karşılıklı olarak anlaşma içerisinde olmalıdır. Hakim anlaşma olmadığını gördüğü takdirde tek celsede boşanmayı gerçekleştirmez.

İlginizi Çekebilir;

Ataşehir Boşanma Avukatı

Boşanmada Tazminat Davası

Akıl Hastalığı Nedeni İle Boşanma Nasıl Olur?

Boşanmaya Götüren Sebepler Nelerdir?

Boşanma Davalarında Hazırlık Süreçleri

“Boşanmak İçin Sebepler” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Hemen Ara