İş Kazalarında Suçlu Nasıl Bulunur?

İş kazalarında suçlu bireyin bulunabilmesi için sadece işçilere değil, aynı zamanda işverenlerin yapması gerekenlere ve sorumluluklarına da bakılma zorunluluğu bulunur. Günümüzde doğrudan her türlü faaliyet ilgi görebildiği gibi, aynı zamanda doğrudan iş kazasına neden olan faktörlerin ve direkt olarak maddi ve manevi tazminat için girişimlerde bulunulması gerekiyor. İş kazası mahkeme sonucuna göre kusurun kimde olduğu ve aynı zamanda mağdurun hangi durumlar nedeniyle mağdur olduğunun öğrenilmesi gerekiyor.

İş Kazalarında Suçlu Bulma Süreci

Oldukça büyük fiziksel ve zihinsel sorunlar ortaya çıktığı için hayatı boyunca çalışmada veya diğer yaşamsal faaliyetlerde zorlandıklarından dolayı tazminat davası açabileceklerdir. Mehmet Ali Helvacı her zaman için hem fiziksel, hem zihinsel hem de işçinin hayatını kaybettiği durumlarla ilgili özel girişimlerde bulunabiliyor. Böylelikle pek çok farklı iş kazası durumu günümüzde yeni mevzuata uygun bir şekilde, işçinin lehine sonuçlandırılmaya çalışılabiliyor. Çalışmayla ilgili süreçte işveren eğer kendi işçi yönetme ve kontrol sorumluluklarını yerine getirmemiş ise, herhangi bir şekilde işçide kusur bulunması doğru olmayacaktır.

Ölen İşçi İçin Hangi Ödemeler Yapılmalı?

İşvereni nedeniyle veya farklı bir kişi nedeniyle kusur doğrultusunda mağdur edilmişse tazminat ödenmesine karar verilmektedir. Ölen işçinin özellikle ailesine yapılma gereken ödemeler sosyal güvenlik kurumu ve sanık tarafından karşılanma durumundadır. Ceza süreci ortaya çıkacağı için oldukça yüksek bir tazminat ödeneceği için mutlaka davadan vazgeçilmemesi gerekiyor.

İş Kazası Halinde Ne Yapılmalı?

Tüm işlemler direkt olarak yeni çalışmalar doğrultusunda ilgi görmeye devam edebiliyor. Mehmet Ali Helvacı sayesinde iş kazasıyla ilgili süreci tamamen doğru bir şekilde yönetir. Kendi yaşadığınız veya tanıdığınız birinin yaşadığı kazayla ilgili gerekli girişimlerde bulunabilirsiniz. Sağlık müdahalesinin gerçekleştirilmesi ve olay yerinde hiçbir delilin karartılmaması gerekiyor. Ardından kazanın bulunduğu yere bağlı olarak kolluk birimlerine başvurulmalıdır ve olay bildirilmelidir.

Sonrasında ise iş kazasıyla karşılaşan birey için Sosyal Güvenlik Birimine bildiride bulunulması gerekecektir. Aynı zamanda böyle bir durumda kaza raporunun güncellenmesi gerekiyor. Olaya şahit olan bireyler mutlaka gördükleri tüm kazayı anlatmalıdırlar. İşçinin hakkını arar ve hem işçinin lehine hem de işveren suçluysa onun aleyhine adımlar atmaktadır. Aynı zamanda kaza sonucunda ortaya çıkan süreç doğrultusunda hareket edilmesi mümkün oluyor.

iş kazasında 3. kişinin sorumluluğu
İş kazası gerçekleşmişse burada üçüncü kişiler işverene yardımcı olan kişilerdir. İşveren vekili sayılmayan kişilerde üçüncü kişi konumunda olur.
İs kazası zamanaşımı 2 yıl
Iş kazası sonrasında maddi ve manevi tazminat davalarında zamanaşımı bulunmaktadır. Zamanaşımı süresi iş kazasının gerçekleştiği günden başlayarak yaklaşık 2 yıl ile 10 yıl arasında değişir.
İş kazası SGK başvuru dava şartı
Iş kazası sonrasında sosyal güvenlik kurumuna yapılan başvuru ile birlikte dava ilerleyiş gözetir. Sosyal Güvenlik mevzuatından kaynaklanan uyuşmazlıklar ile ilgili etmenler doğrultusunda dava açılmaktadır.

İlginizi Çeker;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/kartal-olumlu-trafik-kazasi-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/olumlu-trafik-kazalarinda-profesyonel-avukatlik-hizmeti.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/olumlu-trafik-kazalari-hakkinda-bilinmesi-gereken-tum-konular.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/is-kazasinda-ne-yapilmali.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/altintepe-mahallesi-is-kazasi-avukati.html

“İş Kazalarında Suçlu Nasıl Bulunur?” üzerine 3 yorum

Yorum yapın

Hemen Ara