Kötü Davranan Eşimden Nasıl Ayrılabilirim?

Eşine kötü davranan birey için Türk Medeni Kanunu bünyesinde son derece etkili bazı maddelere yer veriliyor. Yaptırımları bulunan ve sadece boşanma süreciyle ilgili değil, aynı zamanda ceza kanunuyla ilgili özel adımların atılabileceği bir süreç ortaya çıkıyor. Eşinizden ayrılmak için geçerli sebeplerden herhangi birine sahip olmanız ve sonrasında başarılı bir avukat bularak tüm süreci anlatmanız gerekiyor. Boşanma avukatı tarafından sizden istenen bilgileri vermeli ve lehinize olabilecek delilleri toplamasına yardım etmelisiniz.

Hakaret ve Şiddetin Medeni Kanundaki Yeri

Sürekli olarak eşine hakaret eden ve aşağılayan eş, evliliğin birliğinin temelden sarsılmasına neden olacak bir adım atmış olabilir. Şiddet gösterilmesi halinde ise evlilikte kadının veya erkeğin en kısa süre içerisinde karakola veya jandarmaya gitmesi gerekiyor. daha sonra ise sizi bu merkezlerden sağlık merkezlerine götürecek olan ekip, darp raporu almanızı sağlayacaktır. Darp raporunu aldıktan sonra doğrudan Mehmet Ali Helvacı ile görüşme gerçekleştirebilir ve avukatın süreci başarılı şekilde yönetmesini, boşanma davası açmasını sağlayabilirsiniz.

Çocuğumun Velayetini Alabilir Miyim?

Çocukların velayetlerinin alınabilmesi ve doğrudan kötü davranan eşten ayrılmanın sağlanabilmesi amacıyla artık direkt olarak boşanma davaları maddi durum, sosyal durum ve çocuğun psikolojik durumu incelenerek velayet kararının verilmesi mümkün oluyor. Kadınlarda özellikle çocuğun çok küçük olması halinde velayeti alma ihtimalleri çok daha yüksek olabiliyor. Kötü davranan eş eğer sürekli olarak alkol kullanıyor, uyuşturucu kullanıyor veya akıl hastalığı nedeniyle size olan davranışlarını dizginleyemiyorsa bunu kanıtlamanız gerekecektir.

Böyle bir durumda direkt olarak kötü davranan eşin günümüzde yaptığı işlemler doğrultusunda özel incelemeler yapılacak ve çocuğa da aynı şekilde davranıp davranmayacağına bakılacaktır. Maddi durumu bu süreçte etkisiz kalacağı gibi, akıl hastalığı veya kötü bir alışkanlığı bulunuyorsa bunu mahkeme sürecinde belirtmeniz, çocuğun velayetini almak için son derece başarılı bir adım atmanızı sağlayacaktır.

Şiddetli Geçimsizlik Boşanma Davası Ne Kadar Sürer?

Eğer eşinizden şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmak istiyorsanız ve gerekli kanıtlara sahipseniz, doğrudan kötü davranan eşten ayrılmak için özel kanıt girişimlerinde bulunabilirsiniz. Ses ve video kayıtlarının kanuna uygun bir şekilde alınması halinde eşinizden ayrılabilir ve boşanma davası bünyesinde karşılıklı kusurlarınıza bağlı olarak mağduriyetiniz doğrultusunda tazminat alacak taraf olabilirsiniz. Şiddetli geçimsizlik, evi terk etme, hayata kast etme gibi durumlarda anlaşmalı dava olmasa dahi davanın ortalamadan daha kısa sürdüğüne şahit olunabiliyor. Şiddetli geçimsizlikte boşanma davasının genellikle 2 ay ila 1 yıl arasında sonuçlandığı görülebiliyor. Çocuğun bulunması, mal paylaşımının başarılı bir biçimde yapılamamış olması ve boşanma sürecinde olumlu adımların atılamaması, avukat başarılı olsa dahi davanın uzamasına neden olacaktır. Yine de eğer boşanmak için dava açan eş davayı geri çekmez ise, bir süre sonra mutlaka mahkeme boşanmayı sağlayabilmek için beklenen kararı verecektir.

Boşanma davasında şiddetin ispatı
Boşanma davasında davanın gerekçesi şiddet ise bu durum ispatlanabilir. Gerek fotoğraf, gerek video, gerek mesaj, gerek ses kaydı ve gerekse tanık beyanı ile boşanma davasında şiddetin ispatı gerçekleşir.
Tek celsede boşanma sebepleri
Tek celsede boşanma diğer bir ifade ile anlaşmalı boşanmadır. Taraflar evlilik yükümlülüklerini yerine getiremediği takdirde ya da evlilik birliğinin temelden sarsılması doğrultusunda anlaşmaya varmış ise anlaşmalı boşanma tek celsede sonuçlanır.
Boşanma avukatı tavsiye
Boşanma davalarında en önemli nitelik avukattır. Boşanma avukatı kişinin hukuki boyutta kazanımlar elde etmesi adına yardımcı olur. Bununla birlikte dava süreçlerinin hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Boşanma avukatı tavsiyesi olarak Avukat Mehmet Ali Helvacı ile gerekli irtibat kanalları üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Aynı zamanda danışmanlık hizmeti almanız da mümkün.

İlginizi Çekebilir;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/petrolis-mahallesi-avukat.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/ne-tur-bosanma-sizin-icin-dogru.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/kadina-yonelik-siddet-nedeniyle-bosanma.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/tehdit-hakaret-iftira-vb-ceza-hukukuna-da-konu-olabilecek-durumlardan-kaynaklanan-maddi-ve-manevi-tazminat-davalarinin-takibi.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/hukuk-burolari-arasindan-nasil-tercih-yapilmali.html

“Kötü Davranan Eşimden Nasıl Ayrılabilirim?” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Hemen Ara