Çekişmeli Boşanma Dava Süreçleri ve Bilinmesi Gereken Ayrıntılar

Kanunlarımıza göre bireylerin tercihlerine bağlı olarak ya da istenmeyen durumların gelişmesine karşın bir takım önlemler mevcuttur. Günümüzde sıklıkla görülen ve davaların esas konusu olan Çekişmeli Boşanma Davaları da bunlar arasında yerini alır. 4721 sayılı Medeni Kanuna göre işlem gören çekişmeli davalar, bir tarafın boşanmayı istemesi ve bir tarafın istememesinden kaynaklanabilir.

Ayrıca anlaşılamayan birçok noktanın meydana gelmesi de, davaların uzayarak sıkıntılı süreçleri oluşturması muhtemeldir. Bu yüzden tüm sürece hakim olan ve bu konuda daha önceden deneyimi olan Maltepe boşanma avukatı hukuk bürosu hizmetlerimiz, sizler adına 2006 yılından beridir düzenli bir hizmet ile sağlar.

Medeni Kanuna bağlı olarak, çekişmeli boşanma davaların belirli bir takım süreçler içerisinde işlem görmesinde bazı şartlar vardır. Tüm şartların uygun şekilde yerine getirilmesi önemli olduğu gibi gereken hükümlerinde Maltepe avukatı tarafından iyi bilinmesi, müvekkilin istediği şekilde bir boşanma sürecini yaşayabilmesini sağlar.

Ayrıca bunlar bir insana ahlaki açıdan olabilecek tüm müdahaleleri kapsayabilir ya da manevi olarak yıprandırıcı eylemleri de barındırabilir. Buna bağlı açıklamaların her biri kanun bazında ele alınmıştır. Ayrıca boşanmak isteyen kişilerin var olan belirli olumsuz eylemleri kanıtlamak durumundadırlar. Örneğin aldatılma durumunu yaşayan kadın ya da erkek, bunu kanıtlayabildiği takdirde hakim gereken sonucu vererek, mağdur olan kişinin boşanma evresinde karlı çıkmasını da sağlayacaktır.

Çekişmeli Boşanma Davalarında Belirlenen Şartlar Neler? 

Çekişmeli boşanma süreçleri, bir takım uzun süreç aşamalara neden olabileceği gibi var olan şartların oluşması ve bunun kanıtlanması ile kısa sürebilir. Yine bu aşamada deneyimi olan Maltepe İstanbul boşanma avukatı ile çalışılması, dava sürecinin epey olumlu geçmesine de büyük bir katkı sağlayacaktır. Bir takım süreçlere ve aşamalara bakıldığında;

  • Hayata kast edilmesi ve buna bağlı olarak gelişen durumlar
  • Zina olayları
  • Onur kırıcı davranış eylemleri
  • Bir takım suçların işlenmesi
  • Haysiyetsiz bir yaşam biçiminin sürülmesi
  • Eşin diğer eşini terk etmesi
  • Akıl hastalığı ya da şiddet durumları

Gibi örnekler, boşanma konularında aranan şartların temsilidir. Bunların meydana gelmesi, evlilik birliğinin en temel yapıdan sarsılması durumunu da meydana getirir. Boşanma davasında kanıtlanabildiği müddetçe, istenilen sonucun alınmasını sağlar. Ortaya döktüğü takdirde daha verimli sonuçları alacaktır. Hâkime lanse edilmesi ve ayarlanması da avukatın işi olmaktadır.

Biz ise sizler adına Helvacı Hukuk Bürosu olarak Maltepe avukatı hizmetlerimizi icra etmektedir. Geçmişten beridir sürdürmüş olduğumuz çekişmeli boşanma davalarını müvekkillerimiz adına tüm aşamaları ile gerçekleştiriyoruz. Ayrıca davalarda temsil edilmesi ve yine sizler adına kararın kanunlar bazında alınabilmesidir.

Çekişmeli Boşanma Davalarında Sıklıkla Yaşanan Problemler

Problemler, tarafların ortak noktada buluşamaması ve istenilen şartların oldukça farklı olmasına dayanır. Ayrıca bunların en temellerinde;

  • Çocukların durumu (kimde kalması gerektiği konusu)
  • Eşin ya da çocuğun bakım masrafı
  • Malların paylaşımları
  • Tazminatlar

Bunların bir takım sebepleri arasındadır. Bu yüzden davanın her açıdan profesyonel bir şekilde yürütülmesinin sağlanması gerekiyor. Böyle bir durum geçerli olarak yerine getirilmesiyle, istenilen geri dönüşler mahkeme üzerinde alınabilir. Ayrıca davaların tüm başlangıç, gelişme ve sonuçlandırma aşamalarında yanınızda olmaktayız. İyi temsil edilmesiniz ve buna bağlı olarak istenilen sonucun çıkmasını sağlamaktır.

Çekişmeli boşanma davası ne kadar sürer?
Çekişmeli boşanma davası yaklaşık bir buçuk yıl kadar sürer. Ayrıca bu sürecin uzaması ya da 5-6 aya indirgenmesi davanın ilerleyişine göre farklılık sağlar. Dosyayı kabul görecek düzeyde hazırlaması gibi etmenler çekişmeli boşanma davasının sürecini belirler.
Kadın boşanma davası açarsa hakları nelerdir 2022?
Boşanma davasında kadın davayı açtığı takdirde dava açılması üzerine belirli haklardan yararlanmamaktadır. Ayrıca boşanma davası içerisinde kadının birçok hakkı bulunmaktadır. Bu hakları davayı açtığı için değil hukuki boyutta kazanabilmesine sebep gösterildiği için alır.
Boşanma davasında davalı mahkemeye gelmezse ne olur?
Boşanma davasında davalı mahkemeye gelmediği takdirde belirli etmenlere göre avukatını gönderir. Ancak gerek avukatı gerekse kendisi mahkemede bulunmadığı takdirde dosya kapanır. Ve bu dosya çekişmeli boşanma davası olarak ilerleyiş gösterir.
Param yok nasıl bosanma davası açabilirim?
Boşanma davası açma isteyen kişi dava açma için yeterli düzeyde paraya sahip olmadığında ilin Baro başkanlığına müracaat eder. Ayrıca burada adli yardım talebi gerçekleşerek herhangi bir ücret ödemeden Avukat talebinde bulunmaktadır. Dava masrafları ile beraber adli yardım talebi, maddi durumu boşanma davası açmaya yeterli olmayan kişiler adına geçerlidir.

İlginizi Çekebilir;

Anlaşmalı Boşanma Davası Süreçleri

Nafaka ve Velayet Konusunda Bilinmesi Gerekenler

Tek Celsede Nasıl Boşanılır?

Anlaşmalı Boşanma Davası Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Gayrimenkul Hukukunun İşleyişine Hakim Avukatlarla Çalışın

“Çekişmeli Boşanma Dava Süreçleri ve Bilinmesi Gereken Ayrıntılar” üzerine 2 yorum

Yorum yapın

Hemen Ara